-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 22

Londone lyg namuose žaidęs „Žalgiris“ be vargo įveikė Lenkijos vicečempionus

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau prasidėjus sezonui sužaidė dar vienerias kontrolines rungtynes. Londone vykusiame susitikime su Lenkijos vicečempione Torūnės „Polski Cukier“ kauniečiai šventė įtikinamą pergalę 87:61 (16:17, 26:11, 22:19, 23:14).
„Zenit“ – „Žalgiris“
Dee Bostas / Zalgiris.lt nuotr.

Pirmajame kėlinyje vyravo gana padrikas žaidimas su nemažai klaidų. Gausiai Londone susirinkusius „Žalgirio“ sirgalius gražiais dėjimais pamalonino B.Daviesas ir A.Toupane'as, tačiau primesti lenkams savo žaidimo nepavyko. Po dešimties minučių „Polski Cukier“ pirmavo 17:16.

Antrojo ketvirčio pradžioje po nesportinės pražangos „Žalgiris“ kiek nutolo (22:18), bet lenkai netrukus pranašumą panaikino. Po Š.Jasikevičiaus minutės pertraukėlės užsivedė E.Ulanovas, netrukus prie jo sėkmingai prisijungė G.Masiulis ir kauniečiai nutolo (33:25). A.Milaknio tritaškis ir dvitaškis ketvirčio pabaigoje leido „Žalgiriui“ nutolti dviženkliu skirtumu (42:28).

Trečiajame ketvirtyje krepšinis ir toliau buvo nerezultatyvus, o kauniečių persvara svyravo ties apie 10 taškų riba. Š.Jasikevičius emocingai vadovavo komandai, dažnai ginčijosi su teisėjais, o tai ypač patiko sausakimšai areną užpildžiusiems lietuviams.

Nedaug žaidėjų turėjusio lenkų klubo jėgos po truputį seko, o greitą krepšinį propagavęs „Žalgiris“ ėmė tolti. Likus 2 min. iki ketvirčio pabaigos D.Bosto du taškai su pražanga bei A.Toupane'o baudos sukrovė rekordinę persvarą (59:43). Tritaškį netrukus pridėjo A.Milaknis (62:43).

VIDEO: Zalgiris team presentation in London!

Per lemiamą ketvirtį kauniečių pranašumas abejonių jau nekėlė, tačiau bangavimų išvengti nepavyko. Ketvirčio viduryje po K.Pangoso tolimo dvitaškio skirtumas peržengė 20-ies taškų ribą ir toliau augo. Mačo pabaigoje A.White'as krepšį drebino dviem iš eilės galingais dėjimais – 85:58. Netrukus dvitaškį pataikė ir M.Arlauskas, taip visi dvylika „Žalgirio“ žaidėjų rungtynes baigė pelnę bent du taškus.

„Žalgiris“: A.Toupane'as 17, A.Milaknis 14, P.Jankūnas 11, E.Ulanovas 10.

„Polski Cukier“: A.Celas 19, K.Sulima 17, L.Wisniewskis 10.

Kauniečiai šiose rungtynėse vertėsi be poilsio po Europos čempionato gavusio serbo Vasilije Micičiaus bei traumuoto Martyno Sajaus. Rungtynėse viešėjo ir Eurolygos direktorius Jordi Bartomeu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius