-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 04 /19:07

„Lietuvos rytas“ prigesino NBA žvaigždę, bet krito, iššvaistęs 20 taškų persvarą

Amar'e Stoudemire'as teįmetė 4 taškus Vilniuje, bet kiti Jeruzalės „Hapoel“ krepšininkai įtempė raumenis antrojoje rungtynių dalyje ir 80:76 pranoko „Lietuvos rytą“ Europos taurės turnyro „Top 16“ etapo starte. Po mačo „Lietuvos ryto“ treneris Tomas Pačėsas puolė auklėti teisėjus.
Adamas Lapeta ir Amar'e Stoudemire'as
Amar'e Stoudemire'as / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmosiose G grupės rungtynėse vilniečiai pirmavo net 20 taškų antrajame kėlinyje (34:14), bet pralaimėjo mačą buvusių NBA ir Eurolygos įžymybių pilnai Izraelio komandai.

Emocinga rungtynių pabaiga įsiutino T.Pačėsą, kuris užsipuolė arbitrą dėl keistokų sprendimų rungtynių pabaigoje.

Nervingose rungtynėse spirgėjo abi komandos. Šešis kartus NBA Visų Žvaigždžių rungtynėse žaidęs „Hapoel“ puolėjas A.Stoudemire'as irgi buvo apdovanotas technine pražanga mačo pradžioje, o pabaigą leido ant suolo.

Tai buvo antrasis mačas G grupėje, kurioje taip pat dar žaidžia dvi Rusijos komandos: pirmosiose rungtynėse trečiadienį „Nižnij Novgorod“ namie 113:105 pranoko Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą.

Vilniečiai trečiadienį galėjo perlaužti mačo baigtį, bet likus 8 sek. Rokas Giedraitis laisvas prametė tritaškį. Tai buvo septintasis netaiklus šio puolėjo tolimas metimas.

„Lietuvos ryto“ trečiadienį neišgelbėjo Davido Logano 19 taškų. Nepadėjo ir du debiutavę žaidėjai: Clevinas Hannah pelnė 7 taškus, Laimonas Kisielius per 8 min. taškų nepelnė.

„Lietuvos rytas“: Davidas Loganas 19, Rokas Giedraitis 12, Artūras Jomantas 10, Adamas Lapeta 9, Clevinas Hannah ir Drew Gordonas po 7, Joshas Akognonas 5, Deividas Gailius 4, Corey Fisheris 3 (L.Kisielius, J.Jucikas)

„Hapoel“: Curtis Jerrelsas 26, Jerome'as Dysonas 15, Shawnas Jonesas ir Yotamas Halperinas po 10.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. A.Jomanto tritaškis netaiklus, „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 76:80.

40 min. Likus 8 sek. „Hapoel“ puolėjas T.Kinsey pataikė abi baudas. „Lietuvos rytas“ atsiliko 76:80.

40 min. Likus 8 sek. R.Giedraitis prametė laisvas tritaškį. Tai septintasis jo pramestas tritaškis šįvakar.

40 min. Likus 21 sek. svečiai prasižengė puldami!

40 min. Likus 30 sek. A.Jomantas pataikė abi baudas – 76:78.

39 min. Ir Vilniaus žiūrovai, ir A.Stoudemire'as pyko dėl teisėjų, bet svarbi kita – pergalė slysta iš šeimininkų rankų – „Lietuvos rytas“ atsiliko 74:78.

36 min. D.Gordonas baigė rungtynes, gavęs penktąją pražangą. „Lietuvos ryto“ puolėjas pelnė 7 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir blokavo tris metimus. Vilniečiai atsilikę 70:72.

33 min. Iš 20 taškų pranašumo nebeliko nieko. Po A.Stoudemire'o skrydžio ir dėjimo per A.Jomantą, „Lietuvos rytas“ jau atsiliko 65:67.

Trečiasis kėlinys

30 min. D.Gordonas buvo nubaustas technine pražanga už emocijų nevaldymą. „Lietuvos rytas“ tebepirmauja, bet tik šešiais taškais – 63:57.

25 min. Regis, „Lietuvos rytas“ pagaliau turi tikrą įžaidėją. Vilniečių naujokas C.Hannah atrodo ramus ir solidus. Jis padėjo susigrąžinti šeimininkams didesnį pranašumą (54:44)

22 min. Jeruzalės krepšininkai pradėjo kėlinį spurtu 8:0. Vilniečių persvara staiga sumažėjo iki 43:39.

Antrasis kėlinys

20 min. 43:31 – „Lietuvos rytui“ pirmaujant tokiu rezultatu komandos patraukė ilsėtis.

Net devyni žaidėjai šeimininkams jau pelnė taškų, o daugiausiai – 7 – lyg ant sparnų žaidęs A.Lapeta. 217 cm ūgio lenkas puikiai pasidarbavo stabdydamas A.Stoudemire'ą – „Hapoel“ žvaigždė per 13 min. tepelnė 2 taškus.

20 min. A.Stoudemire'as prarado savitvardą. Buvęs NBA krepšininkas nubaustas technine pražanga už replikas teisėjams, o tada dar labiau supyko – tik komandos draugai sulaikė prie arbitro puolusį atletišką amerikietį.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Amar'e Stoudemire'as
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Amar'e Stoudemire'as

14 min. Vilniaus komandoje debiutavo L.Kisielius. Sunkiojo puolėjo vietą užėmęs vilnietis iškart pasižymėjo puikiu perdavimu R.Giedraičiui. „Lietuvos rytas“ atrodo puikiai, o „Siemens“ arenos žiūrovai sprogsta džiaugsmu – jau 34:14!

13 min. „Lietuvos rytas“ priekyje jau 27:12. Ypač gerai po krepšiais jaučiasi A.Lapeta. Lenkas ne tik gerai gynėsi prie A.Stoudemire'ą, bet ir antrą kartą įdėjo kamuolį iš viršaus.

Pirmasis kėlinys

10 min. Vilniečiai laimėjo kėlinį 23:12, bet persvara galėjo būti dar didesnė, jei šeimininkų lyderis D.Loganas būtų paskutinėje atakoje žiūrėjęs į mačo laikrodį, o ne į T.Pačėsą.

9 min. Vilniečiai priekyje 21:9, o tai siutina „Hapoel“ trenerio asistentą M.Nicolą – buvęs „Lietuvos ryto“ treneris prie aikštės šokinėja energingiau nei „Hapoel“ strategas S.Pianigiani.

Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

7 min. „Hapoel“ krepšininkai nepataikydavo iš tikrai patogių padėčių, o J.Akognono tritaškis suteikė vilniečiams dviženklę persvarą – 17:7. Tuo tarpu A.Stoudemire'as sėdo ant suolo – pirmosios 7 minutės jam nebuvo ryškios – tepelnė 2 taškus.

4 min. Du tritaškiai iš eilės – taip rungtynes pradėjo C.Fisheris ir D.Gailius, o netrukus A.Lapeta galingai įkrovė iš viršaus. „Hapoel“ atsakė penkiais taškais, tačiau „Siemens“ areną ant kojų netrukus vėl pakėlė galingas D.Gordono blokas.

Puikiai mačą pradėjo ir A.Lapeta, pataisęs D.Logano metimą, o gynyboje perėmęs kamuolį. Tai leido vilniečių kapitonui lengvai pelnyti taškus, o „Lietuvos rytui“ primauti 14:5. Supykęs S.Pianigiani prašė minutės pertraukėlės.

Atrodo, kad „Hapoel“ žvaigždės A.Stoudemire'o vardas į areną pritraukė daug sirgalių. Visas pirmasis „Siemens“ arenos aukštas – pilnas. Būrys vaikų prie tunelio, pro kurį krepšininkai įbėga į aikštę, laukė NBA žvaigždės, tikėdamiesi gauti parašą.

Alfredo Pliadžio nuotr./Amar'e Stoudemire'as
Alfredo Pliadžio nuotr./Amar'e Stoudemire'as

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius