Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 10

Pauliaus Motiejūno užuomina: šią vasarą „Žalgiris“ ieškos legionierių kitaip

Kauno „Žalgiris“ rengiasi dideliems darbams vasarą. Komandos sudėtyje keisis daugiau nei pusė krepšininkų, tad LKL čempionams teks aktyviai žaisti krepšinio rinkoje. Ieškant naujų žaidėjų, „Žalgiriui“ teks prisiminti kiek primirštus kelius.

Mariaus Grigonio, Roko Jokūbaičio, Thomo Walkupo mintys jau yra kitose komandose.

Atitinkamai Maskvos CSKA, „Barcelona“ ir Pirėjo „Olympiakos“ nuviliojo „Žalgirio“ gynėjus.

Su Kauno klubu atsisveikino irgi savo akcijas pakėlęs Nigelas Hayesas. Taip pat „Žalgiris“ nelinkęs pasilikti Steve'o Vasturios, Patricio Garino, klaustukas kabo virš Augustine'o Rubito bei Karolio Lukošiūno.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žalgiriečių susitikimas su sirgaliais
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žalgiriečių susitikimas su sirgaliais

Daug vietų atsilaisvina LKL čempionų titulą apgynusio Kauno klubo sudėtyje, o šią vasarą medžiojant naujus žaidėjus, „Žalgiris“ ketina žvalgytis ne tik Europoje, kaip buvo įprasta pastaraisiais metais.

Per LRT laidą „Labas rytas, Lietuva“ Kauno komandos vadovas Paulius Motiejūnas sakė, kad sudėtis turėtų išryškėti vasaros antrojoje pusėje.

„Manau, kad rugpjūtį. Norime neskubėti, nes dabar turime trenerį, kuris nebijo imti žaidėjų tiesiai iš Amerikos. Anksčiau ir tiesiog Eurolygoje visi ima tuos žaidėjus, kurie jau yra pabuvę Europoje, kurie žino, kas čia vyksta. Kadangi Schilleris yra pats nemažai dirbęs Amerikoje ir dabar jau žino, kaip juos integruoti, mes galvojame išnaudoti tai kaip mūsų privalumą – neskubėti, palaukti ir nebijoti atsivežti žaidėjų, kurie net nebuvę Eurolygoje“, – sakė P.Motiejūnas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas

„Žalgirio“ vadovo teigimu, sudėtingiausia padėtis rinkoje dėl atakų rengėjų.

„Įžaidėjų labai trūksta, daug jų išvažiavo į NBA, – „Labas rytas, Lietuva“ laidos vedėjui Richardui Jonaičiui sakė P.Motiejūnas. – Ši vasara yra šiek tiek kitokia, nes ir NBA sezonas yra pasikeitęs – anksčiau Vasaros lyga vykdavo liepos mėnesį, dabar ji nusikėlė į rugpjūčio pradžią. Gerų žaidėjų, kurie yra ant NBA ar Eurolygos slenksčio, kainos dabar yra aukštos. Galvojame, kad reikia palaukti. Taigi, vieno ar kito žaidėjo komplektacija gali nusitęsti iki rugpjūčio. Ta rinka dabar yra aukštumoje. Dabar laukiame, kol grandai pasipildys žaidėjais ir kitose pozicijose, o tada į rinką įsijungsime mes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius