Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 05

P.Valinską gyręs N.Čanakas apžvelgė „Lietkabelio“ situaciją Čempionų lygoje

Panevėžio „Lietkabelio“ FIBA Čempionų lygoje baigė pirmojo rato kovas, kai antradienį 78:72 nugalėjo Holono UNET ekipą ir pasiekė trečiąjį laimėjimą paeiliui.
Nenadas Čanakas
Nenadas Čanakas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sezono startas tarptautiniame turnyre panevėžiečiams buvo sudėtingas – pralaimėti visi keturi susitikimai: išvykoje nusileista Sasario „Dinamo“ (78:79), Manresos „Baxi“ (70:76) ir Ostendės „Filou“ (66:80), o namuose pralaimėta (77:91) prieš Ankaros „Turk Telekom“. Tada sekė laimėjimai prieš Torunės „Polski Cukier“ (98:83), Strasbūro SIG (66:63) ir jau minėtą UNET.

Vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas „kklietkabelis.lt“ svetainei teigė, kad atsitiesti pavyko įdėjus labai daug darbo treniruotėse.

„Sezoną pradėjome dviem išvykos mačais prieš „Dinamo“ ir „Baxi“, o šios komandos dabar yra grupės viršūnėje. Mes pralaimėjome abejas rungtynes labai apmaudžiai. Tuomet sužaidėme kur kas geresnį susitikimą su „Turk Telekom“. Toliau sunkiai dirbome treniruotėse, atlikome pakeitimą sudėtyje ir atmosfera komandoje tapo daug geresnė. Per kitus susitikimus atlikome gerą darbą ir pasiekėme pergales“, – sakė serbas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nenadas Čanakas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nenadas Čanakas

Panevėžiečiai po pirmojo rato A grupėje dalinasi 4–7 vietas su „Filou“, UNET ir SIG. N.Čanakas mato, kad būtent tarp šių komandų ir vyks pagrindinė kova, kadangi „Dinamo“, „Turk Telekom“ bei „Baxi“ turi pranašumą – yra iškovojusios 2 pergalėmis daugiau.

„Viskas yra mūsų rankose. Situacija būtų geresnė, bet septintajame ture „Baxi“ laimėjo Sasaryje, o SIG – Ankaroje. Dabar yra trys komandos, kurios turi didesnį pranašumą – „Baxi“, „Dinamo“ ir „Turk Telekom“, o dėl likusios vietos kovos keturios komandos: mes, SIG, UNET ir „Filou“. „Polski Cukier“ yra sudėtingiausioje situacijoje. Antrajame rate laukia daug darbo“, – pažymėjo specialistas.

Antrajame rate laukia daug darbo

Kol kas didžiausia problema „Lietkabeliui“ yra kova dėl atšokusių kamuolių – pagal šį rodiklį (32,6 per mačą) panevėžiečiai po pirmojo rato rikiuojasi 31-oje tarpo 32-ejų dalyvių.

„Turime pagerinti kovą dėl atšokusių kamuolių, tačiau svarbiausia yra toliau dirbti taip, kaip tai darėme iki šiol. Turime išlaikyti komandinę dvasią, kuri mums yra pats svarbiausias komponentas“, – sakė N.Čanakas.

Treneris yra patenkintas Pauliumi Valinsku, kadangi sulig jo sugrįžimu „Lietkabelis“ ėmė skinti pergales: „Kai Valinskas atvyko, mes pradėjome laimėti. Man jo statistika nerūpi. Man labiausiai rūpi tai, kad jis sunkiai dirba treniruotėse. Paulius puikiai žaidžia gynyboje, spausdamas varžovų gynėjus po visą aikštelę. Puolime jis dar ne visada priima gerus sprendimus, bet jam dar reikia laiko ir viskas bus gerai.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Valinskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Valinskas

Ryškiausiu žaidėju „Lietkabelio“ gretose pirmajame Čempionų lygos rate buvo Željko Šakičius, kuris per 31 minutę įmeta po 19 taškų, atkovoja 6,6 kamuolio, atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus ir renka 18,9 naudingumo balo.

„Šakičius mums yra labai svarbus žaidėjas, kuris būdamas ant parketo gali nepelnyti taškų, bet vis tiek duoda didelę naudą. Aš puikiai žinojau šį žaidėją ir jis komandai duoda tai, ko iš jo ir tikėjausi“, – teigė N.Čanakas.

Kitas namų rungtynes „Lietkabelis“ žais gruodžio 10-ąją, kai „Cido“ arenoje priims Sasario „Dinamo“ ekipą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius