Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 29

Po pirmojo testo – Jono Kazlausko liaupsės ir pastabos

Po trijų kėlinių švieslentėje degė +19 Lietuvos rinktinės naudai, bet Jonas Kazlauskas kraipė galvą. Nors zelandai jau finišuoja ruošdamiesi olimpinei atrankai, o mūsiškiai tik ką išlindo iš treniruočių salės, net ir užtikrintas pranašumas neleido treneriui lengviau atsikvėpti. „Pirmas blynas neprisvilo“, – po pergalės vis dėlto pasidžiaugė treneris.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Pasiruošimas Rio | Lietuva – Naujoji Zelandija 88:58 | Klaipėda

Jonas Kazlauskas rungtynių pradžioje daugiau sėdėjo ant trenerių štabo suolelio, nei stovėjo šalia šoninės linijos. Vis dėlto kovai įsibėgėjant reiklusis specialistas greitai rado prie ko prisikabinti.

Laiko nedaug – 11 kontrolinių rungtynių, todėl J.Kazlauskui brangi kiekviena ataka. Žaidėjų atsipalaidavimą ir lengvą „ai, tiek to“ praradus kamuolį, J.Kazlauskas sutikdavo išpūstomis akimis ir išskėstomis rankomis.

Tačiau labai pykti nebuvo ko. Lietuviai užtikrintai susitvarkė su Naująja Zelandija 88:58 ir galingai pradėjo kontrolinių rungtynių ciklų prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

„Pirmas blynas neprisvilo. Nors neramiai laukėme šių rungtynių: daug naujų veidų, trūksta pagrindinių žaidėjų, o kai kurių pozicijų tiesiog neturėjome. Ulanovas ir Kuzminskas turėjo žaisti ne savo pozicijose. Labai didelį dėmesį skyrėmė individualiai gynybai vienas prieš vieną. Didelį dėmesį skyrėmė kovai dėl atšokusių kamuolių. Ji buvo pagrindinė problema. Trūko jėgos po krepšiu. Tai taisytini dalykai. Dar neturime pakankamo skaičiaus derinių, todėl mūsų žaidimas buvo gana vienodas. Bet pakankamai gerai Girdžiūnas susitvarkė žaisdamas du prieš du. Vyrai neblogai pataikė. Gerai, kad buvo gera energija visų rungtynių metu“, – spaudos konferencijoje kalbėjo J.Kazlauskas.

Pirmas blynas neprisvilo ir naujokams. Du iš jų buvo rezultatyviausi komandoje – Mindaugas Girdžiūnas ir Edgaras Ulanovas pelnė po 16 taškų.

– Kokį įspūdį paliko naujokai?

– Nesu linkęs girti žaidėjų po pirmųjų rungtynių. Jau sakiau, kad jie gana neblogai atrodo per treniruotes. Dirba gerai, bet pamatysime, kaip jie atrodys, kai įsilies pagrindiniai žaidėjai. Drąsos jiems užteko. Gal tik Kariniauskui buvo jos mažiau. O šiaip noro pas juos labai daug. Kas nenori būti rinktinėje?

VIDEO: Žvėriška Naujosios Zelandijos krepšininkų haka Klaipėdoje

– Adas Juškevičius žaidė kaip atakuojantis gynėjas. Ar jį dar bandysite kaip įžaidėją, ar jam numatytas vaidmuo tik atakuojančio gynėjo pozicijoje?

– Mūsų komandai reikalingi tokie combo gynėjai, kurie gali žaisti abejose pozicijose. Reikalingi žaidėjai, kurie gali dengti kelias pozicijas. Vienas tarp aukštų, vienas tarp mažų. Jei jis gali žaisti abejose pozicijose, labai gerai. Galbūt šiandien daugiau žaidė antru, nes daugiau išnaudojau Girdžiūną ir Kariniauską.

– Iki trečiojo kėlinio pabaigos komanda suklydo tik 4 kartus, o iš viso padarė 10 klaidų. Ar likote patenkintas žaidimo drausme?

– Norime greitinti žaidimą. Šiandien nepavyko surengti daug greitų atakų, nes pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių – iki pertraukos leidome jiems atkovoti 10 kamuolių. O greitą puolimą ir sudaro perimti ir toli atšokę atkovoti kamuoliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius