Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 23

Namo grįžusi sidabro vaikinų komanda – apie stebuklingą metimą, brazilus ir vienas kito paieškas

Sunki pradžia, stebuklingas metimas, netikėta pergalė ir apmaudas dėl pralaimėto finalo – Lietuvos jaunimo (iki 18) metų rinktinės krepšininkai per Kūčias ir Kalėdas turės ką papasakoti ir aptarti su artimaisiais, kurie mažomis trispalvėmis ir skanduote „Lietuva, Lietuva“ ketvirtadienio vakarą pasitiko iš Europos čempionato Turkijoje su sidabro medaliais grįžusią komandą.
Vilniaus oro uoste
Vilniaus oro uoste / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Noriu padėkoti vyrams, nes per trumpą laiką mes sugebėjome nulipdyti darnų kolektyvą“, – sakė Lietuvos komandos treneris Rimantas Grigas.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris turėjo nedaug laiko suderinti komandos žaidimą prieš čempionatą, kuris turėjo vykti vasarą, bet dėl neramumų Turkijoje buvo nukeltas į gruodį.

Nors ši karta turi bent keturis ryškius žaidėjus, R.Grigo auklėtiniai sunkiai prasibrovė per grupės etapą, kuriame 62:50 įveikė latvius, 70:79 nusileido Bosnijai ir Hercegovinai bei 94:88 po pratęsimo palaužė Izraelį.

„Asmeniškai stiprūs žaidėjai dar nėra komanda. Brazilijos futbolo rinktinė irgi turėjo daug stiprių futbolininkų, bet gavo nuo vokiečių, – 2014 metų pasaulio futbolo čempionato pusfinalį, kuriame namie žaidusi Brazilija buvo sutriuškinta 1:7, prisiminė R.Grigas. – Galiausiai mes buvome vienas kumštis, nors buvo nelengva – čempionatas buvo trumpas“.

Per septynias dienas lietuviai sužaidė šešis mačus, tarp jų ir labai dramatišką ketvirtfinalį su Rusija, kurią pavyko nugalėti 82:81 po Arno Veličkos stebuklingo tritaškio paskutinę sekundę.

„Pats nelabai tikėjau, kad pataikysiu, svarbiausia, kad įkrito“, – grįžęs namo pripažino įžaidėjas A.Velička. Tiesa, stebuklas tai buvo tik iš dalies – lyg tyčia jis praktikavosi tokius metimus iš tolimos distancijos prieš rungtynes.

„Tai buvo laimingas metimas, bet į jį sudėta labai daug – vyrai iki galo stovėjo vienas už kito pečio“, – sakė R.Grigas.

VIDEO: Stebuklingas Arno Veličkos metimas, išvedęs Lietuvos rinktinę į pusfinalį

Naktis po metimo į Rusijos krepšį nebuvo ilga, nes emocijų buvo daug.

„Nuoširdžiai prisipažinsiu – aš paskui žiūrėjau Arno metimą gal 30 kartų“, – neslėpė komandos kapitonas Džiugas Slavinskas.

Emocijų pakylėta Lietuvos komanda pusfinalyje 69:62 įveikė Vokietiją, kuri buvo laikyta dvikovos favorite.

„Mes įveikėme Vokietiją, kurią dauguma laikė stipriausia čempionate“, – sakė kitas Lietuvos rinktinės lyderis Arnoldas Kulboka.

Finale prieš Prancūziją lietuviai neatsilaikė ir pralaimėjo 68:75.

„Žaidėjai labai stengėsi, bet gal pritrūko jėgų, gal laimės – vieno kito taiklaus metimo“, – kalbėjo treneris R.Grigas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus oro uoste
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus oro uoste

Bilietą į kitų metų pasaulio jaunimo (iki 19 metų) pasaulio čempionatą iškovojusi Lietuvos jaunimo rinktinė šiame Europos čempionate laikėsi ant keturių žaidėjų pečių.

Tadas Sedekerskis iš Vitorijos „Baskonia“ komandos buvo išrinktas į geriausių turnyro žaidėjų penketą dėl universalaus žaidimo. Puolėjas pelnė po 14,5 taško, atkovojo po 10,2 kamuolio ir atliko po 3,8 rezultatyvaus perdavimo per šešerias rungtynes.

Snaiperis A.Kulboka iš Bambergo „Brose“ buvo rezultatyviausias lietuvis turnyre, rinkęs po 15,7 taško, o finale į prancūzų krepšį įmetęs 28 taškus.

Nuo jo nedaug atsiliko Gytis Masiulis. Buvusio Lietuvos rinktinės krepšininko Tomo Masiulio sūnus rinko po 15,2 taško ir atkovojo po 10 kamuolių.

Įžaidėjas A.Velička, atvykęs iš „Barcelona“ jaunimo komandos, pelnė po 11 taškų ir atliko po 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

„Žinojome, kad vienas mūsų geriau veržiasi su kamuoliu, kitas taikliau meta. Ieškojome vienas kito“, – sidabrinio pasirodymo kelią nubraižė A.Kulboka.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus oro uoste
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus oro uoste

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius