Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 08

Mantas Kalnietis žais Lietuvos rinktinėje, Dainius Adomaitis neslepia džiaugsmo

Mantas Kalnietis vadovaus Lietuvos krepšinio rinktinės atakoms artėjančiame Europos krepšinio čempione. 30-ies metų įžaidėjas jau pranešė vyriausiajam rinktinės treneriui Dainiui Adomaičiui, kad prisijungs prie šalies rinktinės.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Vytauto Dranginio nuotr.

„Mantas yra šalies patriotas ir jeigu tik leidžia sveikata, jau daug metų žaidžia rinktinėje. Žinoma, kad aš labai džiaugiuosi sulaukęs iš jo tokios žinios. Nes jis yra viena pagrindinių rinktinės figūrų“, – 24sek kalbėjo D.Adomaitis.

M.Kalnietis ir praėjusiais metais rinktinės gretose demonstravo įspūdingą sportinę formą ir buvo geriausias krepšininkas tuomet Jono Kazlausko vadovaujamoje rinktinėje.

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse įžaidėjas apskritai sužaidė geriausią sezoną rinktinėje. Jis vidutiniškai pelnė po 18 taškų, atliko po 7,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 22 naudingumo balus. Pagal šį rodiklį nusileido tik NBA žvaigždei Kevinui Durantui (22,5 naud. bal.).

Panašu, kad D.Adomaitis Europos krepšinio čempionate savo sudėtyje turės visus geriausius šalies krepšininkus. Jeigu tik bus sveiki, apie norą žaisti šalies rinktinėje jau anksčiau paskelbė Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas, Jonas Mačiulis ir kiti.

Norą išreiškė ir Donatas Motiejūnas, tačiau 24sek jau skelbė, kad galutinis jo atsakymas paaiškės tik liepos viduryje. Tiesa, nesvarbu, ar tuo metu jis turės sutartį su kokiu nors klubu, ar ne.

Šis sezonas Italijos „Emporio Armani“ komandoje Mantui Kalniečiui susiklostė ne itin sėkmingai. 26-erias rungtynes Eurolygoje sužaidęs gynėjas vidutiniškai pelnė po 7,2 taško ir rinko po 7,6 naudingumo balo.

„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis
„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis

Pagal statistiką Eurolygoje, už M.Kalnietį rezultatyviau ir naudingiau rungtyniavo „Žalgirio“ įžaidėjas Lukas Lekavičius, kuris yra vienas realiausių pretendentų užimti antro rinktinės įžaidėjo poziciją.

Milano komanda tapo Eurolygos autsaidere ir nesugebėjo apginti Italijos čempionės titulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius