Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 10

Paskutinę minutę – svarbūs pokyčiai dėl Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašo

Paskutinę minutę FIBA keičia planus. Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas paaiškės ne šią savaitę, kaip kad buvo suplanuota ir nurodyta, bet gerokai vėliau.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos krepšinio federacija informavo, kad Dainiui Adomaičiui išplėstinį kandidatų sąrašą leista pristatyti FIBA ne iki spalio 12 dienos, o lapkričio 6-osios.

FIBA perkėlė žaidėjų registraciją į virtualią erdvę ir paskutinę minutę pratęsė terminą.

Šią savaitę buvo planuojama LKF spaudos konferencija, kurioje D.Adomaitis būtų pateikęs 24 kandidatų pavardes FIBA langams.

Termino nukėlimas gali būti susijęs su FIBA bei Eurolygos karu. Pagal dabartinę karinę situaciją, lapkričio 24 ir 26 dienomis – per pirmąjį FIBA rinktinių langą sezono metu, nežais Eurolygos krepšininkai.

Pagal skaičiavimus, 2019 metų pasaulio čempionato atrankoje rinktinės tokiu atveju netektų net 37 procentų geriausių žaidėjų.

Jeigu FIBA būtų liepusi pristatyti sąrašus iki spalio 11-osios, treneriai tuose sąrašuose būtų neįtraukę Eurolygos krepšininkų. Naujas terminas leidžia manyti, kad per artėjantį mėnesį FIBA tikisi palenkti Eurolygą į savo pusę.

Spalio 13-ąją moterų rinktinės kandidatų sąrašą pristatys treneris Mantas Šernius. Lietuvos krepšininkės atranką pradės lapkričio 11-ąją, Kėdainiuose priims Vengrijos rinktinę. Lapkričio 15-ąją mūsiškės išvykoje susikaus su Rusija.

Lietuvos vyrų rinktinės grupėje žais Lenkija, Vengrija ir Kosovas. Lapkričio 24-ąją lietuviai rungtyniaus Kosove, o 26-ąją Klaipėdoje priims lenkus. Į antrąjį atrankos etapą pateks trys geriausios grupės komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius