Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 01

Po ketverių metų „Žalgirio“ talentas keičia Kauną į JAV

Dar vienas Kauno „Žalgirio“ jaunimo komandai atstovavęs krepšininkas savo ateitį sieja ne su Lietuvos čempionais. Po Kerro Kriisos ir Modestas Kancleris pranešė apie studijas ir krepšinį Jungtinėse Amerikos Valstijose.
Modestas Kancleris
Modestas Kancleris / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

M.Kancleris pats pranešė, jog nuo šiol atstovaus „Creighton Bluejays” universiteto komandai.

„Keturi nuostabūs sezonai prabėgo akimirksniu. Didelis dėkui geriausiai organizacijai Europoje“, – atsisveikindamas Kauno „Žalgiriui“ padėkojo 19-metis krepšininkas.

JAV universitetas taip pat pasveikino lietuvį, atvykus į naują šeimą.

„Creighton Bluejays” komanda rungtyniauja „Big East” konferencijoje, o į NCAA atkrintamąsias varžybas iškopė 20 kartų, – pastarąjį dešimtmetį penkis sykius.

Iš šio universiteto į NBA pateko per dešimt žaidėjų, o šiuo metu geriausiai žinomais galima laikyti „Milwaukee Bucks“ snaiperį Kyle'ą Korverį ir su Domantu Saboniu „Indiana Pacers' žaidžiantį Dougą McDermothą.

M.Kancleris pernai dalyvavo NBA „Be sienų“ stovykloje ir kartu su kitu dabar jau buvusiu žalgiriečiu Kerru Kriisa buvo išrinkti tarp 20-ies perspektyviausių žaidėjų.

„Žalgirio“ jaunimo komandoje M.Kancleris skleidėsi sunkiai, nepaisant nuostabių fizinių duomenų. NKL pirmenybėse pastarąjį sezoną jis per 13 minučių pelnė po 4,4 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio. Šie rodikliai buvo kuklesni nei 2018-2019 m. sezone.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Modestas Kancleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Modestas Kancleris

19-metis 204 cm ūgio pernai žaidė ir Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) rinktinėje. Europos čempionate Graikijoje jis pelnė po 4,8 taško ir atkovojo po 4,5 kamuolio.

Prieš kelias savaites apie savo sprendimą palikti Kauno „Žalgirį“ dėl Arizonos universiteto paskelbė estas Kerras Kriisa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius