Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2021 06 29

Mantas Kalnietis po sunkaus starto: „Bėgiojome kaip vištos be galvų“

Mantas Kalnietis pasigedo ramybės pirmosiose olimpinio atrankos turnyro rungtynėse Kaune.

Nors Lietuvos krepšininkai pergale 76:65 prieš Venesuelą pradėjo olimpinį krepšinio atrankos turnyrą, komandos kapitonas Mantas Kalnietis pastebėjo daug broko savo ir bendražygių žaidime.

„Šabloniškai kalbant, pirmosios rungtynės, kvaila įtampa, – sakė M.Kalnietis. – Turbūt reikėjo daugiau ramybės, pradedant nuo įžaidėjų.

Bėgiojome kaip vištos be galvų, kojos smėlyje. Todėl ir buvo negražus žaidimas.

Ačiū Dievui, gynyboje daugiau mažiau susitvarkėme, tad todėl jie nenubėgo, o mes visą laiką pirmavome.“

M.Kalnietis pats stengėsi aikštėje reguliuoti eismą.

„Kur esi?“ – M.Kalnietis surinko Eimantui Bendžiui, kai Lietuvos rinktinės derinys užstrigo trečiajame kėlinyje.

„Derinių neišpildymas ir nesustatymas į savo vietas, – nerimo ženklus akcentavo rinktinės kapitonas. – Norėjome po vieną išspręsti, kažkas kažkur paskubėjo, nutraukė derinį, pritrūko kantrybės.“

12 taškų surinkęs ir 4 rezultatyvius perdavimus atlikęs M.Kalnietis buvo vienas iš keturių rinktinės žaidėjų, pelniusių dviženkles taškų sumas.

Jonas Valančiūnas 14 taškų įmetė dar iki pertraukos (viso 20), o M.Kalnietis, Rokas Giedraitis (10) ir Domantas Sabonis (12) ėmėsi darbų antrojoje rungtynių dalyje.

„Visi po truputį pradėjome mesti iš toliau, – sakė M.Kalnietis. – Visada taip būna, kai jie spaudžiasi prie mūsų didelių ir rizikuoja. Turime gerų metikų, turime metimus pramušti. Kai jau pramuši, tampa lengviau kvėpuoti.

Marius (Grigonis), Lukas (Lekavičius), Rokas (Giedraitis) turi mesti ir tik laiko klausimas, kada pataikys. Reikia nusimesti naštą. Viskas gerai, treneriai ragina, kad nesustotų, nes jie yra puikūs snaiperiai.“

VIDEO: Domantas Sabonis: „Pirmos varžybos, visi norėjo gerai pasirodyti“

Nors rinktinės jėga yra vidurio puolėjai, M.Kalnietis pabrėžė, kad negali vis kliautis J.Valančiūnu ir D.Saboniu: „Ne paslaptis, kad tai yra mūsų pagrindinė jėga, bet negalime kliautis tik tuo, nes žaidimas taps statiškas ir nuspėjamas. Reikia balanso, kamuolys turi vaikščioti iš vienos pusės į kitą, tada ir bus kokybiškas žaidimas.“

Kokybiškesnį krepšinį lietuviai turės progą pademonstruoti ketvirtadienį, kai susitiks su antrąja ir paskutine A grupės varžove Pietų Korėja.

VIDEO: Rokas Giedraitis: „Rungtynės klampios, bet svarbu laimėjom“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius