-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 01

Pamalonintas ir nustebintas D.Adomaitis: „Po tokių momentų didžiuojiesi būdamas lietuviu“

Turbūt net ir idealiausiame savo nubraižytame rungtynių plane Dainius Adomaitis neregėjo tokio skirtumo. Lietuvos rinktinė taip uždominavo Senegalo ekipą, kad afrikiečiai po to Donguano viešbutyje negalės pažiūrėti mūsiškiams į akis. Skirtumas buvo rekordinis ir nepadorus – 101:47.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dainius Adomaitis ir jo štabas paruošė idealius taktinius brėžinius.

Pirmiausia, drausminga Lietuvos rinktinės gynyba uždėjo apynasrį Senegalo puolimui.

Susinervinęs Senegalo liūtas muistėsi, bet niekaip negalėjo pasiekti grobio. Pirmą tritaškį afrikiečiai pataikė tik 19 rungtynių minutę, o pagauti desperacijos, vėliau ėmė laidyti metimus vos persivarę aikštę.

Kitoje aikštės pusėje lietuviai mėgavosi krepšiniu. Toną rungtynėms uždavė Mariaus Grigonio dvitaškis su pražanga jau pačioje pirmoje atakoje.

Mūsiškiai drausmingai rideno dvitaškius į priešininkų krepšį. Gudrios ir vikrios kombinacijos ėmė kurstyti pačius senegaliečius, kurie prieš rungtynes didžiavosi savo vienybe.

Senegalo rinktinės strategas Moustaphe'as Gaye per minutės pertraukėlę svaidėsi žaibais, ne mažesniais nei Donguane prieš mačą nutrenkusi perkūnija, bet nei stratego, nei pačių krepšininkų priekaištai nekeitė situacijos. Afrikiečiai buvo priversti stebėti krepšinio šalies dominavimą.

D.Adomaitis ir Lietuvos krepšininkai po rekordinės pergalės priėjo atskirai padėkoti ištikimai kelių šimtų sirgalių tribūnai, kuri vėl atsekė paskui komandą iki pat Kinijos.

D.Adomaičiui šis vakaras paliks daug malonių akimirkų.

„Po tokių momentų tu didžiuojiesi, kad esi lietuvis. Tai yra vau. Viešbutyje eini ir žiūri, kad gali lietuviškai su daug kuo susikalbėti. Tikrai faina. Ačiū fanams“, – dėkojo treneris ištikimai sirgalių tribūnai.

– Kuo esate labiausiai patenkintas?

– Koncentracija gynyboje. Tai buvo pagrindinis akcentas prieš juos žaidžiant.

Jie be galo pavojinga komanda, žaidžianti iš emocijų. Kaip matėte, kai antroje pusėje mes atlikome blogus sprendimus, jie bėgdavo, dėdavo per galvą, mesdavo tritaškius. Tai labai džiaugiuosi, kad nuo pačios rungtynių pradžios jie išėjo susikaupę daryti suplanuotą darbą.

– Ką sakėte žaidėjams po rungtynių, kurie, atrodo, žaidė beveik idealiai?

– Be tų trijų situacijų individualioje gynyboje, kur paleidome juos į stipriąją ranką, galima sakyti, kad buvo idealiai, kalbant apie gynybą ir pagalbas. Jie labai daug taškų pelno sutraukdami pagalbas ir tada išskirstydami kamuolį. Ta gynyba prie perimetro žaidėjų buvo vienas pagrindinių dalykų. Žaidėjai darbą padarė tikrai gerai.

VIDEO: Laimingas D.Adomaitis: apie rekordą, puikią treniruotę ir kas suteikė pasididžiavimo jausmą

– Kiek gali būti reikšmingas šis 54 taškų skirtumas?

– Nieko naujo nepasakysiu – padarėme, ką privalėjome padaryti. Rytoj jau turime galvoti apie Kanadą. Nėra kuo labai džiaugtis. Laukia naktis išanalizuoti jų rungtynes, perteikti tai žaidėjams, padaryti gerą treniruotę, pasikartoti ir važiuoti.

– Ar malonu įsirašyti į rekordų knygą?

– Žinote, apie tai nei galvoji, nei žinai, nei skaičiuoji. Čia yra žaidėjų nuopelnas ir jie yra šaunuoliai, kad taip nuo pirmos iki paskutinės sekundės išlaikė koncentraciją ir žaidė susikaupę. Dėl to džiaugiuosi labiausiai.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: apie pirmą pergalę prieš Senegalą ir būsimus varžovus

– Ką apčiuopiamo iš šio mačo galima pasiimti žiūrint į ateities kovas?

– Labai gerą drausmę puolime. Akcentavome, kaip privalome surasti savo didelius žmones, ypač, kai žaidžiame dviem dideliais. Šiandien buvo net labai gerų momentų. Pavyzdžiui, Jonas Mačiulis dar gaudė perdavimą ore, o jau iškart tuo pačiu metu sakė, kad JV paduos perdavimą. Tokie momentai yra labai geri.

Varžovai labai aukšti, atletiški. Gal atrodo, kad pergalė buvo labai lengva, bet tikrai ne. Dirbome nuosekliai, buvome labai susikaupę, atakavome ten, kur planavome. Tik dėl to.

VIDEO: M.Kalnietis santūriai įvertino įspūdingą Lietuvos rinktinės pergalę

– Jonas Mačiulis sakė, kad pastarosiomis dienomis buvo puiki komandos koncentracija. Kaip ji pasireiškė?

– Man labiausiai patiko, kad turėjome lengvesnių treniruočių įeiti į rungtynių ritmą, ir jose buvo juoko, viskas tvarkoj. O kai reikėdavo dirbti trumpai, bet rimtai, žaidėjai viską padarydavo.

Prieš rungtynes su Senegalu taip pat turėjome vieną geresnių treniruočių. Tikiuosi, tokią turėsime ir prieš Kanadą.

– Arnas Butkevičius išbėgo trumpam, bet pasižymėjo gražiausiu rungtynių epizodu. Kiek smagu dėl jo debiuto ir įsiliejimo rinktinėje?

– Man dėl kiekvieno žaidėjo smagu. Arnas buvo paskutinis žmogus, kurį traukėme į kandidatų sąrašą. Ir po labai ilgų diskusijų. O dabar jis dvyliktuke, yra čia ir demonstruoja tokį solidų žaidimą. Man labai džiugu, kai yra tokių gražių džiugių istorijų.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: įspūdinga Lietuvos pradžia, pažeminti liūtai ir žiaurūs triuškinimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius