Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 11 06

Po nesėkmės Vilniuje – K.Maksvyčio pastaba: „Esu prieš tokią negražią priešpriešą“

Mažiau nei dvi paras poilsio po fantastiškos pergalės Eurolygoje prieš Berlyno ALBA turėjęs Kauno „Žalgiris“ sekmadienio pavakarę sostinėje pirmą kartą šį sezoną ietis surėmė su amžinu varžovu Vilniaus „Rytu“. Įnirtingame mūšyje Kazio Maksvyčio komanda krito 85:89, o pagrindiniu budeliu tapo Marcusas Fosteris, pelnęs net 34 taškus.

Paskutinį kartą „Jeep“ arenoje „Žalgiris“ žaidė prieš pusantrų metų „Betsafe-LKL“ finalo serijoje, kurioje Martino Schillerio kariauna triumfavo 3-0. Nuo to laiko Kauno ekipoje liko vos du žaidėjai – Lukas Lekavičius ir Karolis Lukošiūnas.

Pirmasis sezono derbis – pirmasis ir apskritai Kazio Maksvyčio mačas prieš „Rytą“, vadovaujant „Žalgiriui“.

Marcusas Fosteris ir Margiris Normantas pirmajame ketvirtyje įsegė keturis sudėtingus tritaškius, tačiau „Ryto“ gynybines barikadas įvairiais būdais draskęs „Žalgiris“ po pirmųjų 10 minučių vis tiek buvo priekyje 27:23.

Jau 16-ąją rungtynių minutę K.Maksvytis į aikštelę metė paskutinį suolo žaidėją Mantą Kalnietį, siekdamas išlaikyti šviežumą ir intensyvumą.

„Rytui“ demonstruojant agresiją ir renkant kamuolius per „Žalgirio“ krepšininkų galvas, netikėtu svečių ginklu tapo Igno Brazdeikio tritaškiai, kurių sezono starte stringantis lietuvis tris pataikė vos per pusantro kėlinio. Eurolygoje I.Brazdeikis tiek tritaškių yra pataikęs per šešerias rungtynes.

Po ilgosios pertraukos K.Maksvyčio auklėtiniai ėmė tolti nuo varžovų iki 58:45, tačiau tuomet „Rytą“ traukti ėmė komandos vedlys M.Fosteris, priartinęs šeimininkus iki 58:61. Savo žodį tuomet tarė buvęs Vilniaus komandos žaidėjas Arnas Butkevičius, realizavęs du svarbius tritaškius.

Ilgai kopęs į kalną, galiausiai „Rytas“ į priekį išsiveržė likus 3 minutėms iki susitikimo pabaigos, po dar vieno M.Fosterio metimo. Amerikietis rungtynių kulminacijoje pelnė 11 taškų iš eilės bei nukalė „Ryto“ pergalę 89:85.

Iš viso M.Fosteris surinko net 34 taškus. Kitas svarbus momentas – „Ryto“ laimėta kova dėl atšokusių kamuolių 40:35, iš kurių 14 vilniečiai nusiėmė po varžovų krepšiu.

„Gana neblogai buvome rungtynėse. Tris kėlinius pavyko būti jose ir net kontroliuoti žaidimą. Pralaimėjimą lėmė varžovų atkovoti kamuoliai puolime ir tai, kad nesustabdėme Marcuso Fosterio. Kažkiek pritrūko ir šviežumo mačo pabaigoje – puolėme per daug statiškai, priėmėme blogus sprendimus ir varžovai perėmė iniciatyvą“, – po nesėkmės kalbėjo Kazys Maksvytis.

– Prieš Marcusą Fosterį statėte aukštesnius gynėjus, bet jis sužaidė fantastiškas rungtynes. Kas prieš jį neveikė gynyboje? Ar tai tiesiog žaidėjo meistriškumas?

– Manau, kad buvo blogas fokusas, ypač rungtynių pabaigoje buvo daug vienas prieš vieną žaidimo, buvo daug reject situacijų, kai pramušė į gynėjų pusę, nors turėjome stumti užtvarą. Turėjome būti kažkiek agresyvesni ir labiau spaustis, kadangi padarė vieną rezultatyvų perdavimą ir išsimetė 19 metimų.

– Rotacijos „Žalgirio“ nebuvo tokios, kokios yra Eurolygoje. Ar tai nulėmė nuovargis, nes žaidėte prieš Berlyno ALBA dar penktadienį vakare, ar vis dėlto jūsų komandos nusiteikimas nebuvo eurolyginis?

– Dėl nusiteikimo neturiu priekaištų. Nebuvo šviežumo, jūs tai matėte. Mes stengėmės palaikyti bent pirmoje mačo pusėje didesnę rotaciją, išdalinti minutes. Manau, kad labiausiai pritrūko šviežumo.

– Tai jūsų pirmas kartas su „Žalgiriu“ šioje specifinėje „Jeep“ arenoje. Koks jausmas?

– Esu buvęs šioje arenoje su kitomis komandomis, žaidėme atkrintamąsias čia su „Lietkabeliu“, bet su „Žalgiriu“ lankiausi pirmą kartą. Jei atvirai, man ši sirgalių priešprieša nepatinka. Aš esu už gražesnį palaikymą. Tegul sirgaliai palaiko savo komandas, bet nesikeikia ant priešininkų. Aš esu prieš tokią negražią priešpriešą.

– Eurolygoje „Žalgiris“ garsėja fiziškumu ir atkovotais kamuoliais puolime, tačiau šiandien jus baudė jūsų ginklu. Ar tai nulėmė jūsų paminėtas fokusas?

– Manau, kad tai nulėmė nuovargis po penktadieninio mačo. Nepriimkite to kaip pasiteisinimo, bet komanda penktadienį 20 valandą žaidė Eurolygos rungtynes, kurios baigėsi po 22 valandos. Sekmadienį jau žaidžiame 17.20 val. Išlaikyti fiziškumą ir šviežumą yra sunku. Turėjome vos beveik dvi paras atsistatyti. Manau, kad pritrūko šviežumo daugiau nei fokuso.

– Ignas Brazdeikis per pusantro kėlinio įmetė tris tritaškius, tiek pat, kiek per pirmąsias šešerias Eurolygos rungtynes. Koks yra jūsų požiūris į Igno tolimus metimus?

– Manau, kad Igno pataikymo procentas buvo nepelnytai mažas. Jis yra geresnis metikas, negu rodė statistika. Kartais dar reikėtų padirbėti su metimų pasirinkimu. Kad ir šiandien – metėme 28 tritaškius ir tik 31 dvitaškį. Toks jausmas, kad neišlaikėme balanso, per daug norėjome pasigauti pirmais metimais, kai reikėjo veržtis, ypač kai varžovai turėjo susirinkę komandines pražangas ir mes norėjome atakuoti jų silpnus gynėjus. Tokiais atvejais mes rinkomės ne prasiveržimą, o tolimą metimą. Tai buvo viena mūsų bėdų šiandien.

VIDEO: PIKENROLAS: cirkelis Alytuje, vakarėlis Vilniuje ir kylantis spaudimas „Žalgiriui“

– Ne pirmą kartą šį sezoną per pirmąją mačo dalį neišnaudojote minutės pertraukėlių.

– Taip buvo, nes laimėjome 5 taškais, o dar buvo dvi televizinės minutės pertraukėlės. Jei reikės, paimsiu minutės pertraukėlę, bet nemanau, kad šiandien reikėjo.

– Ar Giedrius Žibėnas neturi pranašumo tame, kad buvo jūsų asistentas rinktinėje ir žino, kaip jūs dirbate?

– Nemanau, nes aš irgi žinau, kaip jis dirba.

– Treneri, minėjote platesnę rotaciją, bet Tomas Dimša šiandien iš jos iškrito. Ar jis jaučia kokius negalavimus?

– Sunku komentuoti, kai šiandien panaudojau dvylika žaidėjų. Kažkuris vienas gavo mažiau žaisti. Šiandien pasirinkome Karolį, galvojome, kad jis įneš laisvumo ir išplės aikštelę savo tritaškiais. Galime sakyti, kad jie šias minutes dalinasi.

– Atrodė, kad Tyleris Cavanaugh šiandien rungtyniavo kęsdamas skausmus. Ar jam kažkas yra nutikę?

– Žaidėjų kritimus pastebėjau, bet nusiskundimų nebuvo. Matėte, kad lėtai pereidavome aikštelės vidurį ir kaip lėtai žaidėme. Tai buvo viena priežasčių, kodėl šiandien pralaimėjome. Tyleris Cavanaugh ir Arnas Butkevičius turėjo negalavimų. Šiandien trūko greitesnio sprendimų priėmimo.

VIDEO: PIKENROLAS: cirkelis Alytuje, vakarėlis Vilniuje ir kylantis spaudimas „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius