TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
2021 06 24

Ne tik J.Valančiūnas: gynėjų vedama Lietuvos rinktinė mėgavosi paskutine repeticija

Lietuvos krepšininkai su galingai po krepšiu atrodančiu Jonu Valančiūnu ir tritaškiais prapliupusiais gynėjais dominavo trečiosiose ir paskutinėse kontrolinėse rungtynėse, reikalingose prieš olimpinį atrankos turnyrą Kaune. Paskutinėje repeticijoje Dariaus Maskoliūno vyrai ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje 95:69 (25:22, 30:13, 28:17, 22:17) sutriuškino Dominikos Respublikos komandą.
Tadas Sedekerskis
Tadas Sedekerskis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

11 iš 12 savo taškų per pirmąsias penkias minutes pelnęs Jonas Valančiūnas pasirūpino galingai pradėti rungtynes, o paskui rinktinės lyderį į Joninių šėlsmą pasileido mažieji mūsų komandos žaidėjai.

Lukas Lekavičius ir Tomas Dimša pelnė po 13 taškų, iš žaidimo pataikę visus metimus. Rokas Jokubaitis surinko 11 taškų, o Mantas Kalnietis pelnė 9 ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus lengvose rungtynėse Kaune.

Lietuviai suklydo net 21 kartą, bet dvitaškius pataikė net 81 proc. taiklumu, o kovą dėl kamuolių laimėjo 33:24.

Net 28 rezultatyvūs perdavimai padėjo lietuviams ir be J.Valančiūno pabėgti nuo varžovų antrajame kėlinyje ir leisti treneriams daugiau manevrų egzaminuojant tuos žaidėjus, kurie kovoja dėl vietos Lietuvos rinktinės dvyliktuke.

Lietuviai surengė tik tris kontrolinius mačus, iš kurių ir kitus du laimėjo: praėjusį penktadienį 95:62 sutriuškino Dominikos Respubliką, o antradienį 78:61 nugalėjo Rusiją.

Dar viena akistata su krepšinio žvaigždžių neturinčia Dominikos Respublikos komanda buvo paskutinė proga parepetuoti prieš birželio 29 prasidėsiantį olimpinį krepšinio atrankos turnyrą, kuriame šešios komandos kausis dėl vieno bilieto į Tokiją.

Suprasti akimirksniu – Olimpinis krepšinio turnyras Kaune

  • A grupė: Lietuva, Venesuela, P.Korėja
  • B grupė: Slovėnija, Lenkija, Angola
  • Birželio 29 d. Lietuva – Venesuela
  • Liepos 1 d. Lietuva – Pietų Korėja
  • Liepos 3 d. – pusfinalis
  • Liepos 4 d. – finalas

Ketvirtadienį D.Maskoliūnas nusprendė neregistruoti mačui Kaune rinktinės lyderių D.Sabonio ir M.Grigonio.

Iš 14 krepšininkų du žaidėjai turės atkristi, nes galutinei sudėčiai atrankos turnyrui treneriai turės pasirinkti dvylika karių.

Lietuvos rinktinei taškų pelnė: Lukas Lekavičius (2/2 dvitaškių, 2/2 tritaškių) ir Tomas Dimša (3/3 tritaškių) po 13, Jonas Valančiūnas 12 (4/4 dvitaškių), Rokas Jokubaitis 11 (4/4 dvitaškių), Gytis Masiulis 10, Mantas Kalnietis (7 rez. perd, 5 klaidos) ir Rokas Giedraitis (6/6 baudų) po 9, Tadas Sedekerskis ir Eimantas Bendžius po 6, Mindaugas Kuzminskas 4 (Regimantas Miniotas). Domantas Sabonis ir Marius Grigonis – neregistruoti.

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys

40 min. Trys iš trijų kontrolinėse rungtynėse.

38 min. Vienintelis R.Miniotas nepelnė taškų Lietuvos komandoje, o dviženklę sumą pelniusį penketuką papildė G.Masiulis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gytis Masiulis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gytis Masiulis

36 min. R.Giedraitis pataikė pirmąjį savo tritaškį kontrolinėse rungtynėse. Šiandien Rokas daugiau žaidžia atakuojančiu gynėju ir per ketvirtą kėlinį atakuoja vis dažniau. 92:63 – rezultatas dabar labai panašus kaip per pirmąją repeticiją su Dominikos Respublika.

34 min. T.Sedekerskis įsibėgėjo. Ilgai į krepšį nežiūrėjęs puolėjas per ketvirtą kėlinį pelnė 6 taškus, kuriais prisidėjo prie Lietuvos rinktinės didėjančio pranašumo 82:58.

32 min. Koks M.Kuzminsko blokas! Puolėjas rodo, kad moka žaisti efektingai ne tik puolime.

Trečiasis kėlinys

30 min. Per kėlinį įšovę penkis tritaškius lietuviai dominuoja 73:52.

29 min. D.Maskoliūnas nubaustas technine pražanga už replikas teisėjams. Šis epizodas pralinksmino negausiai Kauno arenoje susirinkusius sirgalius.

27 min. Po M.Kalniečio vieno ir T.Dimšos dviejų tritaškių rezultatas šoktelti – 68:47. T.Dimša šįvakar atrodo labai solidžiai, jis jau tapo rezultatyviausiu Lietuvos komandoje su 13 taškų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Dimša
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Dimša

25 min. J.Valančiūną vėl pakeitė R.Miniotas. O rezultatas – 58:43.

22 min. L.Lekavičiaus ir R.Jokubaičio atakos padeda lietuviams smogti po pertraukos – 54:35. Luko sąskaitoje jau 10 taškų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Antrasis kėlinys

45:35 po pirmosios rungtynių dalies, per kurią lietuviai laimėjo kovą dėl kamuolių 20:10, bet suklydo net 12 kartų.

Per du kėlinius Lietuvai daugiausiai taškų pelnė: Jonas Valančiūnas – 11, T.Dimša – 7, L.Lekavičius ir E.Bendžius – po 5. M.Kalnietis atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

19 min. Ir G.Masiulis įsigudrino pramesti iš po krepšio. Kiek chaotiškas krepšinis lietuviams pirmaujant 41: 35.

17 min. Vienas juokingiausių mačo momentų – kamuolį perėmęs Victoras Lizas labai greitai atsidūrė prieš krepšį, bet sugebėjo nepataikyti. V.Lizui šiandien nepatartina šokinėti per laužus.

14 min. Trečiasis vidurio puolėjas šįvakar yra Gytis Masiulis. Jis pakeitė R.Miniotą ir iškartė pelnė taškus po M.Kalniečio puikaus perdavimo. 34:25.

12 min. Lietuviai suklydo jau 7 kartą (R.Jokubaitis – 3), bet aikštėje pasirodęs L.Lekavičius įskraidino tritaškį. 28:22.

Pirmasis kėlinys

10 min. R.Jokubaitis pasirūpino, kad Lietuvos rinktinė laimėtų pirmą kėlinį 25:22.

9 min. Pirmasis T.Dimšos ir visos Lietuvos komandos tritaškis padėjo vėl įsiveržti į priekį – 21:20.

9 min. J.Valančiūnas sėdo ant suolo, jį pakeitė Regimantas Miniotas. T.Sedekerskį pakeitė E.Bendžius. Prieš tai R.Jokubaitis keitė M.Kalnietį, o T.Dimša – R.Giedraitį.

7 min. Sužaistos mažiau nei 7 minutės, o Dominikos krepšininkai jau pelnė 17 taškų! Atsiliekame 14:19.

Lietuvos rinktinės žaidimas puolime eina vien per J.Valančiūną. Jonas pelnė 11 iš 14-os lietuvių taškų, o iš žaidimo be Jono metė vienintelis A.Butkevičius, prametęs dvitaškį.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas

6 min. Lietuvos rinktinės gynyba nepatikima kaip Slovakijos futbolo rinktinės gynyba trečiadienį per mačą (0:5) su ispanais. 12:14 ir D.Maskoliūnui tenka šaukti minutės pertraukėlę.

4 min. Varžovai siūlo neskubėti su Joninėmis. 7:7.

1 min. Per pirmąsias dvejas rungtynes rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidęs, po 16,5 taško pelnęs Jonas Valančiūnas baudų metimais ir dėjimu pelnė pirmuosius taškus Lietuvos komandai. 4:0. Nusimato geros Joninės!

Lietuvos rinktinės starto penketas: Mantas Kalnietis, Rokas Giedraitis, Arnas Butkevičius, Tadas Sedekerskis, Jonas Valančiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius