TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 05

Netikėtos lenktynės sostinėje: „Rytas“ ir „Wolves“ pešasi dėl Donato Zavacko

Vos tik startavus 2023–2024 metų sezonui Vilniaus „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas tapo geidžiamiausiu sporto vadybininku sostinėje. 15min šaltinių žiniomis, šiam specialistui kontraktą pasiūlė antrąjį sezoną gyvuojantis „Wolves“ klubas, o kontrapasiūlymą įteikė ir „Rytas“.

15min žiniomis, 43-ejų Donatas Zavackas sprendimą dėl savo ateities turėtų priimti jau artimiausiu metu.

Vilniaus „Ryto“ sporto direktoriumi Zavu krepšinio visuomenėje vadinamas buvęs krepšininkas tapo 2021-ųjų metų sausį, kai klubas ieškojo gaisrininko užgesinti krizę po vadovo Rolando Jaručio ir vyriausiojo trenerio Donaldo Kairio atleidimų.

Tuomet sostinės klubas kovas Europoje baigė jau po FIBA Čempionų lygos grupių etapo, o Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) nepateko į finalo ketvertą.

D.Zavackas savo užduotis įvykdė su kaupu – galingai finišavęs „Rytas“ prasibrovė į „Betsafe-LKL“ finalą, o po metų tapo ir šių šalies čempionu po 12 metų pertraukos.

Nors vilniečiams taip ir nepavyksta prasibrauti pro Čempionų lygos „Top 16“ etapą, bet praėjusiame sezone „Rytas“ vėl pateko į „Betsafe-LKL“ finalą, kuriame prieš Kauno „Žalgirį“ krito tik lemiamame mače po įnirtingos kovos 2-3.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleizos siurprizas, Eurolygos dėlionė ir prognozė „Žalgiriui“

15min žiniomis, D.Zavacką sporto vadovo pozicijoje panoro matyti į Vilnių persikėlęs „Wolves“ klubas, kuriam pirmieji egzistavimo metai Alytuje tapo nusivylimu.

Turtingiausio šalies verslininko Gedimino Žiemelio inicijuotas klubas dar sezono starte patyrė nesėkmę FIBA Europos taurės atrankoje Bulgarijoje, KMT turnyre nepateko į finalą ketvertą, prieš „Betsafe-LKL“ atkrintamąsias atleido strategą Rimą Kurtinaitį, bet be pusfinalio liko ir šalies čempionate, ketvirtfinalyje sensacingai kritęs prieš Virginijaus Šeškaus treniruojamą Jonavos „CBet“.

Iki šiol „Wolves“ ekipoje už sportinę dalį ir komandos komplektaciją buvo atsakingi klubo prezidentas Rimantas Kaukėnas ir krepšinio operacijų prezidentas Algimantas Bružas.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleizos siurprizas, Eurolygos dėlionė ir prognozė „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius