Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 25

Po smūgio galva – skirtingos Simo Galdiko ir Martyno Echodo reakcijos rūbinėje

Simas Galdikas sėdėjo persirengimo kambaryje akivaizdžiai įsiaudrinęs. Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkas praleido ten, o ne aikštėje pusketvirto LKL rungtynių kėlinio, kai buvo diskvalifikuotas dėl smūgio galva Martynui Echodui per LKL antrąsias pusfinalio rungtynes tarp Vilniaus „Ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“.
Simas Galdikas (kairėje) smogė Martynui Echodui.
Simas Galdikas (kairėje) smogė Martynui Echodui. / A.Pliadžio ir V.Balkūno nuotr.

„Rytas“ buvo gerokai įsibėgėjęs, bet antrosiose LKL pusfinalio rungtynėse tiksėjo tik 6 minutė, kai aikštėje kilo netikėtas sąmyšis.

Greitoje kontroatakoje pabėgęs D.J.Seeley smeigė tritaškį ir pakėlė sausakimšai areną pripildžiusių pustrečio tūkstančio sirgalių, o po vilniečių krepšiu kilo netikėtas konfliktas.

Tai „Neptūno“ kapitonas S.Galdikas alkūne bumptelėjo M.Echodui į šoną. Jaunasis „Ryto“ talentas pasileido žodžių seriją, į kurią galingo stoto S. Galdikas reagavo beprotiškai.

„Neptūno“ vidurio puolėjas galva kirto M.Echodui į kaktą taip, kad „Ryto' vidurio puolėjas susvyravo.

Zinedine'o Zidane'o 2006 metų pasaulio futbolo čempionato finale veiksmą prieš Marco Materazzi pakartojęs „Neptūno“ raumenų kalnas buvo nubaustas diskvalifikacine pražanga, kai teisėjai peržiūrėjo epizodo vaizdo įrašą.

Aidint „Ryto“ sirgalių ovacijoms S.Galdikas turėjo kulniuoti iš aikštės į persirengimo kambarį ir iš ten sekti rungtynes, kurios taip prastai baigėsi „Neptūnui“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Simas Galdikas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Simas Galdikas

Pergalę 83:70 pasiekęs „Rytas“ pateko į LKL finalą, o Klaipėdos komanda nuleidusi galva taikėsi su mintimis apie pralaimėtą seriją 0:2 ir laukiančias varžybas dėl trečios vietos su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Prabėgus kelioms minutėms po finalinės sirenos Vilniuje dar buvo metas, kai S.Galdikas nenorėjo kalbėti nei pats, nei kad kalbėtų komandos draugai.

Po mačo, sėdėdamas ant suolo jis aiškino, kad šnekėti gali tik su LKL spaudos atstovu, nors lygos komunikacijos vadovas Šarūnas Mazalas vėliau užtikrino, kad tai netiesa.

Kiek aprimęs S.Galdikas paprašė jo nekalbinti, nes emocijos dar neatslūgo, ir jo prašymas buvo išgirstas.

Tuo metu persirengimo kambaryje visiškai greta jau aidėjo muzika. Ten „Ryto“ krepšininkai pradėjo švęsti pergalę valingą pergalę.

Tiesa, apie konfliktą vilniečiai kalbėjo mažai.

„Manau, kad akivaizdžiai video matosi. Iš jo (S.Galdiko) pirmas kontaktas buvo ir tiek“, – sakė M.Echodas.

Ką jis pasakė S.Galdikui prieš tai?

„Ne, ne. Nieko ten nebuvo, tiesiog žaidybinė situacija“, – sakė „Ryto“ vidurio puolėjas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Martynas Echodas ir Derekas Needhamas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Martynas Echodas ir Derekas Needhamas

Jis mieliau kalbėjo apie rungtynes, kurios buvo vienos geriausių „Rytui“ šį sezoną. „Norėjome jau ketvirtfinalyje tą žaidimo agresyvumą parodyti, bet nelabai pavyko. Dabar serijoje su „Neptūnu“ tikrai žaidimo agresija buvo labai gera. Gal tos rungtynės su „Juventus“ labai užgrūdino, nes reikėjo kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Tikrai džiaugiuosi ta mūsų agresija – nuo pat rungtynių pradžios valdėme situaciją ir pasiekėm užtikrintą pergalę.“

Jis mano, kad toks nusiteikimas dar gali padėti žaidžiant su „Žalgirio“ finalo serijoje, kuri prasidės antradienį Kaune.

„Dabar reikia pailsėti vieną dieną ir tada ruošimės, – planavo M.Echodas. – Reikia taip pat agresyviai žaisti, nes tik tas agresyvumas gali mums titulą iškovoti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius