-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 19

Po istorinio triumfo – gražus Antano Sireikos sveikinimas 39-erių veteranui

Antanas Sireika neskubėdamas po triumfo mažajame Karaliaus Mindaugo taurės finale priėjo prie Arvydo Sabonio, Dainiaus Adomaičio ir Jono Kazlausko paspausti rankos. Didžioji dalis susirinkusių žiūrovų neskubėjo į „Žalgirio“ areną labiausiai laukdami auksinio „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ susirėmimo. Bet „Juventus“ tai nebuvo eilinis apšilimas prieš finalą. Ir ne tik kova dėl 15 tūkst. eurų premijos. Uteniškiams tai buvo istorinis bronzos medalis Lietuvos krepšinio taurės turnyruose.
Dainius Šalenga
Dainius Šalenga / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Juventus“ direktorius Eimantas Skersis atsiėmęs bronzos medalį paspaudė visiems savo bendražygiams ranką ir džiaugsmingai mosavo ten balkone įsikūrusiems „raudoniesiems velniams“.

„Malonu už jus. Sveikinu, kad laimėjote“, – A.Sireiką sveikino A.Sabonis.

Vėliau treneris spaudos konferencijoje neprašytas spaudė ranką Dainiui Šalengai ir dėkojo 39-erių veteranui už indėlį į istorinį „Juventus“ laimėjimą. Tik sausį prie Utenos komandos prisijungęs puolėjas mažajame finale per 32 minutes pelnė 6 taškus, bet ne tik taškais buvo pamatuota veterano pagalba ekipai.

„Ypatingai noriu pasakyti komplimentą Dainiui. Ne tik, kad jis mano čempionas, bet ir pavyzdys visiems žmonėms. Jis atletas, kuris neturi lengvinančių sąlygų. Dirba kaip reta – su visais. Įneša daug ramybės. Iš tikrųjų parodo, kad nesvarbu, koks amžius – jis labai solidus žaidėjas. Puikus žmogus, didžiulė jėga mūsų komandai. Smagu, kad turime tokį žmogų“, – pasidžiaugė A.Sireika.

Netrukus D.Šalenga spaudė ranką treneriui ir dėkojo už gražius žodžius. Tokių „Žalgirio“ arenoje jam negailėjo tūkstančiai žiūrovų, šiltai sutikę 10 metų Kauno „Žalgiriui“ atidavusį krepšininką.

„Labai malonu, bet labiausiai – kad pavyko laimėti, – kuklinosi D.Šalenga, neslėpęs apmaudo, kad pusfinalyje nepavyko išmesti iš kovos dėl taurės Panevėžio „Lietkabelio“. – Turėjome visus šansus. Buvome visi susikaupę, motyvuoti, bet kažkuriais epizodais gal tas per didelis noras pakišo koją. Labai malonu, kad šiandien kovėmės ir galiausiai laimėjome.“

Kai ketvirtfinalyje Utenoje „Juventus“ patiesė „Lietuvos rytą“ su naujuoju treneriu Rimu Kurtinaičiu, miestas būtų nuliūdęs, jei po tokios skambios pergalės iš Kauno būtų grįžęs tuščiomis.

„Labai norėjosi būti čempionais, bet gyvenime yra dvi brangios vietos: čempionų titulas ir bronzos medaliai. Antra ir ketvirta vietos nelabai smagios. Smagu, kad vieną iš tų vietų laimėjome. Labai norėjome žaisti finale ir pateikti staigmeną. Bet yra kaip yra“, – kukliai pergale pasidžiaugė A.Sireika.

A.Sireikos paruošta gynyba sukaustė „Vytautą“ iki vos 24 proc. dvitaškių ir tritaškių pataikymo. Su tokiu tikėtis pergalės ir medalio – labai naivu.

„Pastarąjį mėnesį dėl traumų ir ligų žaidėme su maža rotacija, todėl gal prisidėjo nuovargis. Kai krūvis didelis, tai atsiliepia žaidimui. Bet ir uteniškiai gynėsi agresyviai – žinojo, kur ir ką darome. Tie metimai nebuvo lengvi“, – pažymėjo „Vytauto“ gynėjas Tomas Delininkaitis, su 11 taškų buvęs rezultatyviausias prieniškių gretose, bet pats pataikęs tik 2 tritaškius iš 10.

Tuo tarpu „Vytauto“ treneris Virginijus Šeškus iš Kauno išvažiavo su šypsena veide.

„Sveikinimai Utenai – šiai minutei jie tikrai stipresni“, – pripažino V.Šeškus, pridūręs, kad ketvirta vieta Prienų-Birštono komandai šiuo metu yra geras pasiekimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius