Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 29 /19:33

Niūrus atsisveikinimas: M.Kalniečio karjera baigėsi dramatišku pralaimėjimu Jonavai

Kauno „Žalgiris“ (15-2) dramatiškai pralaimėjo rungtynes, kurios tapo paskutinėmis Manto Kalniečio karjeroje. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mače žalgiriečiai 76:80 (12:22, 26:21, 24:13, 14:24) nusileido Jonavos „CBet“ (10-6) ekipai.

„Žalgiris“ blankiai pradėjo rungtynes, tačiau sugebėjo panaikinti 15 taškų deficitą ir trečiajame kėlinyje persverti rezultatą.

Vis dėlto Virginijaus Šeškaus auklėtiniai ketvirtajame kėlinyje pademonstravo pavyzdinį charakterį ir naudojosi „dovanėlėmis“, kurias buvo paruošęs „Žalgiris“ – kauniečiai šiame mače suklydo net 21 kartą.

Paskutinės mačo minutės virto tikra drama, kurios veiksme dalyvavo ir M.Kalnietis – vis dėlto atsisveikinimas stebuklingu nevirto.

Žingsneliu priekyje buvusi „CBet“ lemiamu metu neklydo nuo baudų metimų linijos, o į sėkmingus „Žalgirio“ išpuolius atsakydavo fantastiškais Glynno Watsono reidais.

Starto penkete susitikimą pradėjęs M.Kalnietis per kiek daugiau nei 20 minučių pelnė 5 taškus ir išdalino 3 rezultatyvius perdavimus.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „CBet“ [2023-01-29]

Nepaisant nesėkmės, „Žalgirio“ arenos žiūrovai M.Kalniečiui plojo stovėdami. Nr. 9 apsipylė ašaromis, apsikabino su Pauliumi Jankūnu ir nužengė nuo parketo.

Lietuvoje įžaidėjas rungtyniavo tik „Žalgiryje“, kuriam, įskaitant ir dublerių ekipą, atstovavo apie 11 metų.

36-erių kaunietis per karjerą keturiskart tapo Lietuvos čempionu (2007, 2008, 2011 ir 2012 m.), triskart iškovojo sidabrą (2006, 2009 ir 2010 m.) bei kartą pasidabino bronza (2022 m.). Paskutiniuoju jo iškovotu titulu tapo pernai laimėtas Citadele KMT trofėjus.

VIDEO: Paskutinis M.Kalniečio „Sudie!“, pralaimėjimas Jonavai ir pilnutėlė tribūna plojimų

RUNGTYNIŲ EIGA

Su ašaromis Manto Kalniečio ir daugelio žiūrovų akyse nuskambėjo šalies himnas – paskutinis, kurį nr. 9 išgirdo kaip žaidėjas.

Trumpas apšilimas, sumušimas rankomis su artimaisiais ir paskutinis karjeros mačas Mantui prasidėjo.

Gynyboje M.Kalnietis stojo prieš Edviną Šeškų, prieš patį M.Kalnietį – Dovis Bičkauskis.

Kartu su M.Kalniečiu „Žalgirio“ starto penkete – Tomas Dimša, Edgaras Ulanovas, Rolandas Šmitas ir Kevariusas Hayesas.

Dovis Bičkauskis, Edvinas Šeškus, Martinas Laksa, Jeffery Garrettas ir Goranas Huskičius rungtynes pradėjo „CBet“ gretose.

E.Šeškus prasiveržimu įveikė M.Kalnietį ir pelnė pirmuosius rungtynių taškus. „Žalgiris“ lygino rezultatą, kai M.Kalnietis įkišo perdavimą po krepšiu Kevariusui Hayesui.

Su šiek tiek broko ir kur kas geresniu jonaviečių žaidimu prasidėjo šis atsisveikinimo mačas. Martins Laksa smeigė du tritaškius ir privertė K.Maksvytį prašyti minutės pertraukėlės.

Sužaidus kiek daugiau nei 4 minutes „Žalgiris“ jau atsilikinėjo 4:14.

M.Kalnietis prasiveržė iki galo ir pelnė pirmuosius savo taškus rungtynėse (6:14). O K.Maksvytis į kovą metė Lauryną Birutį bei Arną Butkevičių.

M.Kalniečio klaida persivarant kamuolį baigėsi klaida ir galingu Jeffery Garretto dėjimu. Po rezultatyvaus perdavimo L.Biručiui M.Kalnietis pasiprašė keitimo, o „CBet“ tolimu metimu vėl didino skirtumą – 10:19.

Emocijų ant atsarginių suolo nevaldęs Gintaras Krapikas buvo nubaustas technine pražanga, o kėlinys pasibaigė šeimininkams atsiliekant 12:22.

Per pirmąsias 11 minučių „Žalgiris“ suklydo net 8 kartus, o Glynnas Watsonas smeigė tritaškį ir „CBet“ didino atotrūkį (15:29).

Taškais iš po krepšio „Žalgiris“ kiek priartėjo (20:29), tačiau per pirmąsias 15 minučių šeimininkai nerealizavo nė vieno tritaškio (0/4).

D.Bičkauskis verpste „išmaudė“ Karolį Lukošiūną, o K.Maksvytis į aikštę grąžino M.Kalnietį. „Žalgirio“ deficitas siekė jau -15 taškų (22:37).

„Žalgiris“ pelnė šešis taškus be atsako (28:37), bet M.Kalniečio bandymas tritaškiu užkurti „Žalgirio“ areną neišdegė.

Netrukus tai padarė R.Šmitas. Ignas Brazdeikis greitos atakos metu atliko perdavimą per nugarą, o latvis iš aikštės krašto paleido tritaškį (33:39).

I.Brazdeikis sėkmingai žaisdamas vienas prieš vieną uždarė antrąjį kėlinį, po kurio „CBet“ buvo priekyje (38:43).

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Jonavos „CBet“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Jonavos „CBet“

M.Kalnietis trečiąjį kėlinį pradėjo ant suolelio, o K.Maksvytis į aikštę metė kardinaliai kitokį penketą nei pirmajame kėlinyje – L.Lekavičius, I.Brazdeikis, E.Ulanovas, A.Polonara ir L.Birutis.

„Žalgiriui“ prireikė nepilnų dviejų minučių, kad rezultatą išlygintų, o netrukus ir persvertų.

A.Polonara greitoje atakoje sudrebino krepšį, o karštligiškai pražangos prašęs V.Šeškus užsidirbo techninę pražangą (45:45).

I.Brazdeikis dėjimu pataisė netikslų A.Polonaros metimą ir arenos šeimininkai galiausiai atsidūrė priekyje – 47:45.

Lėtai, bet „Žalgiris“ didino skirtumą. Po L.Lekavičiaus tritaškio „Žalgirio“ arena kiek lengviau atsikvėpė – 57:48.

„CBet“ dviem taškais su pražanga ir tritaškiu kone ištirpdė skirtumą (57:54), o į aikštę grįžo M.Kalnietis.

„Mantai, Mantai!“, – ėmė skanduoti tribūnos. Kelios akimirkos ir M.Kalnietis smeigė tritaškį! Kita ataka – fantastiškas M.Kalniečio perdavimas ir K.Haeyso dėjimas „alley-oop“ stiliumi.

„Žalgiris“ po trijų kėlinių buvo priekyje – 62:56.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo dviem nesėkmingais R.Šmito bandymais atakuoti, ir „CBet“ tuo pasinaudojo – spurtavo 9:0 (62:65).

„Žalgirio“ žaidime vėl pasipylė klaidos ir netikslūs metimai. Bet V.Šeškaus auklėtiniai neišnaudojo puikų progų atitrūkti dar labiau, laisvi nepataikydami keturių tritaškių – 64:67.

J.Garrettas be sentimentų blokavo firminį M.Kalniečio metimą po driblingo, o E.Ulanovas suklydo perdavinėdamas kamuolį – 66:69 iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 3 minutėms.

R.Šmitas smeigė svarbų tritaškį, bet G.Watsonas mačo pabaigoje tiesiog sužvėrėjo – 71:74 likus 70 sekundžių.

E.Ulanovas „floateriu“ sušvelnino skirtumą – 73:74. Bet G.Watsonas pro jį dengusį A.Butkevičių šovė kaip pro stovintį ir netrukdamas prasiveržė link krepšio – 73:76.

M.Kalnietis nesiėmė iniciatyvos. Atidavė kamuolį E.Ulanovui, bet šio tritaškis buvo netikslus.

„Žalgiris“ ėmėsi pražangų taktikos, bet D.Bičkauskis sumetė abu baudų metimus. L.Lekavičius suskubo atakuoti iš toli ir buvo tikslus – 76:78.

D.Bičkauskis vėl realizavo baudos metimus. 76:80 likus 7,9 sekundėms, per kurias „Žalgiris“ jau neišsigelbėjo. M.Kalnietis švystelėjo paskutinį karjeros metimą, bet buvo netikslus.

„CBet“ tapo pirmąja šios sezono LKL komanda, nukovusia „Žalgirį“ „Žalgirio“ arenoje.

„Žalgiris“: Rolandas Šmitas 16, Edgaras Ulanovas 14, Laurynas Birutis 13, Kevarrius Hayesas 11, Ignas Brazdeikis 8, Lukas Lekavičius 6.

„CBet“: Glynnas Watsonas 19, Dovis Bičkauskis 14, Jeffery Garrettas 10, Martinas Laksa ir Edvinas Šeškus po 9, Vytautas Šulskis 7, Goranas Huskičius ir Artūras Valeika po 6.

PRIEŠ RUNGTYNES

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Jonavos „CBet“
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Jonavos „CBet“

„Rungtynes pasitinkame geromis nuotaikomis – juk pataikėme į šventę. Ne vienam mūsų žaidėjų bus iššūkis prie tokios atmosferos žaisti.
Reikia duoti kovą, kad žiūrovams įdomu būtų“, – šypsojosi V.Šeškus.

„Tokių rungtynių retai pasitaiko. Esame jų liudininkai. Tikiuosi, išlydėsime Mantą geromis nuotaikomis. Pergalės sieksime komandiniais veiksmais, bet tų komandinių veiksmų svarbia dalimi bus Mantas Kalnietis“, – kalbėjo Kazys Maksvytis.

LKL pirmenybėse M.Kalnietis debiutavo 2006 m. kovo 18 d. rungtynėse su „Šiauliais“ ir pasižymėjo 9 taškais. Tuomet jau buvo spėjęs sužaisti du mačus Eurolygoje – su „Unicaja“ ir „Barcelona“.

M.Kalniečio rekordai LKL lygoje:
Kategorija Rodiklis Metai
Naudingumas 37 2009
Taškai 22 2009, 2012
Atkovoti kamuoliai 8 2009
Rezultatyvūs perdavimai 15 2007
Perimti kamuoliai 5 2011

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius