-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 18

Netikėtą kvietimą į krepšinio rinktinę gavęs E.Beržininkaitis: „Vilčių nedėjau“

Naujasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kazys Maksvytis ketvirtadienį paskelbė ne tik sutrumpintą kandidatų sąrašą, bet pristatė ir dar vieną savo asistentą.
Šarūnas Jasikevičius ir Evaldas Beržininkaitis
Evaldas Beržininkaitis ilgą laiką buvo Šarūno Jasikevičiaus asistentu. / Alfredo Pliadžio nuotr.

Netikėto kvietimo į rinktinę sulaukė Kauno „Žalgiryje“ iškilęs, bet dabar jau atleistam austrui Martinui Schilleriui neįtikęs ir šiemet į Jonavos „CBet“ persikėlęs Evaldas Beržininkaitis.

„Jei atvirai – kuomet jau buvo paskelbta, kad trenerių štabas surinktas – jokių vilčių nedėjau. Tikrai maloniai buvau nustebintas, kai sulaukiau trenerio skambučio ir tikrai džiaugiuosi šiuo kvietimu“, – neslėpė 37-erių krepšinio specialistas.

Kartu su E.Beržininkaičiu K.Maksvyčio trenerių štabe darbuosis Giedrius Žibėnas, Kęstutis Kemzūra ir Tomas Rinkevičius. Fiziniam pasirengimui vadovaus Deivydas Rinkevičius.

VIDEO: Evaldo Beržininkaičio mintys prisijungus prie Lietuvos rinktinės trenerių štabo

„Apie roles kol kas nieko konkrečiai nekalbėjome, tiesiog bus darbų pasidalinimas. Yra nemažai asistentų, tai kiekvienas turėsime savo atsakomybes, savo rolę. Viską susidėliosime, manau, kai susitiksime pačioje pradžioje“, – pakalbintas Jonavos klubo tęsė E.Beržininkaitis.

Sezono metu vyksiančiame atrankos lange į 2023-iųjų pasaulio čempionatą Lietuvai vėl negalės padėti geriausi šalies krepšininkai, bet naujasis K.Maksvyčio asistentas dėl to nesiskundė.

„Žinote, sąlygos visiems yra vienodos. Visi negali surinkti stipriausių sudėčių. Negali pasikviesti žaidėjų, rungtyniaujančių Eurolygoje ir NBA. Mes turime tikrai nemažai gerų žaidėjų, yra iš ko rinktis. Neverkšlename, dirbsime, ruošimės ir matysime“, – pridūrė treneris.

Pirmasis išbandymas Lietuvos krepšinio rinktinės laukia jau kitą savaitę – lapkričio 23 dieną Klaipėdoje vyksiančios rungtynėse su Bulgarija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius