-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 05

Negražią pergalę pasiėmęs K.Maksvytis apie Luko traumą: „Kažkiek neramina“

Kazys Maksvytis mišriomis emocijomis žengė į spaudos konferenciją po laimėtų Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynių.

Darbėniškio treniruojamas Kauno „Žalgiris“ išnešė sveiką kailį akistatoje su Jonavos „CBet“ klubu, kuris prieš šį susitikimą buvo artimiausias „Žalgirio“ persekiotojas.

Vis dėlto pergalė pareikalavo aukų – trečiajame kėlinyje traumą patyrė ir rungtynių nebegalėjo tęsti Lukas Lekavičius.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lukas Lekavičius

Būtent dėl šio žaidėjo nerimą po susitikimo išreiškė K.Maksvytis.

„Be abejo, kažkiek neramina, kad negalėjo rungtynių tęsti Lukas Lekavičius. Tikiuosi, kad gydytojai atsakys aiškiau, kas jam atsitiko, bet gavau informaciją, kad jis negali tęsti rungtynių, – sakė K.Maksvytis, ne kažką daugiau pasakęs ir tada, kai išgirdo klausimą apie tai, kas nutiko jo komandos įžaidėjui. – Negaliu pasakyti, reikės palaukti gydytojų. Negalėjo tęsti, patys matėte, kad buvo susiėmęs.“

Kalbėdamas apie rungtynes, strategas pabrėžė, kad geriau negraži pergalė, nei gražus pralaimėjimas, tarsi apeliuodamas į daug broko turėjusį komandos žaidimą.

„Ne pačios geriausios rungtynės, bet geriau negraži pergalė negu gražus pralaimėjimas. Kažkiek įspėjau, ruošiau komandą, kad bus sunku, kas ir buvo. Teko ne vieną kartą žaisti su Virgio komandomis ir buvo vienas iš tų geresnių jų rungtynių, kai primetė savo žaidimą ir vos nelaimėjo.

Kažkiek trūko ir kitų. Tas pats Hayesas ne per geriausiai įsijungė, kažkokius negalavimus jautė prieš rungtynės, tai gavosi nervingos rungtynės.

Iš geresnių dalykų reikia paminėti Tomo Dimšos žaidimą. Visai nieko, kaip po tokios ilgos pertraukos, įsijungė Mantas Kalnietis“, – kalbėjo K.Maksvytis, pagirdamas rungtynių pabaigoje komandą tempusį T.Dimšą ir po kelių savaičių be krepšinio sugrįžusi M.Kalnietį.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mantas Kalnietis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mantas Kalnietis

„Žalgiris“ šį kartą vertėsi be poilsio gavusio Keenano Evanso. K.Maksvyčio teigimu, planas buvo daugiau leisti pažaisti L.Lekavičiui.

„Evansas esant dideliam norui galėjo žaisti, bet matydami jo krūvį Eurolygoje nusprendėme, kad gana mažai gavo pasireikšti tas pats Lukas ir norėjome, jog jis daugiau žaistų. Bet, deja, nesigavo, kad Lukas ir tas pats Mantas įeitų į žaidimą“, – kalbėjo treneris.

Jam nerimą kelia ne tik Luko, bet ir centro Kevarriuso Hayeso sveikatos ir žaidybinio ritmo problemos.

„Prieš rungtynes pasijautė kažkokie sveikatos negalavimai. Bet išėjo, žaidė. Mes dabar jį daugiau norime naudoti LKL rungtynėse, kadangi prieš tai dėl traumos nuimdavome. Toks vaizdas, kad jis prarado savo ritmą, o jei dar prisidėjo sveikatos problemos... Na, bet tikiuosi, kad po šitų rungtynių bus geriau“, – vylėsi K.Maksvytis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kevarrius Hayes
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kevarrius Hayes

Tai buvo ne pirma ir ne antra jo ir Virginijaus Šeškaus akistata Lietuvos krepšinio lygoje. O ar šį kartą nustebino kažkuo darbėniškį Jonavos „CBet“ strategas, turėjęs savo dispozicijoje vos septynių žaidėjų rotaciją (dar kelias minutes padengė jauni Jonavos klubo krepšininkai).

„Kažkiek nustebino, stengėmės laikyti agresyvią asmeninę gynybą per visą aikštelę. Kažkiek klaidų tuo išprovokavome, bet nemažiau klaidų jie išprovokavo su savo besikaitaliojančiomis gynybomis. Rungtynių pabaigoje puolime laikėmės tik ant Dimšos“, – pripažino K.Maksvytis, kurio komanda su 10 pergalių ir 1 pralaimėjimu yra vienvaldė LKL lyderė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius