Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 30

Modestas Paulauskas apie gerą rinktinės startą: „Neatrodo, kad vyrai kartu dar tik devynias dienas“

Net keturis Europos čempionų titulus savo kolekcijoje turintis Modestas Paulauskas su pasimėgavimu stebėjo Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės pasirodymą pirmosiose kontrolinėse rungtynėse su Australijos komanda. Legendinis Kauno „Žalgirio“ krepšininkas gyrė ekipos naujokus ir buvo įsitikinęs, kad Jono Kazlausko kariaunos žaidimas tik gerės.
Lietuvos krepšinio rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Rungtynes mūsiškiai sužaidė tikrai gerai. Atrodo, kad vyrai jau kartu yra ne devynias dienas, o kur kas ilgiau. Manau, kad čia savo žodį tarė meistriškumas“, – trumpai Klaipėdoje 80:68 iškovotą pergalę reziumavo M.Paulauskas.

Krepšinio veteranas gyrė J.Kazlauską, kuris suteikė daug šansų naujokams ir tikrai neapsiriko. Pirmą kartą su rinktinės marškinėliais ketvirtadienio vakarą į aikštę išbėgo net penki žaidėjai – Domantas Sabonis, Rokas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Artūras Milaknis ir Marius Runkauskas. Visi jie pelnė taškus ir buvo pastebimi.

„Manau, jog treneris labai gerai atliko namų darbus ir atsirinko pačius geriausius krepšininkus. Šį kartą neturėjome nei Jono Valančiūno, nei Jono Mačiulio ar Roberto Javtoko, tačiau neatrodė, kad kurio nors trūktų, ar kur nors atsivertų skylė. Tai reiškia, jog turime didelį rezervą ir privalome tuo džiaugtis“, – 24sek.lt kalbėjo 1972 metų olimpinis čempionas.

Pliadisfoto.com nuotr./Modestas Paulauskas 2009 m. lapkričio 25 d.
Pliadisfoto.com nuotr./Modestas Paulauskas 

Savo laimėjimų kolekcijoje 70-etis kretingiškis turi net keturis Europos čempionų medalius ir pagal šį rodiklį jam negali prilygti joks mūsų šalies krepšininkas. Su Sovietų Sąjungos rinktine M.Paulauskas triumfavo žemyno pirmenybėse 1965, 1967, 1969 ir 1971 metais, o 1973-iaisiais iškovojo bronzą.

„Svarbiausia, kad matėsi noras ir degė krepšininkų akys. Senbuviai puikiai supranta savo vietą komandoje ir pirmose rungtynėse pirmaisiais smuikais leido pagriežti jauniesiems ekipos nariams. Puikiai sužaidė Artūras Gudaitis, L.Lekavičius, o rungtynių pabaigoje svarbiais momentais blykstelėjo ir jaunasis Sabonis. Adas Juškevičius sužaidė geras rungtynes, tačiau jį jau turbūt reikėtų gretinti prie labiau patyrusių žaidėjų. Labai smagu dėl Manto Kalniečio, kurio sportinė forma šiai pasirengimo stadijai yra netgi per gera. Jaučiasi, kad žaidėjas visą vasarą treniravosi, dalyvavo NBA Vasaros krepšinio lygoje“, – į „Žalgirį“ sugrįžusio įžaidėjo žaidimą vertino visą savo karjerą šiame klube praleidęs M.Paulauskas.

Pašnekovą maloniai nustebino priekinės linijos labai solidus žaidimas. A.Gudaitis ir Antanas Kavaliauskas buvo rezultatyviausi Lietuvos rinktinės gretose (atitinkamai pelnė 11 ir 10 taškų – aut.past.) ir visiškai dominavo po krepšiais. Išliaupsinti Australijos rinktinės „centrai“ Andrew Bogutas ir Nate'as Jawai taip ir nepelnė nė taško.

Australai propaguoja kietą, jėga paremtą krepšinį ir labai smagu, kad prieš tokį jų žaidimą mūsiškiai ne tik kad nepasimetė, tačiau ir visiškai pranoko savo priešininkus.

„Žinome, kad australai propaguoja kietą, jėga paremtą krepšinį ir labai smagu, kad prieš tokį jų žaidimą mūsiškiai ne tik kad nepasimetė, tačiau ir visiškai pranoko savo priešininkus. Artūras buvo labai aštrus ir kovingas, o Antaną mes dar puikiai prisimename iš labai gerai sužaistos visai neseniai pasibaigusios LKL finalo serijos“, – pažymėjo specialistas.

M.Paulausko nuomone, jau pirmosiose kontrolinėse rungtynėse pamatėme puikų J.Kazlausko trenerių štabo darbą. Nors prieš pasirengimo laikotarpį būgštauta dėl sunkiojo krašto pozicijos, panašu, jog vyriausiasis treneris randa sprendimų, kaip kuo labiau sumažinti Donato Motiejūno ir Lino Kleizos netektį.

„Paulius Jankūnas – solidus šios pozicijos žaidėjas, o kas jį pakeis, treneriai nuspręs vėlesniame etape. Tačiau neabejoju, jog Jonas tikrai ras patį geriausią sprendimą ir ši spraga bus užpildyta. Prisijungus Robertus Javtokui, galbūt galėtume į šią poziciją pastumti Antaną Kavaliauską ar Artūrą Gudaitį“, – svarstė M.Paulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius