-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 30

Londono „Lituanica“ iškovojo pirmąją sezono pergalę

Saulėtąjį sekmadienį vyko antrasis „National Trophy“ ratas. Pirmąsias savo namų rungtynes žaidė ir Londono „Lituanica“ ekipa. Savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 84:78 (21:19; 19:23; 23:23; 21:15) buvo įveikta Worthing „Thunders“ ekipa ir iškovota pirmoji pergalė šiame sezone.
Londono „Lituanica“
Londono „Lituanica“ / Klubo nuotr.

Šeimininkai į aikštelę delegavo šį startinį penketuką: Tomas Skardžius, Tomas Grybauskas, Paulius Adomaitis, Aušridas Petraitis bei Edvinas Vaupšas.

Rungtynių pradžioje abi komandos apsikeitė taikliais metimais ir prabėgus pirmoms penkioms minutėms rezultatas buvo lygus. Kontaktinis krepšinis pirmajame kėlinyje lėmė, kad jį laimėjo lietuvaičiai – 21:19.

Antrasis kėlinys sėkmingiau klostėsi svečiams iš Worthingo. Dėka greitų kontratakų bei puikiai pataikytų tritaškių metimų jie išsiveržė į priekį. Praėjus penkioms antrojo kėlinio minučių rezultatas švieslentėje degė 31:23 varžovų naudai. Paimta trenerio Eridano Lazdausko minutės pertraukėlė vaisių nedavė, o svečiai pasiekė rekordinę – 16 taškų persvarą. Tik tuomet „Lituanica“ atsigavo ir surengė įspūdingą spurtą 16:0 (39:39), kuris leido išlyginti rezultatą. Tiesa, paskutinę antrojo kėlinio sekundę pataikytas varžovo metimas lėmė, kad komandos ilsėtis išėjo 41:39 pirmaujant svečiams.

Po ilgosios pertraukos ir toliau sekė nuožmi kova. Laiminti komanda keitėsi net 11 kartų per visas rungtynes. Prieš lemiamą kėlinį švieslentėje eilinį kartą degė vienodi skaičiai – 63:63.

Prasidėjus paskutiniajam kėliniui aikštelės šeimininkai atrado jėgų ir sugebėjo išsiveržti į priekį. Aušridas Petraitis įspūdingų dėjimu sudrebino krepšį, taip pataisydamas netaiklų Edvino Vaupšo metimą. Vos 3 praleisti taškai per 5 minutes ir likus žaisti pusę kėlinio „Lituanica“ priekyje 71:66. Tačiau varžovai nenuleido rankų ir aptirpdė deficitą iki dviejų taškų. Negana to, likus pusei minutės Tomas Skardžius pažeidė vidurio linijos taisyklė ir taip suteikia galimybę varžovams išsiveržti į priekį. Tačiau po paprašytos minutės pertraukėles šeimininkai užspaudė varžovus į kampą ir peremė iš jų kamuolį bei buvo iškart stabdomi baudomis. Sėkmingai sumestos baudos lėmė, kad „Lituanica“ apgynė savo namų teritoriją ir iškovojo pirmąją pergalę šiame sezone.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo Aušridas Petraitis, kuris ne tik pelnė 29 taškus, bet ir atkovojo 16 kamuolių ir surinko net 40 naudingumo balų. Tomas Skardžius (5 rez. perd.) prisidėjo 16 taškų ir 22 naudingumo balų, o Paulius Adomaitis 13 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius