Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

M.Echodas po dramos Kaune: „Paskutinis švilpukas buvo mažų mažiausia abejotinas“

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai net ir be trijų svarbių žaidėjų patampė Kauno „Žalgirio“ komandos nervus. Šeimininkai galiausiai išplėšė pergalę 97:94, bet vienam vilniečių lyderių kilo klausimų dėl paskutinės „Ryto“ atakos.

Martynas Echodas buvo arti to, kad išsivežtų pergalę iš gimtojo miesto.

Vilniaus „Rytui“ atstovaujantis kaunietis sužaidė galingas rungtynes, pelnęs 18 taškų per 22 min. ir padėjęs dominuoti sostinės klubui po krepšiais 38-26 „Žalgirio“ arenoje.

8 dvitaškius iš 10 realizavęs vidurio puolėjas rėkė iš džiaugsmo apimtas emocijų, po vieno iš savo dėjimų, kai „Rytas“ buvo atitrūkęs į priekį 15 tūkst. sirgalių akivaizdoje.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“

Tačiau rungtynių pabaigoje dvi iš eilės „Ryto“ lyderio Marcuso Fosterio atakos baigėsi įstrigus žalgiriečių tankmėje, o „Žalgirio“ vedlio Keenano Evanso taškai dramatiškai apvertė „Betsafe-LKL“ derbį.

„Manau, kad plius minus kontroliavome rungtynes, prieš paskutinę ataką turėjome plius vieną tašką, o prieš tai – tris. Jautėme, kad varžovai prasižengs, bet gaila, kad praradome tuo metu kamuolį.

Kitoje atakoje, kai M.Fosteris veržėsi ir buvo švilpukas, mažų mažiausiai tai buvo abejotina pražanga. Gaila, kad viskas taip baigėsi“, – po mačo kalbėjo M.Echodas.

– Martynai, kiek įtakos turėjo tai, kad „Ryto“ gretose yra keli traumuoti žaidėjai, o keli grįžę po traumų?

– Nemanau, kad didelę. Arnas (Velička) grįžo po traumos, bet sužaidė puikias rungtynes. Gal tik paskui tritaškius pavargęs metė – gal reikėjo ir kitiems perimti tuos metimus.

Aišku, su Margo (Margiriu Normantu) ir R.J. (Cole'u) būsime dar stipresni, bet šįkart žaidėme su tuo, ką turėjome.

– Kaip vertinate savo žaidimą?

– Visada galima padaryti dar daugiau, šiandien strigau su baudų metimais (2 iš 7). Bet žengiau su gera energija, geriau sužaidžiau pikenrolus. Bet sakau – visada galima geriau, svarbu, kad energija būtų gera.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rolands Smits
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rolands Smits

– Kas labiausiai padėjo dominuoti prieš Eurolygos komandą kovoje po krepšiais?

– Mes visada LKL neblogai kovojame, pagal puolime atkovotus kamuolius pirmaujame lygoje – tai yra mūsų stipriausias ginklas. Nesvarbu – ar žaidžiame prieš Eurolygos, ar LKL komandą.

– Penki „Ryto“ žaidėjai greitai surinko dviženkles taškų sumas, o tarp jūsų išsiskyrė Arnas Velička, pelnęs 18 taškų ir atlikęs 9 rezultatyvius perdavimus. Jam tai vienas ryškesnių mačų – ar jam padėjo atsiskleisti tai, kad nebuvo R.J.Cole'o?

– Arnas buvo pagrindinis įžaidėjas šiandien, bet jis visada turi pasitikėjimą ir stiprų charakterį, nesvarbu, kiek žaistų – 20, 25 ar 30 minučių. Sumetė gerus metimus, smagu už jį, tik gaila, kad pabaigoje tritaškius prametė. Bet šiaip smagu už jį, tikrai gerai sužaidė, gerai vadovavo komandai.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“

– Kas iš „Žalgirio“ žaidėjų turėtų gauti daugiausiai laurų dėl pergalės?

– Lukas Lekavičius sužaidė puikiai puolime. Pastaruoju metu jis nežaidė taip rezultatyviai. Nors neturėjome planų leisti rizikas jam atakuoti, vis dėlto jo nesulaikėme. Sumneris sužaidė gerą atkarpą. Pabaigoje Keenanas Evansas ėmėsi iniciatyvos. Vieno žaidėjo neišskirčiau – buvo, kai patempė vienas, buvo, kai patempė kitas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“

– Kaip jūsų akimis atrodė paskutinė M.Fosterio ataka?

– Tas užstrigimas ir buvo... Nežinau... Esame neblogo lygio komanda, o tokia kvaila klaida kainavo daug. O paskutiniame epizode galėjo būti pražanga ir puolime, ir gynyboje. Manau, kad teisingiau būtų, jei leistų žaidėjams išsiaiškinti ir iš viso nieko nešvilptų.

VIDEO: PIKENROLAS: dužusios „Žalgirio“ viltys, T.Sedekerskio kontraktas ir diskusija dėl „Ryto“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius