Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 30

Pergale pasimėgavęs T.Sabonis: „Žaidėjai nusiteikę dirbti, daryti tai, ką reikės“

Kauno „Žalgiris“ šeštadienį per Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalio pirmąsias rungtynes tvirtai nugalėjo Vilniaus „Wolves“ ekipą 95:76, o prie komandos vairo trumpam stojęs Tautvydas Sabonis po rungtynių teigė pasimėgavęs gauta galimybe.
Rungtynių akimirka
Tautvydas Sabonis. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vadovavimą „Žalgirio“ krepšininkams T.Saboniui teko perimti, kai šiandien ryte išsiskyrė klubo ir Kazio Maksvyčio keliai.

Legendinio krepšininko Arvydo Sabonio sūnus vakare atvedė savo ekipą į pergalę prieš „Wolves“, tačiau ilgiau šiose pareigose neužsibus – netrukus į Kauną atvyks italas Andrea Trinchieri, su kuriuo klubas sudarė sutartį iki 2024-2025 metų sezono pabaigos.

„Apie permainas sužinojau šiandien ryte, kaip ir visi. Buvo šokas, nes anksčiau buvo sakyta, kad treneris liks. Gaila Kazio, turiu jam padėkoti, kad manimi pasitikėjo, daug iš jo išmokau. Linkiu sėkmės, visada vertinsiu su juo praleistus metus, – spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo T.Sabonis. – Žaidėjai patenkinti ar nepatenkinti, bet visi tikėjo treneriu, todėl buvo ir palaikymas jam. Nebuvo smagu dėl permainų, bet visi supranta, kad toks yra trenerio darbas.“

Pats treneris prieš savo debiutą vyriausiojo trenerio vaidmeny jaudinosi trumpai.

„Prieš rungtynes buvo jaudulys, bet kai žaidimas prasidėjo, viskas iš karto baigėsi. Žaidėjai suprato padėtį, laikėsi plano, atliko tai, ko treneriai norėjo, tad viskas gerokai palengvėjo. Buvo labai gera energija, nėra ką daug sakyti. Visi buvo gerai nusiteikę rungtynėms ir žaidė gerai, – kalbėjo laikinasis „Žalgirio“ vyriausiasis treneris. – Akcentavome centravimą prieš „Wolves“ žaidėjus, krepšininkai mėgavosi žaidimu, labai džiaugiamės dėl Luko Lekavičiaus, kuris atrodė įspūdingai. Džiaugiuosi, kad man leido tokiose rungtynėse pavadovauti komandai. Žaidžiant pabandžiau porą savo idėjų, bet nieko per vieną treniruotę nepakeisi, laikėmės to, ką parengęs K.Maksvytis.“

T.Sabonis jau bendravo su A.Trinchieri, italas prieš rungtynes palinkėjo kolegai sėkmės.

„Sakė daryti viską taip, kaip man atrodo reikalinga, palinkėjo sėkmės ir pažadėjo, kad pasikalbėsime po rungtynių. Ar liks dirbti visas trenerių štabas, aš negaliu pasakyti, tai nėra mano kompetencija, bet, kiek žinau, lyg ir liekame“, – sakė kaunietis.

Pasak trenerio, „Žalgiriui“ šiemet Eurolygoje dažnai tiesiog trūko sėkmės, kuri labiau šypsojosi praėjusį sezoną. Tačiau krepšininkai yra nusiteikę dirbti ir kovoti, kad sezono elitiniame turnyre nebaigtų po pirmojo etapo.

„Paskutiniuose kėliniuose buvo sunkių situacijų, klaidų, bet turėjome ir puikių progų laimėti. Situacijos buvo sukurtos geros, bet žaidėjai neįmetė. Pernai kamuolys daug kartų įkrito, o šiemet – ne. Eurolygoje tokia padėtis, kad 2-3 pralaimėjimai ir keičiami treneriai. Sunkus darbas, – sakė T.Sabonis. – Dabar reikia žiūrėti į rungtynes po rungtynių. Ateina naujas treneris, žaidėjai nusiteikę dirbti, daryti tai, ką reikės. Žiūrėsime, ką naujam treneriui pavyks padaryti. Ateina svarbios rungtynės, reikia joms pasiruošti ir žiūrėti, kas bus toliau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius