Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 25

Po pirmojo pralaimėjimo supykęs LaVaras kritikavo ir savo sūnų, ir „Vytauto“ žaidėjus

LaVaras Ballas nuo pirmųjų rungtynių minučių neužsičiaupdamas tauškėjo prie šoninės Prienų krepšinio arenos linijos. Net 49 taškų pasirodymą vien per pirmąjį kėlinį surengę jo treniruojami „Vytauto“ krepšininkai buvo pakeliui į triuškinančią pergalę prieš Rygos VEF dublerių komandą. Bet nuaidėjus finalinei mačo sirenai, kostiumą į laisvalaikio treningus iškeitęs amerikietis piktai burbėjo ant savo komandos.
LaVaras Ballas
LaVaras Ballas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Tai turėjo būti lengvų rungtynių pergalė!“ – po pralaimėjimo 133:141 pyko LaVaras.

„Metimas! Atkovotas kamuolys! Kovok dėl kamuolio! Taip, pone!“ – tauškė jis nesustodamas pirmosiomis minutėmis, o „Vytauto“ krepšininkų metimai vis plėšė tinklelį.

Atrodė, kad prieniškiai negali pramesti ir tiesiog pervažiuos kaimynų iš Latvijos komandą.

„Vytauto“ krepšininkai juokėsi negalėdami patikėti užsiliepsnojusiais riešais. Ilgiausia šeimininkų ataka trukdavo iki šešių sekundžių. Vos tik laikmatyje įsižiebdavo bent 18–19, žaidėjai iškart ieškodavo metimų iš toli.

Ir jie nepaliaujamai krito.

Kervinas Bristolis pasityčiojančiai perlipo per priešininko galvą po krepšiu, kai šis parkrito ant žemės.

Kai kurie žaidėjai ant atsarginių suolo pašaipiai skatino mesti latvius ankstyvose atakos fazėje.

Bet juokėsi tas, kas juokėsi paskutinis. VEF panaikino net 29 taškų skirtumą ir šventė pergalę 141:133.

Auksinėmis raidėmis spindinčius LaVaro „BBB Lithuania“ marškinėlius ir naujųjų LiAngelo Ballo vardinių sportbačių „Gelo 3“ vakarą nustelbė NKL lygio komanda.

„Mes žaidėme be pasididžiavimo. Negali pirmauti 20 taškų ir pasiduoti. Čia nepadės jokie treneriai. Viską lemia pasiruošimas. O vyrukai nebuvo pasiruošę. Kai atėjo laikas sužaisti, jie pradėjo ieškoti kaltų ir badytis pirštais. Jie turėjo geriau pasiruošti, nors manęs ir nebuvo Lietuvoje“, – po pralaimėjimo kalbėjo LaVaras Ballas, nepaslėpęs savo nusivylimo po lietuviškomis frazėmis.

Jis pyko, kad latviai mėtė į krepšį nedengiami. VEF pataikė net 22 tritaškius iš 44. „Vytauto“ skaičiai taip pat buvo beprotiški, bet procentas – ne koks (26/73 – 35,6 proc.).

Taip pat turėjo pastabų dėl atsainios kovos dėl atšokusių kamuolių. Nepaisant ūgio ir jėgos pranašumo, „Vytautas“ pralaimėjo ją 50:65.

Kliuvo net berniukams. LiAngelo Ballas pelnė 32, o LaMelo – 31 tašką, bet pirmasis pataikė tik 11 metimų iš 26, kitas – 12 iš 30.

Karolio Kavolėlio nuotr./LaMelo ir LiAngelo Ballai
Karolio Kavolėlio nuotr./LaMelo ir LiAngelo Ballai

„Vietoj protingo perdavimo į kampą LaMelo atėjo ir metė.

Melo ypatingas žaidėjas, bet jam atrodo, kad jis gali padaryti viską. Ne. Jis turi naudotis komandos draugais, – auklėjo LaVaras. – Bet jis mokosi. Viskas bus gerai.“

LaVaras buvo išvykęs į Londoną ir Ameriką, kur dalyvavo „Big Baller Brand“ parduotuvės pristatyme ir NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalyje.

Bet grįžus į Lietuvą, amerikiečiui nepatiko, ką jis pamatė. Laikinajam „Vytauto“ treneriui atrodė, kad komanda buvo neparuošta rungtynėms.

„Jie nebuvo pasiruošę. Metimai skriejo pro šalį, jie atrodė pavargę, nerotavo. Jei nesiruoši, tai ir nelaimėsi. Kadangi nežaidžia LKL, gal vyresniems komandos nariams atrodo, kad žaidžiama dėl pasilinksminimo. Bet kai tau išspardo užpakalį, pradedi ieškoti kaltų“, – kalbėjo LaVaras.

Beje, baigiantis rungtynėms LaMelo pyktelėjo ant LiAngelo dėl veiksmų gynyboje. Kaip ir sakė LaVaras, žaidėjai pradėjo ieškoti kaltų.

Įkvėpti „Vytauto“ krepšininkų LaVaras nebandys. Anot jo – tai pačių žaidėjų darbas.

„O mano darbas – treniruoti. Mes čia dėl pergalių ir todėl aš piktas. Man nepatinka pralaimėti. Jie galėjo lengvai laimėti šį mačą. Ne taip aš dirbu“, – pyko LaVaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius