-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 25

Pasitraukęs Antanas Guoga kirto atgal „Ryto“ sirgalių grupei

Antanas Guoga 2017-aisiais tapo Vilniaus „Ryto“ savininku, tačiau vėliau atsisakė visų savo akcijų, o ketvirtadienį gan netikėtai paskelbė ir apie pasitraukimą iš klubo prezidento pareigų. Europarlamentaras neslepia, kad viena iš tokio sprendimo priežasčių – trintis su „ultrų“ grupe „B tribūna“, kuri ne kartą tarkavo „Ryto“ prezidentą dėl šio pasisakymų ir veiksmų.
Antanas Guoga ir Linas Kleiza
Antanas Guoga ir Linas Kleiza / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Naujausia ir jau turbūt paskutinė vilniečių sirgalių grupę „B tribūna“ įsiutinusi istorija – A.Guogos pasirodymas „Žalgirio“ arenoje. Tuo metu „Ryto“ prezidentu dar buvęs A.Guoga, pasipuošęs „Žalgirio“ kepure, stebėjo Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes su Stambulo „Fenerbahče“ klubu.

Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Guoga
Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Guoga

Anksčiau sirgalių grupuotė piktinosi, kai A.Guoga viešai pareiškė, jog jam pirmoje vietoje yra Lietuvos rinktinė.

„Esame klubas, kuriam pagrindinis prioritetas yra Lietuvos rinktinė, – praėjusių metų lapkritį sakė A.Guoga. – Vilniaus ekipa rodo pavyzdį visai šaliai, nes rinktinė yra mūsų turtas. Klubų titulai yra labai svarbūs, tačiau olimpinis auksas tautai yra brangesnis net už Eurolygos trofėjų.“

2017-ųjų vasarą „Ryto“ savininku tapęs verslininkas ir politikas vos po keturių mėnesių jau ieškojo, kam perleisti savo turimas akcijas.

Vėliau savo turimas akcijas A.Guoga pardavė Dariui Gudeliui, kuris buvo ir klubo direktorius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Antanas Guoga, Linas Kleiza ir Darius Gudelis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Antanas Guoga, Linas Kleiza ir Darius Gudelis

A.Guogos pavardė vienu metu praėjusiame sezone oficialiame klubo tinklalapyje nefigūravo, nors oficialiai politikas prezidento pareigas ėjo.

Galiausiai A.Guoga padėjo tašką keistoje savo istorijoje su sostinės klubu ir pasitraukė iš prezidento pareigų. Tiesa, su „Ryto“ klubu jį dar sies rėmimo reikalai.

Apie pasitraukimą, santykius su „B tribūna“, komandos vadovus ir ateitį – A.Guogos interviu portalui 24sek.

– Kaip atėjo jūsų sprendimas pasitraukti iš „Ryto“ prezidento pareigų? – paklausėme Antano Guogos.

– Seniai tai brendo. Buvo „B tribūnos“ pasipiktinimas, dabar jiems bus didesnė galimybė prisidėti finansiškai ir kitaip. Atėjo žmonės prie komandos, norėjo kurti ir naują komandą. Tai kad nereikėtų jos kurti, dabar tikrai galės visi svariai prisidėti prie biudžeto ir viskas bus tik į naudą Vilniui.

Jūs žinote, kad aš visas savo dalis ir taip atidaviau Vilniaus miesto žmonėms – savivaldybei, kuri padidino finansavimą. Manau, kad savo vaidmenį atlikau. Man visada tai buvo svarbiausia, dėl krepšinio, dėl konkurencijos. Neatėjau į „Rytą“ būti savininkas ar valdyti komandą kaip savo. Niekada to nedeklaravau. Tai gali tapti visų vilniečių komanda, tad dabar gal dar lengviau bus kitiems žmonėms įsitraukti ir įnešti didesnius pinigus, kad būtų rimta konkurencija. Tai yra gerai krepšiniui, tai yra gerai „Žalgiriui“, tai yra gerai Lietuvai, kad Vilniaus komanda būtų stipri. Ir dabar komanda eina gera linkme.

Dabar gal dar lengviau bus kitiems žmonėms įsitraukti ir įnešti didesnius pinigus, kad būtų rimta konkurencija

– Iš jūsų tono galima suprasti, kad nesate patenkintas „B tribūna“, jų veiksmais, pasisakymais. Kokie yra jūsų santykiai su tais žmonėmis?

– Jokie, aš jų nepažįstu, į kažkokias žemumas aš nenoriu leistis, kad su jais diskutuočiau. Norėčiau, kad vadovybė ateityje turėtų drąsos tai paversti šeimos komanda, kad arenoje galėtų būti ir vaikų.

Nes kai negali atsivesti savo vaiko į rungtynes, baimindamasis blogos įtakos, manau, kad tai yra signalas. Mano vaidmuo nėra valdyti. Yra Darius Gudelis, kuris pilnai valdo komandą. Jis valdo, sprendžia, skiria vadovus.

Turi būti jo sprendimas, komanda turi priimti taip, gal „B tribūna“ ateityje išvis galėtų turėti kitokį vaidmenį. Tai turėtų tai būti šeimos komanda. Aš tikrai savo didelį indėlį padariau, nupirkau komandą iš Gedvydo Vainausko, atidaviau savo dalis kitiems rėmėjams ir savivaldybei.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga

Pats iš to nieko negavau, savo skolas paverčiau į paramą ir dar kitais metais esu „Ryto“ rėmėjas. Remiu Prienų komandą, padedu Lietuvos rinktinei. Noriu būti nepriklausomas krepšinio sirgalius, koks buvau visą gyvenimą nuo vaikystės... Man tik geriau, aš savo vaidmenį atlikau ir dabar pagrindiniam savininkui reikia tiesiog kelti ir tvarkyti viską.

– Užsiminėt apie galbūt kitokį „B tribūnos“ vaidmenį. Kaip tai įsivaizduojate?

– Aš manau, kad visi galėtų bent po 2000 eurų pervesti per metus ir galėtų prisidėti prie biudžeto. Ne tik šlykščiomis skanduotėmis, kurių aš niekada nepalaikiau.

Manau, kad galėtų būti didesnė parama, garbingos skanduotės, ką komanda turi.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Aš raginu iš LKL išvis šalinti tokias komandas, kurios sirgaliai gali tokias grubias skanduotes skleisti bet kurio žmogaus ar komandos atžvilgiu.Tai turi Lietuvoje liautis.

Tai privačiai sakiau komandos vadovybei. Po paskutinio mūsų laimėjimo – LKF taurės (Karaliaus Mindaugo taurės – aut. past.) – nesididžiavau, nes man tos skanduotės nebuvo priimtinos. Tikrai norėjau, kad laimėtume, bet keiksmažodžiai ir žeminimas Lietuvoje turi sustoti.

Manau, kad komandos savininkas turėtų sustabdyti šituos keiksmažodžius, žeminimus, patyčias kitų žmonių – ypač savo konkurentų. Pradėkime garbingai atstovauti Vilniui.

– Iš šalies atrodo, kad jūsų pasitraukimą daugiausiai nulėmė „B tribūna“. Ar jų pozicija turėjo tokį svorį, kad išstumtų jus iš prezidento pareigų?

– Tai vienas iš aspektų. Pasitraukimas buvo akivaizdus, jis artėjo po truputį. Mano dalis nupirko Darius Gudelis, kuris prisiima atsakomybę vesti komandą toliau. Jis nupirko tris dalis, kitas už dyką perleidau Vilniaus savivaldybei, kitas atidaviau Linui Kleizai.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Darius Gudelis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Darius Gudelis

Aš prie tos komandos nebuvau prisirišęs, aš esu prisirišęs prie Lietuvos krepšinio. Įdėjau savo didelį indėlį – daugiau kaip milijoną eurų – į tą komandą. Dabar ji yra stabili, skolos yra mažos, lyginant su buvusiomis. Savininkų grupė yra plati, Vilniaus parama – didelė. Man atrodo, galima tą komandą sutvarkyti, gali ir savininkai įdėti daugiau pinigų į Vilniaus komandą.

Manau, „B tribūnos“... Tokių dalykų Lietuvos krepšinyje neturėtų likti. Raginu LKL prezidentą Milašių padėti komandoms išsilaisvinti nuo tokių negarbingų sirgalių, kurie skanduoja tokius dalykus.

– Kokie buvo jūsų santykiai su kitais vadovais? Atsimename, kad anksčiau buvo kibirkščių, paskui lyg ir viskas buvo gerai. Koks buvo bendravimas klubo viduje?

– Darbinis. Aš atėjau į komandą padėti, tikrai nesikišau formuojant žaidėjų sudėtį, padėjau finansiškai. Į daug mano pastabų nebuvo atsižvelgta, pavyzdžiui, į VIP ložės panaikinimą ir kitus. Dabar yra aiškus komandos savininkas – Darius Gudelis. Manau, kad jis su tokiais rėmėjais, kurie dabar atėjo, turi tvirtus pamatus. Tikrai nesu reikalingas. Darius turi tokius draugus aukštose pozicijose, jis tikrai gali susitvarkyti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Gudelis su žmona, Antanas Guoga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Gudelis su žmona, Antanas Guoga

– Dabar iškilo jūsų apsilankymas „Žalgirio“ arenoje. Su „Žalgirio“ kepurėle stebėjote rungtynes, nors dar buvote „Ryto“ prezidentas. Kaip priėmėte gautą kritiką?

– Manau, kad Lietuvoje yra aukščiausio lygio krepšinis. Jei aš negaliu stebėti rungtynių ir esu taip persekiojamas, kad turiu slėptis, kažko bijoti... Noriu pareikšti visiems Lietuvos žmonėms: nebijokit. Mane pagavo, bet aš tikrai nesislapsčiau. Be abejonės, pagavo mano fetišą su „Žalgiriu“, ištransliavo. Ką įžeidžiau, tų atsiprašau, bet sau esu ištikimas ir einu į priekį.

Mane pagavo, bet aš tikrai nesislapsčiau. Be abejonės, pagavo mano fetišą su „Žalgiriu“, ištransliavo

– Traukiatės iš „Ryto“ prezidento pareigų, gal greitu metu turėsite kitokių naujienų, gal į kitos komandos veiklą norite įsitraukti?

– Taip, be abejonės. Dabar tikrai neturiu pasiūlymų, bet jei ateis gerų pasiūlymų, galiu dalyvauti krepšinyje, prisidėti prie pozityvių dalykų, pozityvių žmonių, tai juk yra didžiausias malonumas gyvenime. Tą darau jau nuo 2010 metų, kai atėjau į Lietuvos rinktinę. Pasiekėme tokį rezultatą, kai rinktinė jau buvo nurašyta. Kas žino, kokios galimybės dar atsivers. Esu neabejingas, tikrai palaikau ir Prienus, ir „Žalgirį“. Tik kad būtų geras krepšinis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga

– Dalių nebeturite, prezidentas nesate. Ar tai viskas? Antano Guogos laikas „Ryte“ baigtas?

– Aš iš prezidento pareigų pasitraukiau, bet su „Sil“ įmone teikiu paramą šį ir kitą sezoną. Dabar lieku stambus rėmėjas, kitą sezoną tikrai būsiu. Paskui nuo savininko priklausys, ar jis galės pateikti pasiūlymą ir turės noro dirbti toliau. Aš nenusiteikęs prieš komandą jokiu būdu. Tikiuosi, kad kvies į rungtynes ir mylės mane kaip krepšinio sirgalių.

Tikiuosi, kad kvies į rungtynes ir mylės mane kaip krepšinio sirgalių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius