TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 08 15

Prie komentatoriaus mikrofono sėdusi brazilų žvaigždė žavisi Lietuva: „Jums pasisekė!“

Tiago Splitteris iš „Carioca“ arenos keliavo autobusu į Rio žurnalistų centrą. Kad užsimestų kuprinę ant pečių, greitai sugriaužtų obuolį ir vėl lėktų savais keliais. Nors Brazilijos krepšinio žvaigždė dėl traumos negali žaisti olimpinėse žaidynėse, Rio olimpiniame parke sukasi kaip vijurkas. 31-erių „Atlanta Hawks“ atstovas su didžiuliu jauduliu komentuoja savo tautiečių žaidimą, o paklaustas apie Lietuvą nušvinta: „Jums pasisekė!“
Tiago Splitteris
Tiago Splitteris / „Facebook“ nuotr.
Rio 2016 | Lietuva – Kroatija | 04:30

Pasisekė ne tik todėl, kad kitaip nei Brazilija, Lietuva užsitikrino vietą olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje.

Tuo tarpu Brazilijos likimas – ne jų pačių rankose. Brazilija paskutinėse B grupės rungtynėse ne tik turi nugalėti Nigeriją, bet taip pat laukti Ispanijos pralaimėjimo Argentinai.

Kitu atveju brazilai nepateks į ketvirtfinalį.

„Mūsų tikslas buvo medaliai. Bet dabar matome, kaip viskas sudėtinga. Galime net nepatekti į ketvirtfinalį. Mums tai būtų tragedija“, – skubėdamas į darbus 24sek prie olimpinio parko žurnalistų centro pasakojo T.Splitteris.

Tuo tarpu dėl Lietuvos rinktinės 211 cm ūgio krepšininkas siūlo nesijaudinti. Net kai ši ir pralaimėjo ispanams net 50 taškų skirtumu.

Tai šen, tai ten – visada laimite medalį! Turėtume didžiuotis tokia komanda. Esate tokia maža šalis, bet esate tokie didžiuliai krepšinyje!

„Taip, tai buvo keistos rungtynės. Bet esate vieni geriausių Rio“, – nė kiek savo žodžiais nesuabejojo T.Splitteris.

Vieni geriausių tiek, kad užtektų ir olimpiniams medaliams, kurių Lietuva nematė jau 16 metų – nuo 2000-ųjų Sidnėjaus.

„Lietuva visada žaidžia dėl medalių, – nusišypsojo T.Splitteris. – Neturėtumėte dėl to nerimauti. Tai šen, tai ten – visada laimite medalį! Turėtume didžiuotis tokia komanda. Esate tokia maža šalis, bet esate tokie didžiuliai krepšinyje! Jums pasisekė!“

Komentuodamas Lietuvos ir Brazilijos rungtynes jis neslėpė jaudulio. Prie mikrofono, o ne ant Brazilijos rinktinės suolo, T.Splitterį pasodino sunki klubo trauma, dėl kurios jis nežais maždaug iki spalio mėnesio.

T.Splitteris pasakojo, kad kartais prie mikrofono turi save stabdyti. Bet turi pratintis, nes baigęs karjerą krepšininkas ketina gilintis į žurnalistiką ir su krepšiniu likti televizijoje.

Bet įsibėgėti nelengva.

„Kartais negali sakyti visko, ką galvoji. Rungtynės su Ispanija buvo puikios. Bet kai pralaimi... Ši dalis pati sunkiausia“, – neslėpė T.Splitteris.

Įsivaizduokite, jei dabar olimpines žaidynes kartu su Mindaugu Rainiu komentuotų Donatas Motiejūnas. Ne ką mažesnė, jei ne dar didesnė, figūra Brazilijos krepšinyje yra Tiago Splitteris.

Gal tas žmogus geras žaidėjas, bet jei rungtynės jam prastos, aš taip ir pasakau.

Beje, nors su dauguma Brazilijos rinktinės narių jis žaidė praeityje ir dar rungtyniaus ateityje, eteryje aukštaūgis nevengia saviškiams kritikos.

„Sakau viską, ką matau, – neslėpė Tiago, iš visų žurnalistų žiniasklaidos centre išsiskiriantis savo ūgiu. – Jei žaidėjui nesiseka, aš taip pasakysiu. Čia nieko blogo. Gal tas žmogus geras žaidėjas, bet jei rungtynės jam prastos, aš taip ir pasakau“.

Aišku, kritikuoti sunku, kai rinktinės žaidėjai yra ir Tiago bičiuliai – juos jis lanko olimpiniame kaimelyje ir žaidynių metu.

„Nelengva, bet turi tai pasakyti“, – tikino T.Splitteris.

Jis džiaugėsi, kad aukščiausio lygio krepšinis, kaip ir olimpinės žaidynės, atvyko į Braziliją. T.Splitteris tikisi, kad tėvynėje vis daugiau vaikų susidomės trečiąja sporto šaka po jo didenybės futbolo ir tinklinio.

Aišku, prie to prisidėtų geresni brazilų rezultatai. Net jei ir Brazilija liktų grupėje ketvirta ir ketvirtfinalyje susitiktų su JAV rinktine, tai būtų gražus renginys vietos gyventojams.

„Nežaidžiame blogai. Bet buvo dvejos rungtynės, kurias turėjome laimėti – su Argentina ir Kroatija. Komanda gali žaisti tikrai geriau. Labai pikta, kad taip nutiko. Dabar ne viskas mūsų rankose, bet yra kaip yra. Aš vis tiek didžiuojuosi vyrais. Žinau, kad jie labai sunkiai dirbo. Tikiuosi, kad rezultatas bus pozityvus“, – už saviškius špygas laiko Tiago.

FIBA.com/Turnyro lentelė
FIBA.com/Turnyro lentelė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius