-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 27

Pratęsimo drama Utenoje: dingusi elektra, paleistas šansas ir „Žalgirio“ pergalė

Kauno „Žalgiris“ (13-1) turėjo itin daug vargo, buvo per vieną varžovų metimą nuo pralaimėjimo, tačiau galiausiai per pratęsimą 78:71 (21:16, 15:15, 15:14, 15:21, 12:5) nugalėjo Utenos „Juventus“ (8-5) ekipą.

Vytautas Šulskis, Martynas Gecevičius ir Gintautas Matulis nepadėjo šeimininkams dėl traumų. „Žalgiris“ vertėsi be Joffrey Lauvergne'o ir Regimanto Minioto, registruotas rungtynėms jau buvo Paulius Jankūnas, bet kapitonas aikštėje nepasirodė.

Jau pirmajame kėlinyje Žydrūnas Urbonas gavo techninę pražangą už kalbas su teisėjais, o jo komanda neblogai laikėsi rungtynėse su čempionais.

Trečiajame kėlinyje uteniškių padai ėmė svilti, kai „Žalgirio“ pranašumas padidėjo iki dviženklės ribos, bet tuomet „Juventus“ spurtavo 9:0.

Prieš lemiamą ketvirtį „Žalgirio“ persvara siekė 6 taškus (51:45).

Uteniškiai ketvirtajame kėlinyje buvo ir išsiveržę į priekį, tačiau „Žalgiris“, likus žaisti dvi minutes, turėjo keturių taškų pranašumą (64:60).

Prasidėjus paskutinei minutei, rezultatas buvo lygus (64:64). Patrickas Milleris pataikė iš vidutinio nuotolio, jam atsakė Edgaras Ulanovas – 66:66. Lemiamą metimą atliko P.Milleris, bet nepataikė, tad komandoms teko žaisti pratęsimą.

Papildomą 5 minučių atkarpą sėkmingiau pradėjo kauniečiai, kurie iškart įgijo pranašumą ir pirmavo keturiais taškais, likus žaisti dvi minutes (73:69).

Pratęsimo pabaigoje Utenos arenoje dingo elektra – teko sustabdyti rungtynes. Priverstinė pauzė truko keletą minučių, o po jos Adreianas Payne'as galėjo grąžinti maksimalią intrigą, bet nepataikė tritaškio, o Tyleris Cavanaugh nuo baudų linijos padidino skirtumą iki šešių taškų.

„Juventus“ dar apkarpė svečių pranašumą iki keturių taškų, bet apsiginti nesugebėjo – T.Cavanaugh tritaškiu padėjo tašką.

Su 15 taškų T.Cavanaugh buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose, puolėjas nusiėmė net 16 kamuolių ir surinko 23 naudingumo balus. Lukas Lekavičius pridėjo 13 taškų, E.Ulanovas – 12.

„Juventus“ komandai 20 taškų surinko Jaylinas Airingtonas, P.Milleris pelnė 17, R.Gustys – 15.

Utenos komanda pataikė 44 proc. dvitaškių (19/43) ir tik 20 proc. tolimų metimų (3/15), „Žalgiris“ iš arti atakavo 40 proc. (14/35), iš toli – 35 proc. (12/34) tikslumu.

Žalgiriečiai išdalino 18 rezultatyvių perdavimų, uteniškiai – tik 10.

„Juventus“: J.Airingtonas 20, P.Milleris 17, R.Gustys 15.

„Žalgiris“: T.Cavanaugh 14, L.Lekavičius 13, E.Ulanovas 12, J.Nebo 10, M.Blaževičius ir J.Strelniekas po 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius