Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 21

Mįslę dėl rinkimų užminęs M.Balčiūnas – apie rinktinės medalių kvapą ir K.Maksvyčio algą

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno nuomone, pastarųjų metų Lietuvos vyrų rinktinės žaidimo trajektorija veda link medalių. Nors jau artėjantį rugsėjį vyks naujieji LKF prezidento rinkimai, M.Balčiūnas neišsklaidė užkulisiuose cirkuliuojančių gandų, jog šįkart jis su dabartiniu prezidentu Vydu Gedvilu rinkimuose dalyvaus skirtingose barikadų pusėse.
Mindaugas Balčiūnas
Mindaugas Balčiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trečius metus prie Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vairo esantis generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas sudalyvavo 15min prenumeratoriams skirtame PIKENROLO KLUBE bei mintimis pasidalijo apie karščiausius ir aktualiausius klausimus.

„Organizacija gyvena olimpiniais metais ir laukiančiais iššūkiais. Tai – išskirtinės svarbos metai, – 15min sakė M.Balčiūnas. – Pagrindinis uždavinys – sportiniai laimėjimai. Aš tai suprantu. Tai yra įrašyta įstatuose ir mūsų galvose, bet šalia to yra kiti paraleliniai dalykai, kurie sąlygoja sportinius laimėjimus. Pirmiausia, tai yra pinigai. Aš esu dėkingas visiems, ir viceprezidentams, kurie padėjo. 2023-aisiais metais peržengėme 5 milijonų eurų pajamų ribą. Mes ir turėjome užsibrėžę tokį tikslą. Didžiausia dalimi – rėmėjų dėka.

Viskas veda prie sportinių laimėjimų, kurių pagrindinių mums vis dar trūksta. Vaikinų jaunimo krepšinyje per dvejus metus keturis iš aštuonių turnyrų pasiekėme pusfinalį. Tai – neblogas rezultatas, kadangi kas antra komanda pasiekia ketveriukę. Merginų jaunimo krepšinyje viskas yra lipdoma aplink Justės Jocytės kartą. Jos – U18 Europos čempionės, o tai duoda pakankamai gerą perspektyvą.

Sakyčiau, kad ūkis sėkmingai progresuoja link sportinių rezultatų – medalių pagrindiniuose turnyruose. Nuo 2021-ųjų metų, kai sugrįžome, patys rėmėme save prie sienos dėl rezultatų. Kitų pasiteisinimų nėra. Mes čia esame ne dėl to, kad dirbti darbą, esame čia, kad laimėtume medalius. Trajektorija yra nebloga. 2022-aisiais metais galutinis rezultatas nebuvo geras, bet kokybinis progresas buvo. 2023-aisiais metais buvo kuo pasidžiaugti, o šįmet, tikėkimės, kad bus pilna viso kelio realizacija.“

Tokijo olimpines žaidynes praleidusi nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė sieks prasibrauti į Paryžių per olimpinę atranką Puerto Rike. M.Balčiūnas 15min atskleidė, jog prieš atranką Lietuvos rinktinė planuoja sužaisti draugišką mačą Amerikoje prieš lietuvių talentų pamėgtą Arizonos „Wildcats“ universiteto komandą, beliko sulaukti tik NCAA leidimo.

„Pastarųjų metų trajektorija veda link medalių, – apie rinktinės medalių badą 15min sakė M.Balčiūnas. – Vyrų rinktinės žaidimas gerėja – kažkur būname per pergalę, kažkur per dvi. Svarbu, kad pasitikėjimas sugrįžta. Manau, kad Lietuva ir visa krepšinio bendruomenė tiki, kad mes galime pasiekti medalius, o tai ir yra svarbiausia. Tuomet šis tikslas tampa tik laiko klausimu. Po tamsos visada ateina šviesa.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vydas Gedvilas ir Mindaugas Balčiūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vydas Gedvilas ir Mindaugas Balčiūnas

2024-ųjų metų rugsėjį vyks ir LKF prezidento rinkimai, o užkulisiuose jau kurį laiką sklando gandai, jog 2021-aisiais triumfavęs M.Balčiūno ir Vydo Gedvilo duetas šįkart dalyvaus skirtingose barikadų pusėse.

Vis dėlto M.Balčiūnas, sulaukęs tiesaus Lino Kleizos klausimo 15min laidoje PIKENROLO KLUBAS, nuo atsakymo išsisuko.

„Vienintelis tikslas dabar – artėjanti vasara ir olimpinės žaidynės. Tai sakau atvirai. Jokios rinkiminės kampanijos, bent jau iš mūsų, dabar tikrai nėra, – sakė M.Balčiūnas. – Manau, kad visą trejų metų kelią įsivertins bendruomenė, išsidiskutuosime, bet Linas Kleiza bus apskritai visų sprendimų dalimi. Esmė yra ne tandeme, o komandoje. Labai džiaugiuosi išsiplėtusiu skaičiumi viceprezidentų. Galbūt jie nėra taip matomi federacijoje, bet jie yra atraminiai žmonės. Man, kaip vykdančiajam direktoriui, svarbiausi yra du dalykai – vykdomasis komitetas ir strateginė grupė. Turi jaustis gerai prieš save, o taip jausiesi, kai darbas bus padarytas. Šiuo metu sportiniai laimėjimai dar nėra padaryti iki galo.“

15min laidoje LKF generalinis sekretorius M.Balčiūnas dalijosi mintimis apie olimpinius metus, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trajektoriją link medalių, Vilniaus „Kibirkšties“ projektą ir Rimanto Grigo atleidimą, artėjančius rinkimus ir tandemo su Vydu Gedvilu tęstinumą, galimybes surengti NBA mačą Lietuvoje, per mažą Kauno „Žalgirio“ nacionalinį interesą, Kazio Maksvyčio atleidimą ir rinktinės trenerio atlyginimo ribas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius