-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 01

Mindaugas Žukauskas atsisveikino su „Šiauliais“: „Politikai pradėjo kištis“

Mindaugas Žukauskas palieka „Šiaulių“ klubo direktoriaus pareigas.
Mindaugas Žukauskas
Mindaugas Žukauskas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Apie savo sprendimą buvęs krepšininkas pranešė feisbuke.

„Šiandien, po keturių su puse metų darbo KK „Šiauliai“ komandoje (kaip direktoriumi, o paskui – kaip sporto direktoriumi), atėjo diena išsiskyrimui. Visi metai buvo labai įtempti“, – neslėpė M.Žukauskas.

Jis pabrėžė, kad 2017-ųjų pradžioje buvo mąstoma net apie klubo uždarymą.

„Viena kelionė pas vieną asmenį ir jo pažadas realiai išgelbėjo klubą. Nors pažadas ir nebuvo įvykdytas, bet ačiū jam ir už tai. Vėliau pavyko įkalbinti trenerį Antaną Sireiką, grįžti į „Šiaulius“ ir padėti sugrąžinti Šiaulių krepšinį į ankstesnių metų pozicijas. Rizika treneriui buvo didžiulė, nes, turėdami nemažą skolą ir taupydami biudžetą, negalėjome treneriui suteikti galimybės įsigyti aukštesnės klasės žaidėjų“, – pasakojimą tęsė M.Žukauskas.

Buvęs garsus krepšininkas teigė, kad buvo pasirinkta jaunų talentų auginimo strategija.

„Tai, deja, nepasiteisino. Po neblogo sezono sekė labai blogas sezonas, paskui sezoną uždarė pandemija, o paskutinis sezonas buvo tiesiog „kosmosas“ (pagrindinio centro netekimas sezono pradžioje, 4 saviizoliacijos dėl COVID-19, žiūrovų nebuvimas...), o baisiausia, kad politikai pradėjo belekaip kištis į komandos reikalus, duoti pasiūlymus, ką ir kada atleisti, kokius žaidėjus išlaikyti, kas turi būti komandoje kitame sezone, o ko neturėtų būti... Aš situaciją matau iš vidaus ir man tokie pasiūlymai-įsakymai yra nepriimtini.

Per šį laikotarpį atsisijojo tikri draugai nuo netikrų. Nuo šios dienos pereinu į smulkiųjų rėmėjų gretas. Tikiuosi, kad šioje barikadų pusėje būsiu labiau vertinamas. Taigi, sakau ačiū mane ir komandą palaikiusiems žmonėms ir kolektyvui su kuriuo teko dirbti pačiomis įvairiausiomis sąlygomis. Iki susitikimų krepšinio aikštelėse“, – užbaigė M.Žukauskas.

Sezoną „Šiauliai“ baigė septintoje LKL vietoje, o ketvirtfinalyje neturėjo šansų prieš Vilniaus „Rytą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius