Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 22

M.Schilleris džiaugiasi dėl į rinktinę išvykstančio M.Blaževičiaus: „Jaunam žaidėjui reikia žaisti“

Po šeštos pergalės iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje Kauno „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris pasidžiaugė savo auklėtinių pasirodymu ir atsakė į klausimus apie savo jaunuosius krepšininkus.
Martin Schiller
Martin Schiller / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Sekmadienio pavakarę lėtai įsibėgėjęs „Žalgiris“ svečius iš uostamiesčio palaužė antroje mačo dalyje, kurią laimėjo 20 taškų persvara, o galutinis rungtynių rezultatas fiksavo kauniečių pergalę rezultatu 81:59.

„Esame patenkinti pergale ir tuo, kaip ją pasiekėme. Paskutinės penkios pirmojo kėlinio minutės gynyboje mūsų netenkino, tačiau išskyrus šią atkarpą buvome susikoncentravę gynyboje, o tai mums ir buvo svarbiausia“, – pagrindinius rungtynių akcentus dėliojo austras.

– Privertėte varžovus prastai atakuoti iš tolimojo nuotolio (3 tritaškiai iš 18) ir padaryti net 19 klaidų. Ar gynyboje būtent šie žaidimo elementai buvo svarbiausi?

– Varžovų klaidos yra mūsų agresyvios gynybos pasekmė ir tuo skaičiumi esame tikrai patenkinti. O pataikyti ir nepataikyti tolimi metimai dažniausiai priklauso nuo to, kaip pavyksta juos uždengti. Šiandien tai atlikome gerai ir esame patenkinti šiais skaičiais.

– Kaip vertinate šiandieninį M.Blaževičiaus pasirodymą ir kokie jūsų planai dėl šio krepšininko netolimoje ateityje?

– Jam svarbiausia tobulėti, o mes turime ieškoti žaidimo minučių. Marekas yra labai talentingas vaikis, mes jį labai mėgstame kaip profesionalą ir kaip žmogų.

Dabar kitas jo žingsnis – nacionalinė rinktinė. Mes labai džiaugiamės, kad Marekas yra pakviestas, nes jaunam žaidėjui reikia žaisti. Mūsų situacija yra tokia, kokia yra. Koronavirusas jam tikrai nepasitarnavo, nes trejos rungtynės buvo nukeltos, o jose jis tikrai būtų žaidęs. Tad netikėtai atsiranda mėnuo, kuomet Marekas nežaidžia ir tai jaunam žaidėjui yra didžiulė problema.

Jis dirba labai sunkiai ir su šia situacija tvarkosi puikiai. Jo laikas tikrai ateis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marek Blaževič
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marek Blaževič

– Dirbote G lygoje. Lyginant talento lygį už Atlanto ir čia, kurį matote pas Roką Jokubaitį bei Mareką Blaževičių – kiek aukštai yra šių krepšininkų lubos?

– Pamatysime kitą vasarą. Dabar tai buvo protingas sprendimas atsiimti paraišką NBA naujokų biržoje, nes JAV ekipoms yra labai svarbu užsieniečius pamatyti žaidžiančius gyvai, kas yra labai logiška.

Visą procesą pažįstu labai gerai ir žinau, kad kiekvieną koledžų krepšininką skautai žino kaip nuluptą, tačiau su europiečiais situacija kitokia.

VIDEO: M. Schilleris: „Marekui nepadeda ir koronavirusas“
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Neptūnas“ [2020-11-22]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius