Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 08 31

M.Kuzminską nustebino D.Motiejūnas: „Nesitikėjau. Šaunuolis!“

„Yes!“ – piktas suriko Mindaugas Kuzminskas, kai chaotiškoje Lietuvos rinktinės atakoje sviedė taiklų tritaškį į gruzinų krepšį. Prieš tai jis prametė iš geros pozicijos. Ne taip jau seniai iš kampo paleido kamuolį taip, kad šis net perskriejo lanką. Jam buvo sunku nusitaikyti, kaip visai Lietuvos rinktinei prisitaikyti prie Gruzijos krepšininkų, kurie atsirevanšavo už 2015-ųjų aštuntfinalį 77:79.
Martynas Gecevičius ir Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Davai, Kuzia!“ – sugniaužęs kumščius sukando dantis Dainius Adomaitis, kai Mindaugui nepavyko be pražangos stabdyti Tornikės Šengelijos, kuris žvėriškais dėjimais laužė lietuvių lanką ir įrideno 29 taškus.

M.Kuzminskas ketvirtąjį kėlinį pradėjo 8 taškais iš eilės, bet ketvirtoji pražanga prieš T.Šengeliją užgesino ir puolėją, ir Lietuvos rinktinę.

„Kartojasi draugiškų rungtynių scenarijus, kai žaidžiame visai nestabiliai. Vietoj to, kad paverstume 10 taškų persvarą 20-ies, paleidžiame ją.

Trečiojo kėlinio pradžioje padarėme labai daug klaidų. Turbūt visų rungtynių trečiąjį kėlinį pralaimime. Neįsivaizduoju, kaip taip yra.

VIDEO: M.Kuzminskas apie pirmą nesėkmę čempionate: „Tikiu, kad už dviejų dienų žaisime geriau“

Rūbinėje sakėme, kad negalėjome laimėti čempionato ir jo nepralaimėjome. Bet žiūrime į priekį. Viskas gerai. Tikiu, kad už dviejų dienų žaisime geriau“, – po rungtynių sakė M.Kuzminskas.

18 taškų surinkęs žaidėjas pridūrė, kad sustabdyti T.Šengeliją buvo tikrai įmanoma, tiesiog jis daug taškų susirinko greitajame puolime. Visa Gruzijos rinktinė po lietuvių klaidų pelnė 21 tašką.

„Poziciniame puolime jie ne tiek jau daug ir atakavo mus. Pirmiausia reikia sukontroliuoti klaidas. Matytume visai kitą rezultatą.“

Iš viso Lietuvos rinktinė suklydo 16 kartų. Kamuolys kartais labai apmaudžiai lygioje vietoje krito iš rankų: „Nėra ko kaltinti. Nei kamuolio, nei nieko. Kaip gali trūkti koncentracijos, kai atvažiavome į čempionatą? Reikia atsispirti ir eiti į viršų.“

Nereikia kaltinti ir teisėjų, po kurių sprendimų keiksmais prapliupo ir treneriai, ir žaidėjai, ir sirgaliai: „Esame profesionalai ir tai neturi turėti įtakos. Jei teisėjai padarė klaidų, nemanau, kad jos buvo tendencingos. Neturime į tai kreipti dėmesio. Tokie žaidėjai kaip Gasoliai niekada nekreipia dėmesio į teisėjus. Tiesiog dirba savo darbą. Gruzinai juk irgi turėjo daug priekaištų. Nemanau, kad tai buvo esminis veiksnys.“

Lietuviams nepadėjo ir neplanuotas pastiprinimas. Iš lėktuvo vos išlipęs Donatas Motiejūnas padėjo rinktinei kautis su kieta gruzinų priekine linija.

„Be abejo, šaunuolis. Net nesitikėjau. Apsidžiaugiau jį pamatęs rūbinėje. Tikrai labai sunku žaisti ir dėl skrydžio, ir gerų emocijų, kurias visas jas ten patyrė.“

Interviu fone pasigirdo liūdna daina, atsklidusi iš Tel Avivo arenos.

„Ta liūdna gaida gal ir baikime“, – atsisveikindamas pajuokavo M.Kuzminskas.

Kaip ir sakė „New York Knicks“ atstovas, pralaimėjimu Gruzijai čempionatas rinktinei nesibaigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius