Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 14

Po trilerio – šou: Ž.Urbono atvirumas ir pasikeitusi garsioji R.Kurtinaičio teorija apie seksą

Anthony Irelandas tiksint paskutinėms pratęsimo sekundėms atsidūrė prieš geriausiai besiginantį „Lietuvos ryto“ žaidėją. Nesuklaidinęs Artūro Jomanto, amerikietis susipynė tarp savo kojų. Teisėjai sušvilpė žingsnius. Žydrūnas Urbonas susiėmė už kaktos, nebežiūrėdamas, kaip ant parketo iš laimės šokinėja „Lietuvos ryto“ žaidėjai. Ta ataka galėjo nenuspėjamai pakeisti vilniečių likimą šį sezoną, bet stebuklas įvyko – Rimas Kurtinaitis šventė pergalę.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dar likus 15,3 sek. iki pratęsimo pabaigos „Juventus“ turėjo ir 1 taško persvarą, ir kamuolį savo rankose. Bet nors uteniškiai tam dar surengė minutės pertraukėlę, išsimesdami kamuolį iš užribio „Juventus“ klydo aikštės viduryje.

Chrisas Krameris pavogė kamuolį ir provokuodamas pražangą rėžėsi į pirmąją tribūnų eilę. Čiupęs sau už nugaros amerikietis ilgai nekilo nuo žemės ir nebegalėjo tęsti mačo. Prie baudų metimo linijos jį pakeitė patikimiausias „Lietuvos ryto“ baudų metikas. Prieš tai keletą kartų nuvylęs netaikliais tolimais metimais, J.Baronas prie baudų metimo linijos neklydo ir išvedė „Lietuvos rytą“ į priekį 89:88.

Dar pagrindinio laiko pabaigoje „Juventus“ turėjo kamuolį savo rankose, bet su sirena tas pats A.Irelandas prametė iš vidutinio nuotolio. Krepšys tada spjovė kamuolį lauk.

Ž.Urbonas nuleidęs galvą lėtai žingsniavo prie R.Kurtinaičio ir pasveikino oponentą su pergale.

Tai buvo rungtynės, kurios galėjo pakeisti likimus. Bet drama virto komedija atslūgus emocijoms – spaudos konferencijoje.

Nors atrodė išsekęs, Žydrūnas Urbonas vėliau su didžiule energija įžengė į ankštą „Lietuvos ryto“ arenos spaudos konferencijos salę.

Paspaudęs ranką visiems žurnalistams, „Juventus“ treneris pradėjo savo atvirumo šou.

Neišsigąskite net ir skaitydami sudėtingesnius klausimus – atsakymai į juos aiškūs ir nuoširdūs: apie „Ryanair“ skrydžių pasekmes ir nesuvaldytus eržilus.

„Buvom verti pergalės. Mes labiau. Absoliučiai. Tą ir norėjau pasakyti. O jūs jau filmuojat? – atsisėdęs į savo vietą, į operatorių kreipėsi Ž.Urbonas. – Bet aš nieko neslepiu. Buvome verti pergalės labiau nei „Lietuvos rytas“. Jie turėjo prisižaisti. Tikrai galėjo.

Su tais mūsų visais dalykais... Darėme gerus dalykus. Man patinka mano komanda. Minus 17, su „Lietuvos rytu“ išvykoje ir grįžti taip be panikos, ramiai... Mes matėme, kad nežaidžiame kvailai. Įžaidėme kamuolį, buvo puikiausios situacijos.

Truputį chebrą perlaužiau po Pasvalio... Kaip nekeista, turėtų būti atvirkščiai. Turėtų „Lietuvos rytas“ būti įsitempęs, o mes laisvesni. Bet išėjo atvirkščiai.

Aišku, kvailai gynėmės prieš Madgeną, o mes laisvi nepataikėme. Bet mačiau, kad viską gerai žaidėme.

Po pirmo kėlinio kalbėjome: ramiai, mes gi negalime pataikyti nulį iš 30. Ne tie žaidėjai. Dirbame – stengiamės. Dėl metimų įdedame daug darbo. Ir jie atėjo. Grįžome į ritmą. Po truputį, po truputį. Ir po to viskas buvo labai smagu.

Bet gal jūs klauskite, kiek čia kalbėsiu.“

– Ar pratęsimo pabaigoje po minutės pertraukėlės ir turėjo išsimesti kamuolį ant Mindaugo Kupšo?

Treneris pralaimėjo rungtynes. Taip man ir reikia. Jaunas treneris. Neturėjau tokios patirties.

– Iš tikro planavome. Anthony užstrigo pastatęs penktam numeriui užtvarą.

Arvydas turėjo paduoti arba Kupšui, arba Irelandui. Ir tokiu momentu Kupšas neturėjo trauktis. Turėjo eiti ant kamuolio. Bet Anthony strigtelėjo. Kai jis atsipalaidavo, Arvydas jau metė kamuolį Kupšui.

Jis buvo laisvas. Ką dabar padarysi. Treneris pralaimėjo rungtynes. Taip man ir reikia. Jaunas treneris. Neturėjau tokios patirties. Neturėjau tokio vieno metimo rungtynių paskutinėmis sekundėmis.

Aišku, labai gaila, kad neturėjom minutės besibaigiant normaliam laikui. Aišku, ten buvo firminis Irelando metimas. Bet nespėjau jam riktelėti, ką daryti. Po minutės būčiau prašęs agresyvesnio žaidimo į vidų, su stepbacku. Bet ir tas metimas beveik neįkrito.

O „Lietuvos rytas“ gera komanda. Linkiu jiems sėkmės. Turbūt po „Neptūno“ fiasko įdomiausia būtų matyti „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ finalą. Padėjome šiuo atžvilgiu. Būtų sugriuvęs turnyras, turbūt (šypsosi).

Labiausiai man gaila vyrų. Pasakiau jiems po rungtynių – treneris pralaimėjo rungtynes. Nė vienas nesijauskit blogai.

Dabar tokį dalyką daryčiau kitaip. Gavau patirties. Dabar ir jie visai kitaip sužaistų. Ir Šikšnius kitaip įmestų, ir Kupšas padarytų kitokį žingsnį. Neturėjome tam patirties. Bet sakau – treneris kaltas.

– Naudojote aikštės gynybą, kuri, atrodo, išmušė varžovus iš vėžių?

– Vykdėme daug dalykų, kuriuos buvome sutarę, ir tas planas pavyko. Tik pradžioje buvo įtampa.

Iš aikštės gynybos ir paspaudimų turėjome gerų epizodų. Ruošėmės tam 2-3 dienas. Gerai, kad turėjome tiek laiko. Nes grįžti naktį po Čempionų lygos su „Ryanair“, o po dienos žaisti su Pasvaliu, dzūkais, tai sudėtinga. Eini kaip guminis ir žaidi.

O čia turėjome laiko. Smagu, kad išeina.

– Kai LKL atstovai klausė „Juventus“ komandos, kiek nemokamų bilietų Karaliaus Mindaugo taurės turnyrui reikia jūsų žaidėjams tribūnose Klaipėdoje, jūs atsakėte, kad jums bilietų nereikia – ir taip ten žaisite. Gal tai įkvėpė vilniečius tokiai gerai mačo pradžiai?

– Aš nemanau, kad mes įsiutinom varžovus ir jie buvo kažkokie kitokie. Jie išėjo rimtai žaisti. Man tas ir patiko, kad rimtose rungtynėse... Nenoriu nuvertinti dzūkų pergalės, „Žalgirio“, bet tas nusiteikimas pradžioje viską duoda. Kaip pradėjo „Neptūnas“, „Žalgiris“, viskas truputį kitaip.

Pasąmonėje mes žmonės. Gali daužyti žaidėjus pagaliais per nugaras, bet kažkur pasąmonėje sako, kad kažkiek mes juos nulaušim. Man patiko, kad „Lietuvos rytas“ nejuokavo.

Vilniečiai gali laimėti taurę. Bet nemanau, kad dabar jiems bus tai padaryti lengva, nes „Žalgiris“ jaus kraujo kvapą. Jie tikrai bus susierzinę. Kaip buliai.

– 21 tašką vos per 16 minučių pelnė K.Gainesas. Kas lemia tokį jo sužvėrėjimą?

– Mes pasirašėme su juo sutartį 1+1. Kai jis gavo kulno traumą, turėjo gydytis apie mėnesį. Galėjome jį atleisti ir paleisti. Bet aš matau jame didžiulį potencialą. Jis jį parodė.

Jam reikia ritmo, suvokimo, kada jis gali tą daryti. Jam reikia įgyti pasitikėjimą iš trenerio. Aš manau, kad individualiai jis yra Eurolygos ir NBA galimybių žaidėjas.

Dėl to leidome jam gydytis. Tiesa, jis žaidė Europoje tik metus. Jis dar nesuvaldytas eržilas.

Viską jis turi NBA. Išskyrus galvą. Bet jis visada klauso. Manau, kad užaugs. Tai vienas geriausių LKL žaidėjų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Anthony Irelandas, Dovis Bičkauskas, Laron Dendy, Kenneth Gaines
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Anthony Irelandas, Dovis Bičkauskas, Laron Dendy, Kenneth Gaines

– Palinkėjote finalo tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“. Kaip manote, ar šis „Lietuvos rytas“ pajėgus laimėti taurę?

– Absoliučiai taip. Jie gali nugalėti. Bet nemanau, kad dabar jiems bus tai padaryti lengva, nes „Žalgiris“ jaus kraujo kvapą. Jie tikrai bus susierzinę. Kaip buliai.

Galų gale, jei tai bus finalas, tai bus kova dėl titulo. Aš manau, kad tada statyčiau už „Žalgirį“. Nes „Žalgiris“ yra „Žalgiris“. Jie turi beprotišką potencialą ir fiziškumą.

Gynyboje, kai pradeda mūsų koks nors Dovis stengtis prasiveržti, o koks nors Toupane'as įremia bicepsus kaip Heraklis, tai vietoj belieka trypti. Nors Dovis parodė, kad yra ateities įžaidėjas.

Nesuprantu tų trenerių, kurie atsisėda ir sėdi. Šiame gyvenime nepasikeisiu aš, Jasikevičius, Pačėsas. Mes buvome krepšininkai ir toliau žaidžiame krepšinį viduje.

***

Rimas Kurtinaitis savo namų arenoje buvo kiek santūresnis. Tačiau ir jis nesusilaikė nesijuokęs komentatoriaus Vaido Čeponio paklaustas apie garsiąją frazę „krepšinis – ne seksas: abiem gerai nebus“.

„Pirmiausia, džiaugiuosi, kad laimėjome. Matėme, kaip visiems buvo sunku žaisti ketvirtfinalyje. Mes irgi turėjome tokių problemų. Džiugu dėl komandos ir žaidėjų, kad išmokome žaisti tokios įtampos rungtynes. Galas nesisekė, bet sugebėjome perlaužti, nepakrikome.

Jautėsi, kad nors nebuvome priekyje, galime perlaužti. Aišku, galėtų būti geresnis pataikymas, bet tokiose nervų rungtynėse tai nėra taip paprasta. Suprantu žaidėjus. Geriau žaidžiant laimėti nei blogai pralaimėti“, – pergalę 91:88 reziumavo R.Kurtinaitis.

– Ar jus išmušė iš vėžių „Juventus“ aikštės gynyba?

– Žinojome, ką jie žaidžia. Mindaugas Brazys padarė labai gerą varžovo analizę.

Utena pasirinko tą rizikingą kelią leisti mums mesti tritaškius. Mes tą darėme. Procentas nelabai geras. Aš nemėgstu 36 tritaškių per rungtynes, bet mes tą padarėme. Kita vertus, turėdami komandoje tiek metikų, negalėjome stabdyti tritaškių. Turėjome geriau gintis du prieš du. Ypač kai žaidė Irelandas su Kupšu. Turėjome problemų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

– Kaip paaiškinti tokį mažesnių klubų pasipriešinimą favoritams?

– Su kuo bežaistume, laikausi tokios filosofijos – prieš rungtynes visi turi vienodus šansus. Gali turėti geriausias pavardes, bet šansai vienodi. Prašiau žaidėjų gerbti varžovą. Taip, „Žalgiris“ yra kur kas aukštesnio lygio – viena pirmaujančių Eurolygos komandų. Bet turime gerbti ir įvertinti varžovus. Baimės nebuvo. Net pratęsimo metu sugebėjome perlaužti. Džiugu, kad vaikinai nesutriko.

Tai yra geros atmosferos, gerų charakterių komanda.

– Treneri, vienu metu net pritūpėte ant žemės ir buvote labai emocingas.

– Nesuprantu tų trenerių, kurie atsisėda ir sėdi. Šiame gyvenime nepasikeisiu aš, Jasikevičius, Pačėsas. Mes buvome krepšininkai ir toliau žaidžiame krepšinį viduje.

Manau, tos emocijos, ta energija yra papildoma komandai ir ji žaidėjams duoda impulsą. Galvoju, jei šalia sėdėtų miegantis treneris, nežinau, kaip elgčiausi aikštėje. Agresija turi būti iš visų. Aišku, kultūringai – neįžeidinėjant kažko. Bet toks jau esu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

– Esate sakęs, kad krepšinyje – ne kaip sekse: abiem gera nebus. Tačiau „Juventus“ treneris buvo patenkintas komandos pasirodymu. Jūs – irgi. Tai šįkart jūsų teorija buvo paneigta?

– Keičiasi lyčių galimybės. Jau gali būti abi pusės patenkintos. Vyras su vyru, moteris su moterimi ir panašiai (juokiasi). Jau keičiasi laikai. Pasaulis liberalizavosi.

Šitas tiesas pagvildensime prie stalo, Vaidai (klausimą uždavė Vaidas Čeponis. – aut. past.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius