Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 31

Pirmosiose draugiškose rungtynėse – triuškinanti „Žalgirio“ pergalė be trijų žaidėjų

Kauno „Žalgiris“ pirmadienio vakarą sužaidė pirmąsias pasiruošimo sezonui rungtynes. Martinas Schilleris neturėjo trijų žaidėjų, tačiau žalgiriečiai 92:59 (24:7, 26:17, 24:18, 18:17) nušlavė Rygos VEF ekipą.
Kauno „Žalgiris“
Kauno „Žalgiris“ / nuotr. zalgiris.lt

Kaip pranešė „Žalgirio“ klubas, Patricio Garino tęsia reabilitaciją, o Augustine'as Rubitas ir Karolis Lukošiūnas yra patyrę smulkias traumas.

Pirmuosius „Žalgirio“ taškus sužaidus dvi minutes tolimu metimu pelnė N.Hayesas, vėliau per dvi minutes pataikęs dar du tolimus metimus – 9:1. Kėlinio viduryje du taškus iš po krepšio pelnė J.Lauvergne'as, o po tritaškį pridėjo S.Vasturia ir M.Grigonis – 17:3. Žalgiriečiai puolime ir gynyboje palaikė itin aukštą tempą ir tai vertė varžovus strigti. Penkis taškus kėlinio pabaigoje surinko Paulius Jankūnas, du pridėjo Artūras Milaknis – 24:7.

Antrasis ketvirtis prasidėjo trimis Rygos VEF komandos taškais, į kuriuos dvitaškiu su pražanga atsakė Marekas Blaževičius. A.Milaknis užsidirbo nesportinę pražangą, o po jos abi ekipos apsikeitė tolimais metimais. Savo taškų sąskaitą atsidarė ir Tomas Dimša – 30:15. Kurį laiką įstrigusį žalgiriečių puolimą kėlinio viduryje išjudino aštrų reidą surengęs Rokas Jokubaitis, po kurio taškų rankos atsirišo ir kitiems žalgiriečiams. Į M.Grigonio tritaškį varžovai atsakė dviem taikliais tolimais metimais, o savo ketvirtą tritaškį realizavo N.Hayesas. Po J.Lauvergne'o ir M.Grigonio taškų į rūbinę žalgiriečiai išėjo pirmaudami rezultatu 50:24.

Po pertraukos rungtynes žalgiriečiai pratęsė spurtu 9:0, o net septynis taškus iš jų surinko T.Walkupas. Į taiklius varžovų baudų metimus ir dėjimą greitoje atakoje keturiais taškais iš eilės atsakė M.Gebenas, o tolimą metimą pataikęs A.Milaknis padidino žalgiriečių pranašumą iki 38 taškų – 70:32.

Paskutinį ketvirtį svečiai iš Latvijos pradėjo spurtu, tačiau netrukus net trimis tolimais metimais atsakė A.Milaknis – 83:50. Savo penktą tolimą metimą realizavo N.Hayesas, taškus mačo pabaigoje rinko M.Blaževičius, M.Grigonis ir J.Lauvergne'as.

VIDEO: Žalgiris - VEF Riga | Game Highlights | 2020.08.31

Higelas Hayesas (5/8 trit.) ir Marius Grigonis (2/2 dvit., 2/7 trit.) „Žalgiriui“ pelnė po 15 taškų, 14 pridėjo Artūras Milaknis (4/5 trit.).

Naujokas Joffrey Lauvergne'as buvo netoli dvigubo dublio: pelnė 8 taškus ir sugriebė 12 kamuolių. Beje, centras išdalino 6 rezultatyvius perdavimus.

Komandoje taip pat debiutavo Marekas Blaževičius (5 tšk.), Steve'as Vasturia (5 tšk. 3 atk. kam.) ir Tomas Dimša (5 tšk.).

„Žalgiris“ pataikė 65 proc. dvitaškių (15/23), 47 proc. tritaškių (15/32) ir 90 proc. baudų metimų (17/19).

Kovą dėl kamuolių Lietuvos čempionai laimėjo 38:30 ir iš viso atliko 21 rezultatyvų perdavimą. Tiesa, M.Schillerio auklėtiniai prarado net 21 kamuolį.

Varžovų komandoje su 16 taškų rezultatyviausias buvo Kristeris Zorlkas.

„Žalgiris“: M.Grigonis 15 (4 rez. perd.), N.Hayesas 15 (5 atk. kam.), A.Milaknis 14, J.Lauvergne 8 (12 atk. kam., 6 rez. perd.) M.Gebenas 6, T.Walkupas 7 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 5, M.Blaževičius 5, R.Jokubaitis 5, S.Vasturia 5, L.Lekavičius 2.

VEF: K.Zorikas 16, K.Allmanas 8, V.Kohas 6, A.Škele 6.

Rugsėjo 4-ąją kauniečiai susitiks su Utenos „Juventus“, dar po trijų dienų – su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Vėliau jau lauks Eurolygos klubų išbandymai draugiškame turnyre: rugsėjo 12-ąją M.Schillerio auklėtiniai susigrums su Atėnų „Panathinaikos“, o kitą dieną stos į kovą su Milano „Olimpia“ arba Berlyno ALBA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius