Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 28

Po trijų pralaimėjimų išsivyniojęs LaVaras liaupsino žaidėjus ir prabilo apie vyrišką pokalbį

Sugrįžimas į Prienus LaVarui Ballui buvo itin nesėkmingas. Prienų-Birštono „Vytauto“ komanda tarptautiniame „Big Baller Brand“ turnyre pralaimėjo visas trejas rungtynes, tačiau ekipą treniravęs LaVaras Ballas rado argumentų pasiaiškinti dėl šeimininkų nesėkmių.
LaVaras Ballas
LaVaras Ballas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Vytautas“ išbarstė 29 taškų persvarą ir 133:141 pralaimėjo Rygos VEF, 96:128 nepasipriešino Ščečino „Wilki Morskie“, o galiausiai 87:96 nusileido Domžalių „Helios“.

Tačiau LaVaras stengėsi neprarasti ūpo ir tikino išmokęs vertingų pamokų.

„Turnyras buvo puikus, nes visi varžovai davė mums gerą kovą. Man tai patiko. Tai buvo geros kokybės krepšinis su gera atmosfera. Ir šis turnyras dar tik augs, – po pralaimėjimo slovėnams sakė LaVaras Ballas. – Tai buvo ypač naudinga komandai. Pralaimėjome visas trejas rungtynes, bet žaidėjai gavo pamoką: kad turi būti geriau pasiruošę fiziškai, palaikyti vienas kitą ir padėti ego į šalį.

Prieš einant į priekį, mums reikėjo tokių rungtynių.“

50-metis pripažino jaučiantis, kad komanda išsiskaldžiusi – vieni yra Ballų, o kiti – trenerio Šeškaus pusėje.

Amerikietis supranta, kodėl taip yra, bet BBB turnyro pabaigoje jis išvydo ir pozityvių ženklų.

„Komanda suprato, kad turi žaisti vienas kitam. Jie buvo šiek tiek išsiskaldę. Treneris Šeškus piktas ant manęs, aš – ant jo. Visi tie kitokie krepšinio stiliai ir panašiai. Bet kad susiklijuotum, gali tekti patirti daug visko. Tačiau visų mūsų tikslas vienas – laimėti. O kai laimėsime, klubas gaus daugiau pinigų, žmonės bus laimingesni“, – tikino LaVaras.

VIDEO: LaVaras Ballas apie įspūdžius Lietuvoje: „Tikėjomės, kad bus kitaip, bet čia viskas labai tyra“

Jis prabilo apie atvirą pokalbį su „Vytauto“ gynėju Tomu Dimša. LaVaras matė, kad antras rezultatyviausias Prienų-Birštono klubo žaidėjas buvo skeptiškas, todėl iš pradžių LaVaras beveik neduodavo lietuviui pasireikšti per draugiškas rungtynes.

„Man nepatiko jo stilius. Mačiau, kad jis nenori žaisti mano komandoje. Tad atėjau ir pasakiau kaip vyras: turėjai žaisti, nes esi geras. Bet jei nenori žaisti, nieko nepadarysiu. Jis tiesiog pasakė, kad nėra žaidęs tokio krepšinio. Bet jaučiu jį.

Jam sunku prisitaikyti prie paauglių ir žaisti jų stilių. Juk iki jiems atvykstant, jis čia buvo pagrindinis. Gerai pasišnekėjome, – tikino LaVaras, kuris mano, kad dabar jų santykiai susitvarkė. – Kai atveži du paauglius brolius, suaugusiems vyrams sunku atsitraukti. Jiems viskas nauja. Mano berniukai yra labai talentingi ir suprantu, kaip kai kurie jaučiasi, nes visi nori žaisti.

Bet dabar su Dimša situacija geresnė. Anksčiau mes praeidavome pro vienas kitą ir nenuoširdžiai pasisveikindavome. Bet dabar mes suprantame vienas kitą.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Dimša
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Dimša

Po trijų pralaimėjimų iš eilės LaVaras Ballas daug kalbėjo apie pozityvius dalykus. Jam patiko, kaip vyresni „Vytauto“ žaidėjai padeda jo berniukams ir pastaruoju metu stengiasi juos mokyti.

Jį sužavėjo 33-ejų veteranas Gediminas Maceina, kuris, anot LaVaro, nepasirinko Šeškaus ar Ballų pusės ir mėgaujasi krepšiniu.

LaVaras dar išskyrė „Vytauto“ kapitoną Eigirdą Žukauską, kuris grįžta į rikiuotę po traumos. Taip pat – pasveikusį vidurio puolėją Egidijų Dimšą, kuris savo komandos draugą centrą Kerviną Bristolį pranoksta geresniu žaidimu baudos aikštelėje.

„Dabar Šeškui bus lengviau treniruoti komandą, nes jis turės piktus žaidėjus. Mes turime gerą komandą, tik turime žaisti vieningai.

Mes nenorime iškristi iš LKL, tad jau turime pradėti laimėti. O tam reikalinga gera atmosfera. Man pasirodė, kad dabar žaidėjai supranta, jog nori padėti vieni kitiems.

Mes žengėme kelis žingsnius atgal, kad geriau pamatytume situaciją. Grįšime į LKL tikrai geri. Jie patys supras, kokia gera komanda mes esame“, – tikino LaVaras.

Artimiausias rungtynes „Vytautas“ žais šeštadienį – namuose priims Vilniaus „Lietuvos rytą“.

VIDEO: LaVaras Birštone atskleidė planą, kuriuo nustebino ir NBA pasaulį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius