TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pergalės šokį Vilniaus derbyje šoka „Ryto“ vilkas

Šeštadienio vakarą sostinėje įvyko antrasis sezono sostinės derbis, kuriame pranašesnis buvo Vilniaus „Rytas“ (14-2).Su svečių statusu, tačiau dideliu sirgalių užnugariu, ant parketo žengę Giedriaus Žibėno auklėtiniai 89:72 (17:18, 28:16, 24:18, 20:20) parbloškė Vilniaus „Wolves“ (12-5) ekipą.

Pirmąsias rungtynes lapkričio 25 dieną rezultatu 84:74 laimėjo „Wolves“.

Tiek lapkritį, tiek šiandien komandos susitiko ASG arenoje, tačiau praeitą kartą mačo šeimininku buvo „Rytas“, o dabar savo namų rungtynes žaidė „Wolves“.

Rungtynių starte „Rytą“ vėl kamavo bėdos puolime, kuriomis naudojęsi „Wolves“ startavo 7:0. Netrukus atkutę šalies vicečempionai ėmė vytis priešininkus ir sulig Arno Veličkos smeigtu tritaškiu paskutinę pirmojo ketvirčio sekundę jų atsilikimas tapo minimalus (17:18). Antrasis kėlinys priklausė nominaliems svečiams – dabar jau jie pusę kėlinio išlaikė savo krepšį sausą ir atitrūko 33:18.

Po pertraukos „vilkai“ lėtai lipo į kalną, kol priartėjo iki 52:59. Visgi į tai juodais marškinėliais vilkėjusi ekipa atsakė pelnydama 10 taškų paeiliui ir gerokai sutvirtindama savo pranašumą prieš paskutiniąsias dešimt minučių – 69:52. Per likusį laiką intriga jau nebekvepėjo, o po finalinės sirenos pergalės dainas galėjo traukti „Ryto“ aistruoliai.

„Wolves“ ekipai šįkart nekrito metimai iš toli. Šeimininkai tritaškius realizavo 16 proc. tikslumu (5/31). „Rytas“ tolimus metimus atliko kur kas sėkmingiau – 42 proc. (11/26). Abi komandos gana dažnai klydo: nugalėtojai kamuolį prarado 18 sykių, o jų varžovai – 16 kartų.

Mačas, kaip ir tikėtasi, pasižymėjo emocijomis – teisėjai iš viso išdalino 5 technines pražangas.

Naudingiausias laimėtojų gretose buvo pirmąjį „Betsafe-LKL“ mačą šiame sezone sužaidęs Marcusas Fosteris. Vilniečių lyderis prie 16 taškų pridėjo 6 rezultatyvius perdavimus, 4 atkovotus ir 3 perimtus kamuolius bei surinko 24 naudingumo balus. Jam gerai talkino Martynas Echodas, kurio sąskaitoje – 13 taškų, 7 atkovoti kamuoliai ir taip pat 24 naudingumo balai.

Kęstučio Kemzūros kariaunoje kiek labiau išsiskyrė tik Jeffery Tayloras (18 tšk., 17 naud. bal.) ir Rasheedas Sulaimonas (13 tšk., 13 naud. bal.).

Pergalė šios dienos rungtynės leido „Rytui“ bent trumpam tapti LKL lyderiu, o „Wolves“ smuktelėjo į 4 vietą, nes juos pergalių skaičiumi pavijo Utenos klubas.

„Wolves“: Jeffery Tayloras 18, Rasheedas Sulaimonas 13, Garrisonas Brooksas 10, Christianas Mekowulu 9, Vaidas Kariniauskas 6.

„Rytas“: Marcusas Fosteris 16, Martynas Echodas 13, Margiris Normantas ir Gytis Masiulis po 12, Arnas Velička 11, Justinas Gorhamas 9, Gytis Radzevičius ir R.J. Cole'as po 7.

RUNGTYNIŲ EIGA

40 min. Rungtynes 89:72 užtikrintai ir pelnytai laimėjo „Rytas“.

39 min. Komandos pademonstruoja šiek tiek emocijų, teisėjai skirsto technijnes pražangas, bet padėtis aikštėje nesikeičia (89:72). Kęstutis Kemzūra ir beviltiškoje padėtyje dar paprašo minutės pertraukėlės.

37 min. Komandos jau laukia rungtynių pabaigos, o tuo pasinaudodamas „Wolves“ vėl šiek tiek priartėja. Po Eigirdo Žukausko tritaškio „Ryto“ pranašumas mažėja iki 15 taškų (83:68).

36 min. Jeffery Tayloras baudos metimais kiek sumažino „vilkų“ atsilikimą (62:80), bet „Ryto“ gerbėjai arenoje jau skanduoja pergalingą „Sostinėje vilkas – tik vienas.“

34 min. Rasheedas Sulaimonas 3 baudos metimais kiek taiso nominalių šeimininkų nuotaiką, bet Martynas Echodas dėjimu vėl užveda „Ryto“ aistruolius (78:57). Kęstutis Kemzūra vėl bandys ką nors pakeisti per minutės pertraukėlę.

33 min. Christianas Mekowulu pasimėgauja dėjimu, bet Marcusas Fosteris atsako tritaškiu (76:54).

32 min. Ketvirtą kėlinį dvitaškiais pradeda Margiris Normantas ir Robertas Cole'as, o skirtumas peržengia 20 taškų ribą – 73:52.

30 min. Po 3 kėlinių „Rytas“ pirmauja 69:52.

30 min. Margiris Normantas prideda dvitaškį su bauda (65:52), o Kęstutis Kemzūra prisiprašo techninės pražangos. M.Normantas prideda dar vieną baudą, Robert Cole'as taip pat pasižymi dvitaškiu su pražanga ir „Wolves“ laivas vėl artėja dugno link (69:52).

28 min. Margiris Normantas po pertraukėlės šauna tritaškį ir atkuria dviženklę „Ryto“ persvarą (62:52).

27 min. Eigirdas Žukauskas dvitaškiu mažina vilkų atsilikimą iki 7 taškų (52:59) ir Giedrius Žibėnas prašo pertraukėlės.

27 min. Padėtis ilgai aikštėje nesikeičia, kol „Wolves“ Tre'shawnas Thurmano ir Christiano Mekowulu metimų dėka spurtuoja 10:2 ir atsilieka jau tik 50:59.

24 min. Po dviejų sudėtingų Rasheedo Sulaimono dvitaškių skirtumas kiek sumažėja, bet Justinas Gorhamas su Martynu Echodu sugrąžina 17 taškų atstumą (57:40).

22 min. Marcusas Fosteris baudos metimais skirtumą didina iki rekordinių 17 taškų (53:36).

22 min. Antrąją rungtynių pusę dvitaškiu pradeda Jeffery Tayloras, bet Marcusas Fosteris atsako tritaškiu, iš kampo pataiko Justinas Gorhamas ir skirtumas vėl siekia 15 taškų (51:36).

20 min. Christianas Mekowulu baudos metimais trumpam sumažino skirtumą iki vienženklio, bet kėlinį dvitaškiu uždarė Gytis Masiulis. „Rytas“ pirmauja 45:34.

20 min. Javinas DeLaurier gauna trečią pražangą ir vėl keliauja ant suolo. Tuo metu Jeffery Tayloras baudos metimais dar mažina „Wolves“ atsilikimą (32:42).

19 min. Po Arno Beručkos dvitaškio jau Giedrius Žibėnas prašo pertraukėlės. Po jos tas pats žaidėjas prideda du taiklius baudos metimus ir skirtumas kiek sumažėja (30:42).

17 min. Po pertraukėlės komandos keičiasi sėkmingomis atakomis, o Marcusas Fosteris tritaškiu atkuria 15 taškų „Ryto“ pranašumą (42:27).

16 min. Jeffery Tayloras tritaškiu pagaliau pelno tašku „Wolves“ komandai, bet tuo pačiu atsako ir Arnas Velička. Po Vaido Kariniausko dvitaškio (36:23) komandos keliauja vėl pasitarti – komercinė minutės pertraukėlė.

15 min. Minutės pertraukėlė efekto neturėjo. Gytis Radzevičius krauna kamuolį iš viršaus, prideda metimą iš vidutinio nuotolio ir komandas skiria jau net 15 taškų (33:18).

14 min. Martynas Echodas dvitaškiu iš po krepšio sukrauna 11 taškų persvarą „Rytui“ (29:18), o Kęstutis Kemzūra bando gesinti pradedantį degti savo komandos laivą antra minutės pertraukėle. Antrą kėlinį „Rytas“ laimi 10:0!

13 min. Gytis Masiulis prideda du baudos metimus, tritaškį iš kito aikštės kampo ir rezultatas auga iki 27:18.

12 min. Gytis Masiulis prideda tritaškį iš aikštės kampo ir „Rytas“ tolsta 22:18. Kęstučiui Kemzūrai reikia minutės pertraukėlės.

11 min. Antrą kėlinį dvitaškiu pradeda Margiris Normantas. „Rytas“ pirmą kartą priekyje (19:18).

10 min. M.Fosteris pataiko iš po krepšio, J.Tayloras atsako tuo pačiu, tačiau kėlinį tolimu tritaškiu užbaigia Arnas Velička. Po pirmo kėlinio „Wolves“ pirmauja tik 18:17.

9 min. Christianas Mekowulu įspūdingai deda į „Ryto“ krepšį, tačiau Keithas Hornsby atsako savo dvitaškiu (16:12).

8 min. Rasheedas Sulaimonas ir Marcusas Fosteris apsikeičia tritaškiais, M.Echodas pataiko vieną baudos metimą ir komandas skiria jau tik 4 taškai (14:10).

6 min. Po minutės pertraukėlės Justinas Gorhamas baudos metimais mažina atsilikimą, Martynas Echodas prideda dvitaškį ir skirtumas aptirpsta (11:6).

5 min. „Wolves“ toliau dominuoja aikštėje ir didina persvarą iki 11:2. Giedrius Žibėnas sulaukė komercinės minutės pertraukėlės, kuri galbūt padės pakeisti rungtynių eigą.

4 min. Justinas Gorhamas pagaliau metimu iš po krepšio atidaro „Ryto“ taškų sąskaitą – 7:2.

3 min. Javinas DeLaurier labai greitai susirenka 2 pražangas ir keliauja ant atsarginių suolo. Ant pastarojo sėdintys žaidėjai dar ir uždirba komandai techninę pražangą. J.Tayloras įmeta baudą, Vitalijsu Kozys prideda dvitaškį ir rezultatas tampa 7:0.

1 min. Pirmuosius rungtynių taškus pelno Jeffery Tayloras, dvitaškį prideda Garrisonas Brooksas ir „Wolves“ pirmauja 4:0.

0 min. Rungtynės prasidėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius