Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 15

Po „Žalgirio“ pergalės – Šaro priekaištai: „Detalių vykdymas – katastrofiškas“

Visą savaitę Turkijoje viešinti Kauno „Žalgirio“ komanda „Gloria Cup“ turnyrą užbaigė pergale 100:95 (19:25, 32:25, 22:31, 27:14) prieš Bursos „Tofaš“ krepšininkus, tačiau draugiškose rungtynėse svarbiausia ne pergalės, o žaidimo gerinimas. Po mačo kritikos savo auklėtiniams negailėjo Šarūnas Jasikevičius.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nereikia meluoti – rungtynės tikrai nepavyko. Požiūris į rungtynes buvo tikrai prastas, detalių vykdymas – katastrofiškas. Jeigu žaidėjams jau dvi savaites rodome vaizdo įrašus ir nėra jokio progreso, tai mane tas tikrai gąsdina. Aš negaliu būti patenkintas, jei varžovų komanda per tris kėlinius pelno 81 tašką“, – po dvikovos teigė Jasikevičius.

Nepaisant daug negatyvių dalykų, ketvirtasis kėlinys buvo solidus. Per jį „žalgiriečiai“ praleido tik 14 taškų ir svarbiausiomis mačo akimirkomis persvėrė rungtynių rezultatą.

„Kai ketvirtajame kėlinyje reikėjo juos sustabdyti, mes tikrai tai padarėme. Tačiau apskritai, rungtynės tikrai nepavyko.“

Iš jaunųjų „Žalgirio“ krepšininkų dėl vietos kitų metų pagrindinėje sudėtyje ramus gali jaustis tik Rokas Jokubaitis. Kiti – Karolis Lukošiūnas, Matas Jogėla, Lukas Uleckas, Vitalijus Kozys ar Erikas Venskus kovoja dėl vietos po saule.

zalgiris.lt nuotr./Rokas Jokubaitis
zalgiris.lt nuotr./Rokas Jokubaitis

„Su jaunais žaidėjais buvo įvairių situacijų. Vieni laiką išnaudojo, kiti – ne. Nemanau, kad taip gali būti, jog visi kiekvieną kartą išnaudos suteiktas progas. Todėl vieni eina toliau, o kiti į žemesnį lygį“, – kalbėjo vyriausiasis treneris.

Grįžus į Kauną prie „Žalgirio“ prisijungs keturi pasaulio čempionate rungtyniavę lietuviai, o greitu metu – ir šiandien Kinijoje finišavęs australas Jockas Landale'as. LKL čempionų laukia naujas etapas.

„Pradedame naują fazę, kuomet į sistemą reikės „įjungti“ penkis naujus krepšininkus. Aišku, keturi iš jų daugiau mažiau sistemą pažįsta, Jockas Landale'as atvažiuos su Australijos rinktinės idėjomis galvoje. Reikės, kad tos idėjos pasikeistų ir eitume visi kaip vienas kumštis“, – reziumavo Šaras.

VIDEO: Š.Jasikevičius po pasirodymo „Gloria Cup“: „Pradedame naują fazę“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius