Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 16

Ne toks „Žalgirio“ lyderis, kokį mes buvome įpratę matyti

„Žalgiris“ laukė to 32 minutes. Kevinas Pangosas laisvas gavo kamuolį prie tritaškio linijos ir negalėjo praleisti šio reto šanso. Kanadietis staigiai striktelėjo ir paleido skaudų tritaškį į „Lietuvos ryto“ krepšį. Tai buvo pirmasis taiklus K.Pangoso metimas trečiosiose LKL finalo serijos rungtynėse. Tas tritaškis truktelėjo komandą dešimties taškų skirtumu. K.Pangosas savo metimais LKL finalo serijoje tą daro rečiau, nei mes buvome įpratę matyti.
Kevinas Pangosas
Kevinas Pangosas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prie „Žalgirio“ pergalės prieš „Lietuvos rytą“ 90:80 K.Pangosas prisidėjo 5 taškais (2/6 met.), 5 atkovotais kamuoliais, 6 rezultatyviais perdavimais ir 7 naudingumo balais.

Eurolygoje tokį jo rezultatyvumą mes galėtume pavadinti labai kukliu. Su 12,7 taško vidurkiu gynėjas buvo rezultatyviausias žalgirietis Eurolygoje. Bet LKL finalo serijoje tokie kuklūs skaičiai tapo K.Pangoso vidurkiu.

Per tris superfinalo mūšius su Vilniaus „Lietuvos rytu“ K.Pangosas kol kas rinko sau neįprastai mažai – 4,3 taško per rungtynes.

Tikslą pasiekė tik 29 procentai jo metimų (5/17), nors Eurolygoje dvitaškius jis metė 49, tritaškius – net 48 proc. taiklumu.

Toks pataikymas nusileidžia net Chrisui Krameriui (44 proc.), kuris dėl savo neįspūdingo taiklumo gauna įžūlias erdves prie perimetro.

Aišku, „Lietuvos ryto“ gynyba visai kitaip sutelkta dengti kanadietį. Ant K.Pangoso nugaros uždėtas taikinys ir sostinės komanda neleidžia kvėpuoti „Žalgirio“ atakų lyderiui.

Šarūnas Jasikevičius sezono metu prasitarė, kad tai K.Pangosas pakėlė komandą į kitą lygį. Tad „Lietuvos rytas“ sutelkė šiam krepšininkui visą savo dėmesį ir su juo dirba ne tik gynyboje, bet ir puolime, kur Chriso Kramerio žaidimu nugara į krepšį bando išvarginti „Žalgirio“ žaidimo sielą.

„Lietuvos rytas“ atjungė ne tik K.Pangoso taškų liniją. Po „Žalgirio“ tritaškių liūties 11/18 pirmajame serijos mače, antrajame ir trečiajame žaliai balti pataikė jau tik 7 tritaškius iš 33 (21,21 proc.).

„Nieko beprotiško jie su manimi nedaro, – po pergalės Kaune 24sek tikino K.Pangosas. – Tiesiog galbūt jų užtvaros kietesnės, bet nieko ypatingo.“

VIDEO: K.Pangosas: mes ir nesitikėjome lengvos serijos

K.Pangosas įrodė, kad gali pakelti komandą į kitą lygį ne tik savo taškais.

Finale „Žalgirio“ įžaidėjas per rungtynes išskirsto vidutiniškai po 7 rezultatyvius perdavimus ir klysta tik 1,6 karto. Daug tų perdavimų pasiekia Brandoną Daviesą, kuris veržiasi į finalo serijos MVP titulą su 21,7 taško vidurkiu.

„Nesvarbu, kiek tritaškių pataikome ar prametame, bet svarbiausia surasti gerą metimą. O mes tiesiog bandome atrasti laisvų žmonių. Vilniečių gynyba gerai atlieka savo darbą, tačiau mes vis tiek randame kelių krepšio link“, – teigė K.Pangosas.

Žvelgdamas į savo komandos gynybą, „Žalgirio“ mažylis nėra patenkintas. Kauniečiai LKL finale praleidžia vid. 81,6 taško. Bet legionierius ramus – žaidėjai žino savo klaidas ir tikisi jas ištaisyti iki artėjančių mūšių Vilniuje bei Kaune.

Serijoje iki keturių pergalių „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 2-1. Visi trys mačai buvo sunkūs, bet, kitaip nei dauguma, „Žalgiris“ tikėjosi sunkios serijos.

„Kitaip galbūt mano kiti žmonės, bet mes patys suvokiame, kad žaidžiame prieš gerą komandą, ir tai bus sunki serija, – 24sek tikino K.Pangosas. – Juk tai finalai. Čia niekas neatsipalaiduos. Mes to laukėme. Niekas mums nieko lengvai neatiduos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius