Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 06 04

Po pergalės Panevėžyje – Giedriaus Žibėno priekaištai: „Kai kas yra nepriimtina“

Vilniaus „Rytas“ dramatiškame mūšyje Panevėžyje rezultatu 78:77 įveikė vietos „Lietkabelį“ ir atsidūrė per vieną pergalę nuo pirmojo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) titulo per pastaruosius 12 metų.

Ketvirtasis finalo mačas pasižymėjo įspūdingomis abiejų komandų atkarpomis, o lemiamoje dvikovos atkarpoje kontroliavo Panevėžio „Lietkabelis“.

Vis dėlto „Rytas“ per paskutines 35 sekundes įmetė 5 taškus be atsako ir per žingsnį priartėjo prie pirmojo „Betsafe-LKL“ titulo per 12 metų.

„Sveikinimai žaidėjams. Gera pergalė, geras taškas, bet nieko daugiau. Niekas nesakė, kad bus lengva. Tokių rungtynių ir tikėjomės. Šiandien kontroliavome emocijas, bet nekontroliavome kamuolio ir varžovų tritaškių metimų, ką turėtume daryti prieš „Lietkabelį“. Serija dabar keliasi į Vilnių. Turime suprasti, kad sirgaliai už mus nelaimės. Turime į kitas rungtynes nusinešti maksimalią koncentraciją. Tai vienintelis būdas laimėti“, – po pergalės sakė Giedrius Žibėnas.

„Krepšinyje – žaidėjai, aktoriai – teatre“ ir „Oskaras“ keliauja Giedriui Žibėnui“, – tokie plakatai sausakimšoje „Cido“ arenoje pasitiko Vilniaus „Ryto“ krepšininkus.

„Mes gerbiame visus, bet kai kas yra nepriimtina. Šiandien Speedy buvo aplietas alumi, apliejo jam visą galvą einant į rūbinę. Viso mačo metu buvo nukreiptas lazeris į trenerių štabą. Raginu „Ryto“ fanus būti garbingus, elgtis garbingai. Mes tai darėme viso sezono metu eidami link titulo. Prašau sirgalių titulo siekti garbingai, – sakė G.Žibėnas. – Prašėme žaidėjų ignoruoti daug ką, kas vyksta aplink, palaikyti geras emocijas ir nesivelti į konfliktus.“

Sausakimša „Cido“ arena ir kurtinanti atmosfera atsispindėjo dviejuose pramestuose Mindaugo Girdžiūno baudų metimuose. Veteranas yra vienas geriausių „Ryto“ snaiperių, vidutiniškai realizuojantis 92 proc. baudų metimų.

Po pirmojo kėlinio „Rytas“ atsiliko 19:22.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai spurtavo antrajame kėlinyje, kai lyderio deglą į savo ranką pasiėmė Arnas Butkevičius, stipriai prisidėjęs prie atkarpos 12:0. Kapitonas dar iki ilgosios pertraukos surinko 16 naudingumo balų, o „Ryto“ pranašumas siekė 47:38.

Didelės problemos Vilniaus krepšininkus užklupo trečiajame kėlinyje, kai šešių minučių ruožą praleido net 15 taškų be atsako, po kiekvieno sėkmingo epizodo ir taiklaus metimo vis garsėjant „Cido“ arenos tribūnoms.

„Rungtynės vyksta 40 minučių. Natūralu, kad kalnelių neišvengsime. Atmosfera buvo gera, o „Lietkabelis“ žaidė gerai. Tą atkarpą nesuradome gerų sprendimų puolime ir buvome labai neatsargūs su kamuoliu, dėl ko „Lietkabelis“ surinko daug lengvų taškų atviroje aikštelėje. Turime tai sukontroliuoti“, – sakė G.Žibėnas.

„Nenoriu sakyti, kad kažkas pasikeitė jų gynyboje. Jie tikrai stengėsi, atkirtinėjo perdavimų linijas, buvo daug rankų. Mes nebuvome atsargūs su kamuoliu. 19 klaidų mums nėra būdinga, mes mažiausiai klystanti komanda. Turime labiau branginti kamuolį“, – sakė G.Žibėnas.

Pirmąjį metimą iš žaidimo antroje mačo pusėje „Rytas“ pelnė praėjus beveik 13 minučių, kuomet tritaškį įsūdė Speedy Smithas.

„Tipinis Speedy. Tai nebuvo jo pirmos rungtynės šį sezoną. Jis žino rungtynių kainą ir ko siekiame. Jis veda mus titulo link“, – teigė G.Žibėnas.

VIDEO: PIKENROLAS: J.Valančiūnas ir L.Kleiza – šėlsmas NBA, karjeros tikslas ir rinktinės medalių badas

Įtemptas mūšis Panevėžyje nusikėlė iki paskutinių dvikovos akimirkų. Likus 3 minutėms, „Lietkabelis“ pirmavo vieno metimo atstumu (71:69), bet tuomet Gediminas Orelikas smeigė tritaškį, o Dovydas Giedraitis pridėjo metimą greitoje atakoje.

Lukas Uleckas realizavo tolimą metimą likus 35 sekundėms, taip sušvelnindamas „Ryto“ deficitą iki minimumo – 76:77. „Lietkabelio“ puolėjas G.Orelikas prarado kamuolį, kuris virto A.Butkevičiaus dėjimu greitoje atakoje.

Paskutinis D.Giedraičio tritaškis pergalingu nevirto.

„Jeigu nori būti čempionas, turi elgtis kaip čempionas. Kai lieka pusantros minutės, panikos neturi būti. Palaikymas ir kontrolė turi išlikti, jokių badymų pirštu vienas į kitą. Tai vienintelis būdas laimėti rungtynes“, – teigė G.Žibėnas.

VIDEO: PIKENROLAS su Ryčiu Vyšniausku: beprecedentis cirkelis Vilniuje ir kas užsidės NBA karūną?

„Rytas“ į Panevėžį atsivežė naudingiausią LKL reguliaraus sezono žaidėją Ivaną Buvą, bet kroatas nuo suolo nepakilo ir praleido jau trečią finalo mūšį iš eilės.

„Ivaną vakar bandėme treniruotėje. Jis dabar yra morališkai pasiruošęs, bet nėra fiziškai pasiruošęs. Ryt turės treniruotę, žiūrėsime, kokia bus jo būsena. Gyvename iš dienos į dieną. Nelengva įeiti į tokią kovą po septynių dienų lovoje“, – aiškino „Ryto“ strategas.

Penktosios didžiojo finalo serijos rungtynės vyks artėjantį antradienį „Jeep“ arenoje.

„Maksimali koncentracija yra svarbiausia. Turime suprasti, kad publika neapsigins ir už mus neįmes taškų, – dėstė G.Žibėnas. – Mes toli į priekį nežiūrime. Taip, mes šiandien buvom geresni, bet reikia laimėti dar vieną mačą. Organizaciniai dalykai, kai šventi iš anksto, atsisuka prieš tave. Nenorime taip daryti.“

VIDEO: PIKENROLAS su Ryčiu Vyšniausku: beprecedentis cirkelis Vilniuje ir kas užsidės NBA karūną?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius