-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 03 12

Pažintis su Šarui padedančio skauto darbo specifika

Laidos „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ pašnekovu šįkart tapo Lietuvos čempionų varžovų žaidimą iki paryčių šifruojantis Kauno „Žalgirio“ treneris-skautas Evaldas Beržininkaitis.
pazintis-su-trenerio-skauto-eberzininkaicio-darbo-specifika
Pažintis su trenerio-skauto E.Beržininkaičio darbo specifika

Kaulelį po kaulelio oponentų žaidimo subtilybes narstantis specialistas interviu pradžioje trumpai papasakojo apie savo darbo eigą ir specifiką.

„Mano darbas prasideda nuo kompiuterio įjungimo. Renkantis informaciją visų pirma susižiūriu tiek komandinę, tiek ir žaidėjų individualią statistiką. Po to siunčiamės vaizdo įrašus iš duomenų bazės ir pradedame analizuoti varžovų derinius, puolimą, gynybą. Taip visi deriniai ir svarbiausia informacija apie oponentus patenka į trenerių štabo ir „Žalgirio“ žaidėjų rankas“, – trumpai savo darbo specifiką pabandė nupasakoti „Žalgirio“ skautas.

Treniruotėse nepamainomu Šarūno Jasikevičiaus pagalbininku tampantis E.Beržininkaitis neužsisėdi vien prie kompiuterio, bet turi gyvai parodyti žalgiriečiams, kaip varžovai išpildo vieną ar kitą derinį.

„Šarūnas visiems asistentams turi paskirstęs tam tikrus darbus. Kadangi mano darbas yra varžovų analizė, tad ir treniruotėse tenka dalyvauti, pristatyti tam tikrus derinius, o gynybą prieš juos jau sudėlioja treneris. Visgi, streso daugiausiai gaunu rungtynių metu, kuomet varžovas parodo kokį nors nematytą variantą puolime, o aš jo nežinau. Tada būna ir prieš trenerį nepatogu, ir pačiam nemalonu, tačiau kiekvienas skautas su tuo susiduria“, – plačiau pakomentavo pašnekovas.

VIDEO: Pažintis su trenerio-skauto E.Beržininkaičio darbo specifika

Lietuvos čempionų trenerių štabe ne pirmą sezoną dirbantis 33-ejų specialistas duodamas interviu tikino, jog geriausias jo darbo įvertinimas – varžovų derinius sugriaunanti puiki kauniečių gynyba.

„Be abejo, smagu, kuomet deriniai būna sugriauti ir varžovams tenka individualiais veiksmais spręsti mūsų gynybą. Man maloniausia, kada galutiniam rezultate praleidžiame nedaug taškų. Taip netiesiogiai galima prisiimti nuopelnus ir sau. Aišku, tai yra visos komandos darbo, trenerio gynybos parinkimo ir visų smulkmenų atlikimo aikštėje rezultatas“, – kalbėjo E.Beržininkaitis.

Pilnoje „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ laidoje treneris-skautas pademonstravo svarbiausią savo darbo įrankį ir trumpai supažindino su visomis produktyviam darbui reikalingomis programomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius