Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 23

Pasiruošimo pabaigoje – K.Maksvyčio perspėjimas: „Eurolygoje to niekas nedovanos“

Kazys Maksvytis su Kauno „Žalgirio“ komanda ketvirtadienį sužaidė paskutines kontrolines rungtynes prieš netrukus prasidedantį sezoną. Treneris patenkintas buvo ne viskuo ir vardino dalykus, į kuriuos dėmesį reikės atkreipti labiausiai.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

90:77 „Žalgiris“ nugalėjo Rygos VEF komandą, tačiau per pertrauką žalgiriečiai dar atsiliko nuo varžovų 35:45.

„Dvi skirtingos pusės: labai gera antroji ir labai prasta pirmoji. Žaidžiant Eurolygoje, to mums niekas nedovanos. Per pasyviai pradėjome rungtynes. Kai nesame 100 proc., esame pažeidžiami. Antroje pusėje pakeitėme agresyvumą, keitėme gynybos sistemas, tas padėjo. Norisi, kad toks žaidimas būtų 40 minučių, ne 20“, – dėstė K.Maksvytis.

Treneris akcentavo, kad puolimui daug priekaištų neturi.

„Varžovai pranašumą daugiau įgijo mūsų blogos gynybos dėka, – kalbėjo strategas. – Gana neblogus metimus susikūrėme, bet juos prametėme. Gal kiek nepatiko, kad išsimetėme per daug tritaškių ir per mažai dvitaškių. Norėjosi būtų agresyvesniems. Bet manau, kad šiandien puolimas buvo geras, susikūrėme daug situacijų, daug tritaškių ir neįmetėme. Bet pagrindinė problema buvo pasyvumas gynyboje.“

K.Maksvyčio teigimu, vis dar yra ribojami po iš Lietuvos rinktinės atvykusių Igno Brazdeikio, Luko Lekavičiaus ir Arno Butkevičiaus krūviai.

„Iki pirmųjų rungtynių bandysime juos sulyginti su kitais žaidėjais. Ne šiaip sau jie žaidžia rinktinėje, jie svarbūs ir duoda savo vaisių“, – sakė treneris.

Jis teigė daugiau eksperimentavęs kontrolinių rungtynių metu, bet dabar bandymų liks mažiau.

„Išsirinksime tai, kas geriausiai veikia, atidirbsime mažas smulkmenas, kurias atidirbti trūko laiko. Dabar visa koncentracija į pirmas rungtynes“, – sakė K.Maksvytis.

„Žalgiris“ sezoną pradės pirmadienį, kuomet išvykoje susitiks su Klaipėdos „Neptūnu“.

VIDEO: K.Maksvytis: „Kai nežaidžiame 100 procentų, esame pažeidžiami“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius