Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 16

„Neptūne“ – NBA patirties turintis amerikietis

Tapo aišku, kas diriguos „Neptūno“ žaidimui kitą sezoną. Klaipėdiečiai pasirašė sutartį su didelę patirtį turinčiu amerikiečiu 32-jų metų 191 cm ūgio krepšininku Danieliu Ewingu. Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galintis žaisti amerikietis net keturis sezonus yra rungtyniavęs Eurolygoje ir jo patirtis bus labai reikalinga Klaipėdos komandai.
Danielis Ewingas
Danielis Ewingas (su kamuoliu) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į šią poziciją D.Adomaitis ieškojo pajėgaus krepšininko ir pretendentų sąrašas buvo ilgas, bet buvo nuspęsta pasirinkti D.Ewingą. 

„Labai džiaugiuosi, kad į vieną iš pagrindinių pozicijų pavyko rasti tinkamą žaidėją, kuris atitiko mūsų kriterijus. Danielis tikrai turi labai didelę patirtį, žaidęs aukštame lygyje ne tik Eurolygoje, bet ir Europos taurės turnyre. Paskutinius metus jis žaidė stiprioje Prancūzijos lygoje. Jis įžaidėjas galintis imtis inciatyvos pats, bet ir sudaryti sąlygas komandos draugams. Smagu, kad mums pavyko į komandą pasikviesti tokio lygio įžaidėją“ – trumpai komandos naujoką įvertino „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Į Lietuvą D.Ewingas atvyksta po dviejų sezonų praleistų Prancūzijos ProA lygoje. 2013-2014 m. sezoną jis gynė Paryžiaus „Levallois“ komandos spalvas. Tą sezoną per 26 min. jis rinkdavo po 11 taškų ir atlikdavo po 3,3 rezultatyvius perdavimus (dvitaškiai 58/137, 42 proc., tritaškiai 49/123, 40 proc.). Praėjusį sezoną D.Ewingas žaidė Le Mano „Sarthe“ komandoje. Per 27 min. pelnydavo po 9 taškus ir atlikdavo po 2,8 rezultatyvius perdavimus (dvitaškiai 81/174, 47 proc., tritaškiai 34/106, 32 proc.).

Savo profesionalią karjerą Danielis Ewingas pradėjo 2005 metais, kai baigė Duke'o universitetą. NBA biržoje antrame rate jį pasirinko Los Andželo „Clippers“ komanda. Po dviejų sezonų praleistų NBA, amerikietis savo karjerą pratęsė jau Europoje.

2007-2008 m. sezoną jis rungtyniavo Maskvos srities „Chimki“ komandoje, kurią treniravo Kęstutis Kemzūra. Po sezono Rusijoje D.Ewingas net 3 metams persikėlė į Lenkiją, kur jo treneriu tapo kitas Lietuvos treneris Tomas Pačėsas. Su Gdynės „Asseco Prokom“ jis tapo triskart Lenkijos čempionu ir žaidė Eurolygoje. Eurolygoje per 4 sezonus D.Ewingas pelnydavo po 11,8 tšk. ir atlikdavo po 2,6 rezultatyvius perdavimus. Vėliau gynėjas rungtyniavo Mariupolio „Azovmsh“, Stambulo „Bešiktaš“ komandose.

Priminsime, kad iš žaidėjų sutartis su Klaipėdos ekipa turi Gilvydas Biruta, Jerai'us Grantas, Arvydas Šikšnius, Vytautas Šarakauskas, Martynas Mažeika, Simas Galdikas, Donatas Zavackas, Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius ir Raidas Nacius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius