Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 16 /19:46

Per alytiškių barjerą nesunkiai stryktelėjęs „Žalgiris“ – LKL pusfinalyje

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nesunkiai įveikė pirmą LKL atkrintamųjų etapą. Ketvirtadienio vakarą šalies čempionai svečiuose 81:62 (15:20, 20:15, 24:11, 22:16) pranoko Alytaus „Dzūkijos“ ekipą ir laimėję ketvirtfinalio seriją 2-0, žengė į pusfinalį.
Leo Westermannas ir Edgaras Ulanovas
Leo Westermannas ir Edgaras Ulanovas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Rezultatyviausias sezono rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse sužaidęs E. Ulanovas pelnė 21 tašką ir taip pat pagerino savo asmeninį karjeros tolimų metimų rekordą šalies pirmenybėse (5/10).

„Dzūkijos“ gretose išsiskyrė net 34 minutes rungtyniavęs Keremas Kanteris. Aukštaūgis pelnė 18 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.

„Žalgiris“ gynyboje su K.Kanteriu turėjo problemų pačioje rungtynių pradžioje. Turkas per pirmąjį ketvirtį pelnė šešis taškus, o dzūkai po pirmųjų 10 minučių pirmavo 20:15.

Kauniečiai antrąjį ketvirtį pradėjo spurtu 9:1 ir vos tašką per tris minutes praleidęs „Žalgiris“ perėmė rungtynių iniciatyvą 24:21. Aikštės šeimininkai varžovų į priekį nepaleido ir po dviejų kėlinių rezultatas buvo lygus (35:35).

Trečiajame kėlinyje vienu metu „Dzūkija“ įkrito į gilią duobę, nesugebėjo pelnyti taškų ilgiau negu keturias minutes, o tuo pasinaudojęs „Žalgiris“ pelnė 12 taškų be atsako bei pabėgo nuo savo varžovų – 53:40.

O jau ketvirtajame kėlinyje po Luko Ulecko tritaškio komandas skyrė 18 taškų (64:46). „Žalgiris“ ir toliu nemažino apsukų ir didino savo persvarą (71:49) bei iškovojo užtikrintą pergalę.

Pusfinalio serijoje iki dviejų pergalių žalgiriečiai kausis su Panevėžio „Lietkabeliu“ arba Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubu. Kol kas šių komandų serijoje pranašumą turi panevėžiečiai.

„Dzūkija“: Keremas Kanteris 18 (9 atk. kam., 23 naud. bal.), Elijahas Brownas 13, Egidijus Dimša ir Matas Jogėla (5 rez. perd.) po 7.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 21, Aaronas White'as 13, Leo Westermannas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius