-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 23

Po katastrofos Rygoje „Rytas“ jau regi Čempionų lygoje pabaigą

Vilniaus „Ryto“ sezonas tarptautinėje arenoje dega. Po pralaimėjimo Latvijoje 60:84 (11:22, 18:22, 15:26, 14:16) Rygos VEF klubui vilniečių šansai išsikapstyti iš FIBA Čempionų lygos grupės lieka teoriniai.
Augustas Marčiulionis ir Mindaugas Girdžiūnas
Augustas Marčiulionis ir Mindaugas Girdžiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Net ir pagaliau po traumų ir ligų surinkta pilna sudėtis žaidėjų nepadėjo „Rytui“ išvengti gėdingo vakaro per Čempionų lygos rungtynes Rygoje penktadienį.

Grupės autsaideriais laikyti Rygos VEF krepšininkai skraidė per mažai energijos rodžiusias Donaldo Kairio vyrų galvas ir nuo rungtynių pradžios triuškino vilniečių ekipą.

Patyręs trečią pralaimėjimą per keturis mačus „Rytas“ lieka paskutinis E grupėje, skęsdamas grupės dugne drauge su Atėnų „Peristeri“.

Strasbūro SIG ir Rygos VEF klubams dabar Čempionų lygos kitas etapas atrodo pasiekiamas ranka, o „Rytui“ liko tik viena landa.

Vilniečiai privalo laimėti likusias rungtynes sausį – Graikijoje prieš „Peristeri“ ir namie prieš SIG, bet ir to gali neužtekti, jei VEF pralaimėtų Strasbūro klubui.

E grupės lentelė

Vieta Komanda Pergalės Pralaimėjimai
1. Rygos VEF 3 1
2. Strasbūro SIG 3 1
3. Atėnų „Persiteri“ 1 3
4. Vilniaus „Rytas“ 1 3

Pagal dabartinį vaizdą „Rytas“ ir neatrodo vertas vieno iš dviejų bilietų į kitą etapą.

Keturi VEF legionieriai surinko 57 taškus, kai „Ryto“ penkiems užsieniečiams tai buvo blankus vakaras (drauge pelnė 26 taškus).

Martynas Echodas (17) ir Andrew Goudelockas (13) bandė imtis iniciatyvos puolime, bet iki šiol stabiliausias „Ryto“ legionierius Maurice'as Ndouras buvo netaiklus, nepastebimi aikštėje buvo ir pastarieji klubo pirkiniai – įžaidėjas Ryanas Baotrightas ir komandoje debiutavęs vidurio puolėjas Keithas Bensonas. Net ir ramusis estas Kristjanas Kitsingas įsivėlė į susistumdymą trečiojo kėlinio pabaigoje, kai latvių pranašumas jau siekė 26 taškus.

Techninę pražangą užsidirbo ir Donaldas Kairys, kurio komandos pergalių ir pralaimėjimų balansas LKL ir Čempionų lygos varžybose pirmąsyk nebėra teigiamas (8 pergalės ir 8 pralaimėjimai).

„Rytas“ 37:44 pralaimėjo kovą dėl kamuolių, o VEF komanda atakavo dvitaškiais 54 proc. prieš 33 proc. taikliau dėl aplaidžios vilniečių gynybos.

Net ir komandos kapitono Arno Butkevičiaus sugrįžimas į aikštę po 7 savaičių lūžusio piršto gydymo netapo paguoda.

Liūdnos Kalėdos atėjo „Rytui“, nes atgimti 2021 metais Čempionų lygoje gali būti tiesiog per vėlu.

„Rytui“ taškų pelnė: Martynas Echodas 17, Andrew Goudelockas 13, Augustas Marčiulionis ir Maurice'as Ndouras po 7, Gytis Radzevičius 6, Ryanas Boatrightas 4, Arnas Butkevičius 3, Keithas Bensonas 2, Dovis Bičkauskis 1 (M.Girdžiūnas, K.Kitsingas).

VEF daugiausiai taškų surinko: Kyle'as Allmanas 23 (9 rez. perd.), Kristeras Zorikas 20, Michale Kyseris 16 (11 atk. kam.).

Rygoje mačo svarbiausius įvykius fiksavo 15min:

Ketvirtasis kėlinys

40 min. Labiausiai gaila kad šio mačo nebuvo galima nutraukti anksčiau.

38 min. M.Girdžiūnas ir D.Bičkauskis nėra pelnę taškų, o Lukas Uleckas aikštėje nepasirodė. 56:81.

35 min. A.Goudelockas po truputį renka taškus, bet tai maža paguoda – 55:79.

32 min. Šis košmaras sapnuosis ilgai. 44:72.

Trečiasis kėlinys

30 min. Net įprastai ramus „Ryto“ estas K.Kitsingas ėmė karščiuotis ir sustumdė su VEF puolėju A.Helmaniu. Dar vienas tragiškas kėlinys, „Rytas“ triuškinamas 44:70.

29 min. A.Marčiulionis šįvakar atrodo geriau už R.Broatrightą, bet jaunojo įžaidėjo taškai neatperka komandos aplaidžios gynybos 44:65.

28 min. Vau, koks K.Allmano skrydis, pagautas kamuolys ore ir dėjimas į krepšį. 42:62 po VEF lyderio skrydžio.

24 min. D.Kairys nubaustas technine pražanga už replikas teisėjams. „Ryto“ trenerio apmaudą galima suprasti – jo komanda skęsta 35:55.

22 min. A.Goudelockas pametė kamuolį lygioje vietoje, prametė dvitaškį, atsilikimo skirtumas didžiausias mače: 31:49. Net efektingas M.Echodo dėjimas po netaiklaus komandos draugo metimo nedžiugina.

Antrasis kėlinys

20 min. K.Allmanas įskraidino tritaškį iš 8 metrų ir juo sudavė dar vieną smūgį „Rytui“, kuris po dviejų kėlinių atsiliko 29:44.

Pirmojoje rungtynių dalyje „Rytas“ pralaimėjo kovą dėl kamuolių 16:24 ir pataikė tik 33 proc. dvitaškių. Net geriausias vilniečių legionierius M.Ndouras šįvakar blankus su 2 taškais (1/5 metimų).

Iki pertraukos „Rytui“ daugiausiai taškų pelnė: M.Echodas (8), A.Goudelockas (5), G.Radzevičius ir R.Boatrightas (po 4).

VEF komandai Kyle'as Allmanas įmetė 12 taškų, Michale Kyseris 10, Alexanderis Medsenas 8.

17 min. „Ryto“ penki legionieriai kol kas pelnė tik trečdalį komandos taškų (8 iš 24). VEF keturi legionieriai jau surinko 29 taškus iš 35. „Rytas“ vėl atsiliko dviženkle persvara 24:35.

15 min. Po „Ryto“ atkarpos 9:0, penkis taškus iš eilės pelnė ir VEF įžaidėjas K.Allmanas. 22:27.

13 min. Ir A.Marčiulionis bei A.Goudelockas įšovė po tritaškį! Dar svarbiau, kad „Rytas“ pagerino gynybą ir antrajame kėlinyje nepraleido nė taško. 20:22.

12 min. Vilniaus komanda pataikė pirmą tritaškį, kai A.Butkevičius įskraidino kamuolį iš krašto. Pirmieji penki metimai skriejo pro šalį, net M.Girdžiūnas prametė visiškai laisvas. 14:22.

Pirmasis kėlinys

10 min. Skylėta gynyba, prasta kova dėl kamuolių ir užstrigęs puolimas. „Rytas“ pralaimėjo pirmą kėlinį 11:22.

9 min. Keithas Bensonas debiutavo „Ryto“ gretose. Prisiminimai apie 211 cm ūgio amerikietį, kai jis žaidė „Neptūne“ labai blankūs, pažiūrėsime, ar jis pasikeitė per penkerius metus. Dabar K.Bensonas labiau patyręs, 32 metų, bet per pirmąsias minutes nieko ryškaus nenuveikė.

7 min. Šeimininkai pirmauja atkovotais kamuoliais 10:4 ir jau surengė kelias žaibiškas atakas, pabaigę jas elegantiškais dėjimais. Michale Kyseris jau pelnė 8 taškus. Labai prastas svečių startas 8:20.

5 min. „Ryto“ gynyba dosni kaip Kalėdų senis. Latviai be vargo renka taškus, o tai lemia, kad puolime išsijudinę vilniečiai vis tiek atsilieka 8:14.

3 min. M.Ndouras pelnė pirmuosius taškus, bet rungtynių pradžia prasta, ypač kovojant dėl kamuolių ginantis: 2:6.

1 min. Smagu matyti A.Butkevičių starto penkete – Vilniaus komandos kapitonas pastarąjį kartą žaidė spalio 31 dieną, tad lūžusio piršto traumą gydėsi 7 savaites.

„Ryto“ starto penketas: R.Baoatrightas, A.Goudelockas, A.Butkevičius, M.N'Douras, M.Echodas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius