-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 20

Nepasigailėjo – „Rytas“ sumalė į miltus koronaviruso nustekentus „Šiaulius“

Savaitės laukimas neišmušė iš vėžių Vilniaus „Ryto“. Sostinės klubas pirmajame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio mače namuose net 98:60 (26:18, 30:12, 21:17, 21:13) sudaužė „Šiaulius“ ir atsidūrė per žingsnį nuo pusfinalio.
Martynas Echodas
Martynas Echodas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Pirmasis šių komandų mačas LKL ketvirtfinalyje turėjo būti sužaistas dar gegužės 13-ąją, bet serijos startą teko nukelti dėl Šiaulių klube įsisiautėjusio koronaviruso.

Nustačius šešis COVID-19 atvejus, buvo svarstyta apskritai užbaigti „Šiaulių“ sezoną be kovos, bet galiausiai LKL klubų balsavimu nutarta leisti Antano Sireikos komandai pratęsti sezoną.

Tačiau į sostinę „Šiauliai“ atvyko stipriai nukraujavę. Pirmame ketvirtfinalio mače Saulės miesto komanda vertėsi net be šešių žaidėjų – reguliariojo sezono MVP Elvaro Fridrikssono, Mindaugo Lukauskio, Kasparo Beržinio, Martyno Varno, Ernesto Jonkaus ir Jono Paukštės, o „Rytas“ tuo naudojosi.

Vilniečiai apylygiai su varžovais žaidė tik pirmąsias tris rungtynes minutes, kai rezultatas dar buvo lygus 4:4, bet greitai nurūko ir susikrovė dviženklę persvarą (18:7).

Antrojo ketvirčio pradžioje „Šiauliai“ dar atsiliko tik 7 taškais (19:26), bet tuomet „Rytas“ šovė į priekį – taškus rinko kone visi aikštėje pasirodę vilniečiai, o kėlinio pabaigoje skirtumas tarp komandų buvo jau 30 taškų (56:26).

Antroje rungtynių dalyje padėtis nepasikeitė – „Rytas“ triuškino šiauliečius ir pasiekė lengvą pergalę.

Ją „Rytas“ grindė nuostabiai svaidydamas tritaškius – į krepšį įkrito 19 iš 40 vilniečių tolimų metimų.

Antrasis serijos mačas šeštadienį bus žaidžiamas Šiauliuose. Serijos iki dviejų pergalių nugalėtojas pusfinalyje kausis su Panevėžio „Lietkabeliu“, kuris 2-0 nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“.

Kitame pusfinalyje dėl bilieto į finalą kovos Kauno „Žalgiris“ ir Utenos „Juventus“.

„Rytas“: Kristjanas Kitsingas (4/7 trit.) ir Andrew Goudelockas po 15, Mindaugas Girdžiūnas 14 (4/6 trit.), Gytis Radzevičius ir Martynas Echodas (7 atk. kam.) po 10.

„Šiauliai“: Arminas Urbutis 15 (7 atk. kam.), Andy Van Vlietas 13 (11 atk. kam., 5 rez. perd.), Eimantas Stankevičius 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius