TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 12

M.Pocius – apie trūkstamą „Žalgirio“ dėlionės dalį ir K.Evanso šansus NBA

Į Lietuvą gyventi sugrįžęs „Denver Nuggets“ skautas Martynas Pocius yra dažnas svečias Kauno „Žalgirio“ rungtynėse, sekdamas Eurolygos žaidėjus, galinčius ateityje praverti NBA duris. Jis su Linu Kleiza 15min prenumeratoriams skirtame PIKENROLO KLUBE pasidalijo mintimis apie naująjį šalies čempionų pirkinį Austiną Hollinsą ir Keenano Evanso šansus užsikabinti už NBA.

Traumuotų žaidėjų skaičiuoti nespėjantis Kauno „Žalgiris“ pristatė antrąjį naujoką per dvi savaites – pirmuoju papildymu tapo Eurolygos patirties neturėjęs Edmondas Sumneris, o vakar Lietuvos čempionai sirgaliams pristatė metus laiko be krepšinio buvusį Austiną Hollinsą.

Tai – avarinis iškvietimas, kuris į Nemuno salą nusileis su bandomuoju trijų savaičių laikotarpiu.

32-ejų metų 193 cm ūgio A.Hollinsas pastaruosius keturis sezonus žaidė Eurolygoje – Sankt Peterburgo „Zenit“, Belgrado „Crvena zvezda“ ir Tel Avivo „Maccabi“ klubuose.

Tiesa, praėjusiame sezone A.Hollinsas žaidė po 9 minutes, per kurias rinko po 1,8 taško. Priežastis – kelio trauma, kuri krepšininko sezoną uždarė dar sausio mėnesį.

„Aš manau, kad „Žalgiriui“ bet kokiu atveju reikia kūno rotacijoje. Jie pasiėmė žaidėją trijų savaičių bandomajam laikotarpiui, tai rizikos nėra daug, o sėkmės atveju atlygis gali būti normalus. Jei jis yra sveikas, tuomet gerai, nes „Žalgiryje“ šios pozicijos dega“, – 15min prenumeratoriams skirtame PIKENROLO KLUBE sakė Linas Kleiza.

Per keturis sezonus Eurolygoje „Žalgirio“ naujokas sužaidė 112 mačų, ant parketo vidutiniškai praleido po beveik 19 minučių, per kurias fiksavo 7,6 pelnyto taško ir 1 perimto kamuolio statistiką.

Nors A.Hollinsas dažnai yra vadinamas snaiperiu, tačiau Eurolygos karjeros pataikymas iš toli – vos 33,9 proc.

„Jis tikrai gali pataikyti, – sakė L.Kleiza. – Jis yra gana atletiškas žaidėjas, turintis ilgas rankas. „Žalgiris“ šįmet važiuoja ant pataikymo, tad jiems ir toliau reikia tritaškių. Klausimas yra, ką tu tokio pamatysi per tris savaites?“

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Austinas Hollinsas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Austinas Hollinsas

Martyno Pociaus manymu, „Žalgiriui“ trūksta kitokio braižo krepšininko.

„Manau, kad „Žalgiriui“ reikia žaidėjo, kuris galėtų susikurti sau metimą. Austinas Hollinsas gali tai padaryti, bet labiau yra linkęs į metimus iš pagavimų, prasiveržimus, užbėgimus į greitas atakas, – mintimis dalijosi M.Pocius. – Bet kai „Žalgiris“ pradeda klimpti poziciniame žaidime, o Keenanas Evansas metimų nepasidaro, tuomet komanda neranda, kaip išsimesti metimą. Mano akimis, „Žalgiryje“ trūksta tokio žaidėjo, kuris galėtų sau susikurti metimą.“

VIDEO: PIKENROLAS: M.Pocius – apie iššūkius dirbant NBA klube ir L.Kleizos pėdsaką Denveryje

O pastaruoju metu „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas stringa – per pastarąsias trejas rungtynes amerikietis rinko po 10,7 taško, o nesėkmėmis pasibaigusiuose mačuose su Berlyno ALBA ir „Monaco“ ekipomis gynėjas iš žaidimo realizavo vos 5 metimus iš 20 (25 proc.)

„Esu pastebėjęs tendenciją, kad Keenanas kartais pradingsta, kai jį nuo mačo pradžios pradeda agresyviau ginti ir duoda jam kontakto, – sakė M.Pocius. – Jei duodi jam erdvės pajusti žaidimą, jis įmetą vieną-kitą metimą, tuomet Keenanas gali užsidegti, o jeigu varžovai ant Keenano užmeta gynybinius „šunis“, tuomet jis nusimetinėja kamuolį ir išsiima save iš žaidimo. Galbūt to kažkiek buvo ir dvikovoje su „Monaco“ komanda.“

„Mes matome traumos padarinius. Trys iš eilės silpni mačai, bet svarbiausia – dingusi sprogstamoji jėga. Kartais keista matyti tokį K.Evanso pasyvumą, bet tai, manau, yra traumos pasekmė“, – pridėjo Linas Kleiza.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans

M.Pocius sureagavo į vasarą pasirodžiusius gandus, jog prieš Achilo sausgyslės traumą K.Evansas buvo atsidūręs bent trečdalio NBA klubų radaruose.

„Keenanas yra geras žaidėjas, bet sudėtinga yra iškart peršokti per keletą lygių. Neturiu nieko prieš „Žalgirį“, bet jei K.Evansas peršoktų į Madrido „Real“, klausimas, ar jis ten išvis žaistų. O NBA yra dar aukščiau. Tokių panašaus lygio žaidėjų yra labai daug – nuo universitetų iki G lygos. Taip, jis yra geras krepšininkas, labai tinka „Žalgiriui“, bet tokios laisvos pozicijos NBA tiesiog nesimėto ir jų yra labai mažai. Turi rasti kažką ypatingo, kad komandoje atitiktų vaidmenį ir galėtų išsilaikyti lygoje. Situacija ties tuo yra sudėtinga“, – 15min prenumeratoriams skirtame PIKENROLO KLUBE sakė M.Pocius.

Naujausias PIKENROLO KLUBO epizodas pasirodys jau rytoj (trečiadienį), o dabar kviečiame stebėti viešą PIKENROLO dalį su Martynu Pociumi ir Linu Kleiza:

VIDEO: PIKENROLAS: M.Pocius – apie iššūkius dirbant NBA klube ir L.Kleizos pėdsaką Denveryje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius