-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 03

Pavojus Lietuvos rinktinei – ne tik mirtinas italų ginklas, bet ir galingas naujas

Italijos krepšinyje iš dangaus gali kristi ryškiausios šalies žvaigždės, lūžti į veidą grūstas lyderio kumštis, bet niekas nepakeis vieno šios komandos bruožo. Italai toliau ramiai bombarduoja varžovų krepšius savo tolimais metimais ir prieš sekmadienio dvikovą Lietuvai grasina mirtinu ginklu, kuris šiame Europos čempionate veikia tobulai.
Luigi Datome
Luigi Datome / AFP/„Scanpix“ nuotr.

30 – tiek tolimų metimų vos per dvejas Europos čempionato rungtynes pataikė Italijos krepšininkai.

Ir pagal pataikytų tritaškių skaičių, ir pagal pataikymo procentą (51,7), italai pirmauja visame čempionate.

Palyginimui, arčiausiau pagal įmestus tritaškius italų yra belgai ir suomiai, bet skirtumas milžiniškas – šios dvi komandos kol kas pataikė po 20 tolimų metimų. Tik belgai kol kas Europos čempionate išmetė tiek daug tritaškių, kaip italai – taip pat 58.

Eurobasket 2017 | Lietuva – Italija | 18:30 | Tel Avivas

Tritaškiais italai susirenka net 61,2 procentų savo taškų, kurių per rungtynes įmeta vid. 73,5.

Italai net 17 tritaškių suleido į Ukrainos krepšį, kurią šeštadienį užtikrintai nugalėjo 78:66.

Nuo šio bombardavimo rungtynes stebėjęs „San Antonio Spurs“ treneris Greggas Popovichius ir Lietuvos rinktinės skautai turėjo dengtis akis, kad apsisaugotų nuo Ukrainos krepšio nuolaužų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Greggas Popovičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Greggas Popovičius

Dar statistikos?

Vienas Marco Belinelli kiekviename susitikime įmetė po 6 tritaškius ir jau pataikė tik vienu tritaškiu mažiau (12) nei visa Lietuvos rinktinė (13). Palyginimui, mūsiškiai iš toli meta tik 16-u Europos čempionate 31 procento taiklumu (13/42).

Po 3,5 tritaškio per mačą įmeta kitas italų lyderis Luigi Datome, po 3 – įžaidėjas Arielis Filloy'us.

Ši trijulė, beje, įneša didžiausią indėlį į italų pergales: M.Belinelli renka vid. po 22, L.Datome – 14, A.Filloy'us – 12 taškų.

„Tai bus individuali gynyba prie perimetro. Bus labai svarbu subėgioti ir laiku išskaityti jų puolimą. Ne per daug susikoncentruoti pašaliniams dalykas, kai vyksta jų ataka po krepšiu. Jie mėgsta atakuoti prie krepšio, o gynėjai bėgioja ir prie perimetro ieško savo metimo.

VIDEO: Benas Matkevičius apie laukiančią akistatą su italais, jų stipriąsias ir silpnąsias vietas

Kai turi žalią šviesą, tavo pasitikėjimas yra nerealus. O tada ir procentas aukštesnis – atsivėręs visas pasaulis, atrištos visos rankos. Metikai tą jaučia, – italų snaiperių paslaptį aiškino Lietuvos rinktinės skautas Benas Matkevičius. – Mes turėsime būti pasiruošę šiai pagrindinei jų jėgai. Italai moka išskaityti gynybą ir labai gerai tą daro. Jie vienas kitą labai gerai pažįsta, jaučia, todėl gerai įžaidžia kamuolį metikams.

Kai metikas žino, kokias progas gali gauti, jis turi daugiau pasitikėjimo ir įmes daugiau.“

Lietuvių gynyba prie perimetro kol kas buvo tikrai gera. Izraelis su Gruzija kartu į lietuvių krepšį pataikė tik 8 tritaškius iš 28 (28,5 proc.).

Kita vertus, šios komandos neturi tiek daug pavojingų snaiperių – yra trys iš penkių prasčiausiai Europos čempionate tritaškius pataikančių rinktinių.

Treneriams teks perorientuoti gynybą, o laiko buvo labai maža – rinktinė po pergalės prieš Izraelį į viešbutį grįžo tik po vidurnakčio, o jau po 18 valandų jų laukė kitos rungtynės.

„Naktis buvo trumpa. Balsas dingo. Bet viskas gerai. Todėl mes ir mylime šitą darbą, – šyptelėjo B.Matkevičius. – Tai ir parodo komandų lygį. Turime sugebėti prisitaikyti, nes tai normali čempionato eiga. Visos komandos juk irgi taikosi prie skirtingų varžovų. Visada matai skirtingas filosofijas, žaidėjus, o tada ir parodai savo lygį – sugebi ar nesugebi persiorientuoti, ir kaip greitai.“

VIDEO: Dainius Adomaitis apie sirgalių palaikymą: „Šiurpas eina per nugarą. Fantastika“

Šiemet italai pavojingi ne tik tritaškiais, bet ir savo gynyba.

Aišku, Ukrainos ir Izraelio rinktinės nėra kažkokios superkomandos, tačiau iškalbingas tik 57 praleistų taškų vidurkis šį tą pasako.

Ukraina italams įmetė tik 66 taškus su 43,1 proc. pataikymu, kai Izraelis liko su 48 taškų trupiniais ir 26,3 proc. pataikymu.

„Ši komanda ryškiai išsiskiria gynyboje iš visų italų rinktinių, kurias teko analizuoti. Jie ant paso linijos, agresyvūs ant kamuolio, pikenrolo gynyba du prieš du labai aiški. Labai gerai padeda gynyboje iš stiprios ir silpnos pusės. Labai stipriai stabdo besileidžiantį žaidėją. Jie turi aiškias taisykles, žaidžia fiziškai ir ginasi labai drausmingai. Tai parodo ir trenerių braižą. Be abejo, matosi Ettore Messinos ranka.“

Šiemet Italijos rinktinėje nematysite gallinarių, bargnanių ir gentile'ių, tačiau italai ne ką mažiau pavojingi nei anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius