Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 19

Po solidaus debiuto – kuklios Mareko mintys: „Galėjo būti geriau“

Ilgai pirmojo šanso Kauno „Žalgiryje“ laukęs Marekas Blaževičius solidžiai pasinaudojo Martino Schillerio suteiktomis minutėmis dvikovoje su Utenos „Juventus“. Iš Vilniaus į Kauną praėjusią vasarą persikėlęs 19-metis centras buvo vienas ryškiausių šių rungtynių žaidėjų, tačiau po mačo padebesiais neskrajojo.

Antrajame kėlinyje ant parketo žengęs didelį ažiotažą praėjusią vasarą kėlęs „Žalgirio“ naujokas aikštelėje buvo aktyvus ir pastebimas – greitai pelnė taškus pirmuosius taškus, 217 cm ūgio varžovui Mindaugui Kupšui demonstravo savo puolimo įgūdžių arsenalą bei gerą kojų darbą, galiausiai perėmė kamuolį iš „Juventus“ įžaidėjo Bryanto Crawfordo.

„Žalgiris“ svečius iš Utenos pranoko 84:63, o M.Blaževičius per kiek daugiau nei 17 minučių pelnė 13 taškų (6/9 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, 3 kartus suklydo, 2 kartus prasižengė bei surinko 13 naudingumo balų.

„Galėjo būti geriau, pramečiau kai kuriuos metimus, kažkur nespėjau ir kažkur nesusigyniau. Manau, kad tai yra proceso dalis, iškart negali viskas išeiti puikiai, juk nesame genijai. Tikiu, kad su darbu ir su kiekvienomis rungtynėmis viskas eisis geryn“, – po dvikovos kalbėjo M.Blaževičius.

Sekmadienio susitikime „Žalgirio“ treneris M.Schilleris nusprendė patausoti aukštaūgį Augustine'ą Rubitą, neregistravęs jo rungtynėms, tuo metu prancūzas Joffrey Lauvergne'as žaidė vos 7 minutes.

Apie artėjantį debiutą M.Blaževičius žinojo jau rungtynių rytą, tad krepšininkui reikėjo peržengti jauduliuko barjerą. Centras nerungtyniavo nei pirmose aštuoneriose Eurolygos ir LKL rungtynėse, iš tribūnų stebėjo ir draugišką Eurolygos turnyrą.

„Po rytinės treniruotės gal kažkiek buvo jaudulio, kai ėjau namo, susimąsčiau apie rungtynes, kaip viskas bus. Vis tiek pirmas kartas. Bet pradėjus apšilimą jaudulys nuėjo, ypač kai pelniau greitus taškus. Viskas nusmuko ir tiesiog žaidžiau savo žaidimą“, – sakė perspektyvus Kauno komandos vidurio puolėjas.

Komplimentų auklėtiniui po susitikimo negailėjo ir „Žalgirio“ vairininkas iš Austrijos, kuris M.Blaževičiui bandys ieškoti daugiau žaidimo laiko ir galimybių pasireikšti.

„Svarbu, kad Marekas žaistų ir tobulėtų. Ieškosime galimybių ir scenarijų, kad jis galėtų rungtyniauti daugiau, nes yra talentingas vaikinas. Manau, kad jo pasirodymas šį vakarą buvo geras, nepaisant to, kad pastaruoju metu nerungtyniavo. Jis gerai ir daug dirba treniruotėse su treneriais. Dabar viskas priklauso nuo jo paties, jam reikia daug dirbti, bet jis gerai tvarkosi. Džiaugiuosi tuo, nes turime tikrai gilią sudėtį“, – po mačo reziumavo M.Schilleris.

VIDEO: M.Blaževičius: „Pelnius pirmus taškus, žaidžiau savo žaidimą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius