Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 06 01

NBA svajonės naujokų biržoje šįmet sieks du lietuviai

Liepos pabaigoje Brukline vyksiančioje NBA naujokų biržoje savo pavardę tikisi išgirsti du krepšininkai iš Lietuvos. Kaip praneša 15min šaltiniai, oficialią paraišką pateikė Kauno „Žalgirio“ ir Lietuvos krepšinio perlas 20-metis mažeikiškis Rokas Jokubaitis, o automatiškai šių metų biržoje dalyvaus ir 21-erių kaunietis Arnas Velička.

Paraiškų teikimo terminas 2021-ųjų metų NBA naujokų biržai baigėsi gegužės 30-ąją dieną. Atviros talentų peržiūros vyks birželio 21-27 dienomis, loterija – birželio 28-ąją, o naujokų birža – liepos 29-ąją dieną.

NBA svajonės sieks puikiai šį sezoną rungtyniavęs Rokas Jokubaitis, tuo metu Arnui Veličkai ši galimybė buvo suteikta automatiškai, kadangi tai yra paskutinė proga kada jis gali būti pašauktas.

Kaip praneša 15min šaltiniai, talentingieji 19-mečiai vilniečiai Ąžuolas Tubelis ir Marekas Blaževičius savo laimę būti pakviestiems į NBA veikiausiai išbandys kitą vasarą, tuo metu Augustas Marčiulionis – po dvejų metų.

Tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Barcelonos“ pasiūlymų besiblaškantis 193 cm ūgio gynėjas Rokas Jokubaitis, kuris Eurolygos kylančios žvaigždės rinkimuose nusileido tik Madrido „Real“ centrui Usmanui Garubai, nusprendė dalyvauti naujokų biržoje.

Šį sezoną Eurolygoje puikų proveržį parodęs Martino Schillerio auklėtinis rinko po 7 taškus, 1,7 atkovoto kamuolio ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

LKL čempionate – 8,3 taško, 1,6 sugriebto kamuolio ir 4 rezultatyvūs perdavimai. Toks žaidimas R.Jokubaičiui garantavo geriausio LKL jaunojo žaidėjo apdovanojimą.

R.Jokubaitis yra Dariaus Maskoliūno sudarytame olimpinės atrankos Lietuvos rinktinės išplėstiniame sąraše, tad, pasak 15min šaltinių, NBA klubams jis vyktų pasirodyti tik tokiu atveju, jei nepatektų į pagrindinį dvyliktuką.

JAV sporto žiniasklaidos gigantė ESPN lietuvį šiuo metu regi 42-oje naujokų biržos vietoje.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jokubaičio sezono epizodai
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jokubaičio sezono epizodai

21-erių metų 195 cm ūgio Arnas Velička sezoną pradėjo Reimso „Champagne Basket“ klube Prancūzijoje, o užbaigė Dennisui Schroderiui priklausančioje Braunšveigo „Lions“ ekipoje.

Lietuvis buvo efektyviausias Vokietijos komandos žaidėjas, per mačą vidutiniškai rinkęs po 12,5 naudingumo balo.

Puikiomis fizinėmis galimybėmis išsiskiriantis A.Velička ant Bundeslygos parketo išbėgo 25 mačuose, žaidė po beveik 28 minutes, pelnė po 13,2 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio ir atliko po 5,6 rezultatyvaus perdavimo.

16 pergalių iškovojęs ir 18 pralaimėjimų patyręs „Lions“ klubas liko per žingsnį nuo atkrintamųjų varžybų.

Kaip praneša 15min šaltiniai, A.Velička birželio viduryje vyks į Jungtines Amerikos Valstijas, pasirodys NBA klubams ir naujokų biržą pasitiks būdamas už Atlanto.

Praėjusį sezoną NBA rungtyniavo keturi lietuviai – Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Ignas Brazdeikis ir Deividas Sirvydis.

VIDEO: „urBONUSas“: be 5 minučių „Žalgirio“ naujokas ir Šaro emocijų sprogimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius