Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 05

Nesimpatiška pergalė: Š.Jasikevičius pagyrė R.Seibutį, bet bedė į didžiausią „Žalgirio“ bėdą

Darius Maskoliūnas pašoko nuo „Žalgirio“ atsarginių suolo. Šis veiksmas dažniausiai reiškia misiją „apsaugoti Šarą nuo techninės“. Apsaugojo. Bet tai vis tiek neatsakė Šarūnui Jasikevičiui į klausimą, už ką Lukas Lekavičius gavo penktąją asmeninę pražangą. Šaras žaisti lemiamą 8 minučių atkarpą liko be savo mažojo herojaus žalgiriečiams pirmaujant 61:57. Bet L.Lekavičius šįvakar nebuvo nepakeičiamas, o „Žalgiris“ rado kitų ginklų ir jau trečią kartą šį sezoną nugalėjo „Lietuvos rytą“ 79:72.
Šarūnas Jasikevičius
„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ mūšis Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lemiamu metu „Žalgiris“ ištraukė tritaškių kozirį.

Brockas Motumas iš to paties taško priešais krepšį įleido tris tritaškius, vieną pridėjo Kevinas Pangosas, o dukart iš vidutinio nuotolio nedengiamas pataikęs Paulius Jankūnas padėjo tašką trečioje tarpusavio dvikovoje.

Žalgiriečiai „Siemens“ arenos lankus atakavo pavyzdingu 47 proc. taiklumu (11/23).

Daug prisidėjo ir Renaldas Seibutis, šį sezoną retais savo reidais išdraskęs „Lietuvos ryto“ gynybą ir sužaidęs sezono mačą (12 tšk.).

„Visada malonu laimėti Vilniuje. Nemanau, kad žaidėme gerai. Bet kartais nereikia žaisti gerai, svarbiausia laimėti. Didelę rungtynių dalį situaciją kontroliavome, bet dėl savo klaidų negalėjome pabėgti. Dvi situacijos buvo tos pačios, kaip vyksta visą sezoną. Pirmajame kėlinyje turėjome +12, bet nepadarę dviejų baudų baigėme kėlinį +6. Antrame kėlinyje turėjome +10, bet nepadarėme dviejų baudų ir baigėme su +1.

Tobulėti yra kur, bet tokiose rungtynėse svarbiausia laimėti ir eiti dirbti už uždarų durų“, – rungtynes reziumavo Š.Jasikevičius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dėl Renaldo Seibučio nustebęs Tomas Pačėsas sveikino savo komandą

– Didžiulį indėlį įnešė atsarginių suolas, sezono mačą sužaidė Renaldas Seibutis (12 tšk.). Ką tai duoda komandai tokiose rungtynėse?

– Jis tikrai darė neblogą darbą gindamasis prieš Loganą, nors aš nepatenkintas gynyba prieš jį. Jeigu žinome, kad žmogus eina į vieną pusę žymiai geriau nei į kitą, reikia ten jo neleisti. Bet jį paleidome į stipriąją ranką. Paskui prasidėjo sumaištis mūsų gynybinėse taisyklėse. Reikėjo daug kentėti.

Bet puolime Seibutis gali būti agresyvus. Jis daugybę metų yra tempęs savo komandas ne tik su gynyba, bet ir taškais. Labai malonu už jį. Žaidėjas, kuris gali ne tik žaisti gynyboje, bet ir patraukti. Ką ir įrodė.

Vyrai kentėjo, kentėjo, bet pavyko išnaudoti pranašumus. Tas pats Brocko Motumo žaidimas buvo puikus po pertraukos. O užbaigėme su Pauliumi.

– Ko gero, pabaigoje pasiteisino atkarpa, kai „Lietuvos rytas“ nesugaudė žemo „Žalgirio“ penketo su P.Jankūnu ir B.Motumu?

– Žaidžiame su Pauliu penktu numeriu jau metus. Tai duoda vaisių. Antrame kėlinyje jie kažkiek užcentravo prieš mūsų mažesnį penketą. O antrajame kėlinuke prasileidome 10 taškų iš jų puolime atkovotų kamuolių. Mums buvo labai svarbu užatakuoti jų aukštesnį ketvirtą numerį ir žiūrėti, kiek galėsime apsiginti. Brocko žaidimas mums padėjo.

– Ar „Žalgiris“ ruošėsi Artūro Gudaičio sugrįžimui ir kaip jis pakeitė „Lietuvos rytą“ (25 min., 11 tšk., 5 atk. kam.)?

– Skaitėme spaudą, ruošėmės. Nežinau, žaidė visada ant savo bloko, su savo stipriosiomis pusėmis. Jie sugrįžo į rungtynes su absoliučiu dominavimu tiek atkovotuose kamuoliuose puolime, tiek su centravimu. 3-4 kėlinyje kažkiek su tuo susitvarkėme ir buvo geriau. Bet yra labai daug taisytinų dalykų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius