Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2020 10 05

Permainų vėjas Vilniuje gali paliesti bent keletą „Ryto“ žaidėjų

Spalio 27-ąją dieną rungtynėmis „Siemens“ arenoje su Atėnų „Peristeri“ krepšininkais Vilniaus „Rytas“ pradės pirmąją savo kelionę FIBA Čempionų lygoje, tačiau per šias tris savaites Donaldo Kairio kariauna gali gerokai pasikeisti. 15min šaltiniai skelbia, jog „Rytą“ iki pirmojo ginčo kamuolio Europoje veikiausiai paliks trys žaidėjai, tarp kurių – ir suspenduotasis amerikietis Chrisas McCullough.
Vilniaus „Rytas“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“
Vilniaus „Rytas“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Įspūdingų fizinių galimybių amerikietis Chrisas McCullough penktadienio vakarą sostinėje galimai sukėlė autoįvykį ir pasišalino iš įvykio vietos. Tyrimo ėmėsi ir policija ir Vilniaus klubas, suspendavęs nuo treniruočių šį 25-erių metų 206 cm ūgio atletą.

Vis dėlto signalai dėl šio krepšininko ir „Ryto“ draugystės artėjančios pabaigos 15min pasiekė dar prieš penktadienio rungtynes Alytuje. Nors klubo būstinėje vieningos nuomonės dar nėra pasiekta, bet viskas krypsta link išsiskyrimo su kadaise perspektyviu laikytu krepšininku.

Nusiskundimų krepšininko darbu treniruotėse nėra, bet klaustukai kyla dėl Ch.McCullough tinkamumo europietiškam krepšiniui bei trenerio Donaldo Kairio vizijai. „Rytas“ yra pirmoji NBA patirties turinčio puolėjo karjeros stotelė Europoje.

Penktadienio dvikovoje Alytuje amerikietis rungtyniavo mažiau nei 8 minutes, per kurias pelnė 4 taškus ir atkovojo 2 kamuolius. Tai mažiausias Ch.McCullough minučių skaičius per ketverias LKL pirmenybėse žaistas rungtynes.

rytasvilnius.lt/Chrisas McCulloughas
rytasvilnius.lt/Chrisas McCulloughas

15min žiniomis, ambicingai nusiteikęs „Rytas“ intensyviai tyrinėja rinką ir ieško naujo naujo ketvirtojo numerio, kuris padėtų LKL finale mesti iššūkį Kauno „Žalgiriui“.

Problemų nutraukti sutartį su Ch.McCullough neturėtų kilti, jei klubo drausmės taisyklės ir nebuvo pažeistos. Sutartyje numatyta galimybė užbaigti bendradarbiavimą jau po pirmųjų dviejų mėnesių.

Vėliausiai iš visų legionierių prie klubo prisijungęs Ch.McCullough sužaidė ketverias LKL rungtynes, ant parketo išbuvo po kiek daugiau nei 13 minučių, pelnė po 6,5 taško, atkovojo po 4 kamuolius ir rinko po 4,3 naudingumo balo.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Dovis Bičkauskis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Dovis Bičkauskis

Anot 15min šaltinių, nors sezoną pradėjo solidžiai, tačiau ant karštosios kėdės „Ryte“ toliau sėdi įžaidėjas Dovis Bičkauskis.

Klubas zonduoja vandenis ir ieško gynėjui naujos komandos. Lietuvoje norinčių perimti 8 tūkst. eurų siekiantį mėnesinį uždarbį nėra, tad lieka užsienis, kuriame D.Bičkauskis dar nėra žaidęs.

Jei „Rytui“ pavyktų nusimesti nuo kupros D.Bičkausio sutartį ir būtų atsisveikinta su Ch.McCullough, Vilniaus klubas visus pinigus investuotų būtent į sunkiojo krašto puolėjo pozicijos stiprinimą.

Šį sezoną 27-erių metų 191 cm ūgio D.Bičkauskis žaidė visose ketveriose LKL rungtynėse, per 13 minučių ant parketo jis rinko po 5,4 taško, atkovojo po 1,8 kamuolio, atliko po 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo po 10 naudingumo balų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Kulvietis ir Donaldas Kairys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Kulvietis ir Donaldas Kairys

Neaiški situacija išlieka su šią vasarą į Vilnių iš Dižono grįžusiu Sauliumi Kulviečiu, su kuriuo „Rytas“ sutarties nutraukimą dėl „nuslėptos traumos“ inicijavo dar prieš tris savaites.

„Turbūt reikėtų pasitarti su klubu, bet Sauliaus, ko gero, nebeturėsime komandoje. Yra tam tikros traumos, kurios neleidžia jam pradėti sezono“, – prieš kiek daugiau nei dvi savaites žurnalistams sakė treneris Donaldas Kairys.

Ginčas veda į netinkamai atliktą 29-erių 204 cm ūgio puolėjo medicininę patikrą. Įprasta praktika rodo, jog klubas medicininės patikros rezultatus patvirtinti ar paneigti turi per 48 valandas nuo jos atlikimo.

15min šaltiniai signalizuoja, jog „Rytas“ nepadarė tinkamos medicininės apžiūros, o traumos slėpimo korta yra neveiksni, nes S.Kulvietis sezono pasiruošimą pradėjo su komanda bei susižeidimą patyrė treniruotės metu.

Teisinio pagrindo sutarties nutraukimui nėra, tad abiems pusėms, jei jos nori nutraukti bendradarbiavimą, teks sėsti prie stalo ir ieškoti kompromiso.

Kamuolys šiame ginče šiuo metu yra krepšininko, o ne klubo pusėje. Įmanomas scenarijus, jog traumas išsilaižęs S.Kulvietis grįš į „Ryto“ sudėtį. Tačiau akivaizdu, kad krepšininko likimas koreliuoja ir su būsimo naujoko atėjimu bei jo kaina.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Giedraitis, Saulius Kulvietis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Giedraitis, Saulius Kulvietis

Intensyviai komandos ieškoma ir 22-ejų metų 194 cm ūgio gynėjui Karoliui Giedraičiui, kuris pateko į trenerio D.Kairio naudojamos rotacijos paraštes.

15min šaltinių teigimu, legendinio „Ryto“ krepšininko Andriaus Giedraičio sūnaus paslaugomis domisi bent keletas LKL klubų, tačiau šias ekipas atbaido prašoma 4 tūkst. eurų per mėnesį suma. Pernai K.Giedraičio atlyginimas siekė apie 2-2,5 tūkst. eurų.

Ko gero, sostinės komandai teks dengti dalį atlyginimo, o susitarimą su naująja K.Giedraičio karjeros stotele pasiekti tikimasi jau artimiausiu metu.

Praėjusią vasarą K.Giedraitis itin domino į Europos taurę sugrįžusį Panevėžio „Lietkabelį“, tačiau Vilniaus komandos vadovai šį žaidėją regėjo savo sudėtyje. Šio sezono LKL pirmenybėse K.Giedraitis ant parketo nebuvo išbėgęs, o pernai fiksavo po 3,1 taško per mačą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius